کد خبر:۸۳۲۲۴۶
گزارش |

سایه شوم کرونا بر سر همایش‌های بین‌المللی / رویداد «هفته آگاهی مغز» به آینده حواله شد

اینروز‌ها بیشتر کشور‌های جهان درگیر ویروسی ناشناخته به نام کرونا هستند و نگرانی از همه‌گیر شدن این بیماری موجب شده تا بسیاری از رویداد‌های بین‌المللی به آینده موکول شود.

سایه شوم کرونا بر سر همایش‌های بین‌المللی / رویداد «هفته آگاهی مغز» به آینده حواله شد

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ حمیده آقاجانی – با گسترش فضای مجازی و دسترسی به رسانه اطلاع رسانی‌ها هم افزایش پیدا کرد. بار‌ها از رسانه‌ها یا اقوام و آشنایان نام بیماری‌هایی همچون ام اس، اسکیزوفرنی، افسردگی، آلزایمر یا پارکینسون را شنیده‌ایم، بیماری‌هایی که بر مغز و توانایی آن در کنترل بدن تأثیر می‌گذارد البته برخی از آن‌ها حالا به لطف پزشکی قابل کنترل است، اما به هر شرایط در زندگی مبتلایان تاثیر منفی خواهد داشت.

مغز مرکز فرماندهی بدن نامیده می‌شود، به همین منظور هم دانشمندان و محققان قرن‌هاست به دنبال شناخت ابعاد پیچیده مغز و معرفی و آگاهی بخش آن به مردم عادی هستند. این محققین تلاش می‌کنند در کنار مطالعات خود، مردم آگاهی بیشتری نسبت به توانایی مغز داشته و به بهداشت و سلامت آن توجه کنند؛ آن‌ها معتقدند افراد با افزایش توانایی‌های مغز، با راه‌های پیشگیری از کاهش توان جسمی و ذهنی مغز نیز آشنا خواهند شد.

همین حس اطلاع‌رسانی و آموزش موجب شد تا مغز کمپینی جهانی برای ارتقای علاقمندی عمومی به تحقیقات علوم اعصاب توسط اتحادیه پژوهش‌های مغز دانا (DANA) و اتحادیه اروپایی دانا ایجاد شده و «هفته آگاهی مغز» به صورت سالیانه از ۱۹۹۶ تاکنون برگزار شود.
 
سایه شوم کرونا بر سر همایش‌های بین‌المللی / رویداد «هفته آگاهی مغز» به آینده حواله شد
 
«سازمان پژوهشی دانا یک سازمان خصوصی متشکل از بیش از ۴۰۰ عصب شناس برجسته دنیا و از جمله ۱۶ برنده جایزه نوبل است که با شعار دروازه ورود به اطلاعات معتبر درباره مغز، تحقیقات مرتبط با مغز را از طریق کمک‌های مالی، انتشار مطالب و برنامه‌های آموزشی پشتیبانی می‌کند؛ همچنین؛ اهداف و اولویت‌های کنونی این سازمان با تاکید بر حوزه «نوروساینس» در دو زمینه تصویر برداری مغزی و تحقیقات بالینی علوم اعصاب طبقه بندی می‌شود.»

ایران نیز با دارا بودن متخصصان طراز اول در حوزه پزشکی و تحقیقاتی به این جمع علمی پیوست و از سال ۱۳۹۴ به همت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های علوم شناختی معاونت علمی در اسفند ماه «هفته آگاهی مغز» را همزمان با کشور‌های دیگر در کشور برگزار می‌کند. برنامه هفته آگاهی از مغز در ایران در سه بخش مخاطبین عام، دانش‌آموزی و دانشجویی و با هدف آگاهی از مغز، شناخت توانمندی‌ها و کارکرد‌ها و بهبود عملکرد آن تدوین شده است.

این هفته بین المللی است و در کشورمان نیز تا کنون چهار دوره آن نیمه دوم اسفندماه با حمایت‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی برگزار شده است. امسال نیز قرار بود به رسم سال‌های گذشته این رویداد در همین روز‌ها برگزار شود، اما شیوع ویروس کرونا برگزاری این رویداد را مانند بسیاری از برنامه‌های دیگر به تعویق انداخت.
 
سایه شوم کرونا بر سر همایش‌های بین‌المللی / رویداد «هفته آگاهی مغز» به آینده حواله شد
 
هفته آگاهی مغز به آخر فروردین ماه حواله شد
محمد تقی جغتایی، مشاور ارشد ستاد توسعه علوم شناختی در امر آموزش با تاکید بر اینکه جلوگیری از شیوع ویروس بیماری کرونا و تامین سلامت علاقه‌مندان و شرکت کنندگان در مراسم‌های متنوع هفته آگاهی از مغز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار می‌کند: به همین دلیل برگزار‌ی مراسم پنجمین سال هفته آگاهی از مغز در سطح کشور به اواخر فروردین ماه سال آینده موکول شده و همزمان با هشتمین همایش بین ‏المللی علوم شناختی برگزار خواهد شد.

مشاورعالی ستاد توسعه علوم شناختی تصریح می‌کند: هفته آگاهی از مغز با هدف ارتقای دانش و افزایش سطح آگاهی عموم مردم از ساختار و عملکرد‌های مغز برگزار و تلاش می‌شود با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات، سطح دانش و اطلاعات از توانایی‌های مغز و نیز راه‌های جلوگیری از کاهش توانایی‌های مغز در بین اقشار مختلف مردم در جامعه افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه در هفته آگاهی از مغز با حمایت و برنامه‌ریزی‌های ستاد توسعه علوم و فن آوری‌های شناختی، فعالیت‌های متنوعی در حوزه مغز و آگاهی از عملکرد و ساختار‌های این بخش حیاتی بدن انسان و توانمندسازی آن در سطح جامعه به اجرا در خواهد آمد، میگوید: در هفته آگاهی از مغز همچنین سعی بر آن است تا با ارایه آموزش‌ها و پرداختن به طرح‌های تحقیقاتی، زمینه شناسایی بیماری‌ها و اختلالات درحوزه‌های مغز بویژه در دو حیطه کودک و بزرگسال به منظور پیشگیری و درمان این بیماری‌ها هرچه بیشتر فراهم شود و با اجرای برنامه‌های گوناگون آموزشی و علمی نسبت به ارتقای بهداشت و توانمند سازی مغز و نیز راه‌های جلوگیری از کاهش توانایی مغز اطلاع رسانی صورت گیرد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار