محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در صدد برآمدند با اجرای طرحی منسوجات رسانا را برای صنایع مختلف تولید کنند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، بهاره موذن چی، دانش آموخته دکتری دانشکده مهندسی نساجی رشته شیمی نساجی و علوم الیاف دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تکمیل سریع منسوج پلی استر با سنتز در محل با نانوذرات فلزی جهت ایجاد خاصیت رسانای الکتریکی» گفت: این پروژه در راستای تولید منسوجات رسانا در مرحله آزمایشگاهی اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه منسوجات رسانا به روشهای دیگر در کشور و سایر کشورها اجرایی شده گفت: تاکنون از روش منسوجات استفاده نشده است.
این دانش آموخته دانشگاه با اشاره به روشهایی که تاکنون استفاده شده گفت: این روش ها، منجر به تولید منسوجات رسانا شده، ولی هزینه زیادی را صرف آن کرده اند تا این پارچهها تولید شوند؛ زیرا از تاروپود الیاف فلزی و یا از مواد اولیه گران قیمت مانند پلیمرهای رسانا و یا مواد کربنی استفاده کرده اند.
وی افزود: این روشها منجر شده است که پارچه نهایی منعطف نباشد و از قیمت بالایی نیز برخوردار باشد.
این محقق ادامه داد: در منسوجاتی که با روشهای دیگر رسانا شده مدت زمان فرایند طولانی بوده، اما روشی که ما در پیش میگیریم در مدت ۴۵ دقیقه یک پارچه، رسانا میشود.
موذن چی با اشاره به مزیتهای روش سنتز در محل برای رسانا شدن منسوجات گفت: علاوه بر اینکه مدت زمان کوتاهی برای رسانا شدن پارچه در این روش صرف میشود هزینه کمتری نیز دارد.
وی عنوان کرد: در این آزمایشها از پارچههای پلی استر و پنبه معمولی استفاده کردیم که در یک مرحله نتیجه ازمایشها مشخص شد.
به گفته وی، از این منسوجات در صنایع پزشکی، ورزشی، حفاظتی و نظامی استفاده میشود.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به روش خود برای رسانا شدن منسوجات گفت: در این روش، نانوذرات فلزی در یک مرحله در پارچه نشانده میشود که این پارچه صددرصد خاصیت حفاظت در برابر اشعه را داشته و مقاومتی برابر با یک اهم دارند.
وی با تاکید بر اینکه در این روش، روش «تکمیل سریع» بکار گرفته شده است، بیان کرد: این طرح در مقیاس ازمایشگاهی اجرایی شده که قابلیت صنعتی شدن نیز دارد.
موذن چی ادامه داد: در حال حاضر با صنایع مختلف صحبت کردیم و منتظر جواب آنها در راستای استفاده از روش سنتز در محل و برای تولید پارچههای رسانا هستیم.
این محقق گفت: از این روش میتوان در پارچههای رسانا در پزشکی از راه دور، لباسهای ورزشی دارای الای دی کابل، سنسور، سوپرخازن و... بهره برد.