یک کارشناس برجسته آمریکایی با انتقاد از نوع واکنش ترامپ و دولتش در هفتههای حساس شیوع ویروس کرونا، ترامپ را در اداره این کشور ناتوان دانست و نوشت کرونا ریاست جمهوری ترامپ را نیز مبتلا به خود کرده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «ییتر ونر»، یکی از اعضای ارشد اندیشکده سیاست عمومی و اخلاقی آمریکا و از نویسندگان اندیشکده آتلاننتیک، در گزارشی با عنوان «ریاست جمهوری ترامپ خاتمه یافته است»، نوشت: هر چند مدت زمان طولانیتر از آنچه که میبایست، به طول انجامیده، اما بالاخره آمریکاییها اکنون مرد پشت پرده را دیدهاند.
ونر نوشت: وقتی در ژانویه ۲۰۱۶ نوشتم با وجود آن که عمری یک جمهوریخواه بودهام و برای سه دولت جمهوریخواه پیشین آمریکا کار کردهام، اما هرگز به ترامپ رای نخواهم داد. حتی اگر دولتش بیش از دولت هیلاری کلینتون با دیدگاههای سیاسی من هماهنگ باشد. آن زمان بسیاری از دوستان جمهوریخواه من مبهوت ماندند.
وی ادامه داد: توضیح من درآن زمان که بعداً بارها بر آن تاکید کردم این بود که ترامپ اساساً از نظر هوشی، اخلاقی، روانی و مزاجی مناسب برای اداره ریاست جمهوری نیست. از نظر من، این مهمترین نکته در انتخاب یک رئیس است به این دلیل که برخی اوقات پیش میآید که یک رئیس جمهور در دوران ریاستش با بحران غیرمنتظرهای مواجه شود و اینجا است که توان قضاوت، شناخت و شخصیت و رهبری وی به عنوان مهمترین مسئله تبدیل میشود.
این نویسنده آمریکایی ادامه داد: چهار سال پیش گفتم که "ترامپ هیچ تمایلی ندارد که خود را با بسیاری از موضوعات آشنا کند، چه برسد به این که بر آن موضوعات مسلط شود. هیچ یک از نامزدهای اصلی ریاست جمهوری آمریکا تاکنون به این اندازه بی توجه به دانش و بیتفاوت به واقعیت نبودهاند. "
در این مقاله آمده است: ترامپ که ترکیبی از جهل، بیثباتی عاطفی، بدزبانی، عوام فریبی و خودپسندی است عواقبی بدتر از یک ریاست جمهوری ناتوان به همراه خواهد داشت و این امر به خوبی میتواند به فاجعه ملی بدل شود. تصور ترامپ به عنوان فرمانده نیروهای مسلح آمریکا لرزه بر پیکر هر آمریکایی میافکند.
در این مقاله با اشاره به بحران شیوع ویروس کرونا در دنیا و آمریکا، آمده است: آن بحران هر چند تا نیمه دوم نخستین دوره ریاست جمهوری ترامپ به طول انجامید، اما خود را به شکل بیماری همهگیر کرونا نشان داد و به سختی میتوان رئیس جمهوری را یافت که به اندازه دونالد ترامپ تحت الشعاع ویروس کرونا قرار گرفته باشد.
این کارشناس تصریح کرد: البته باید گفت: نمیتوان ترامپ را مسئول این ویروس یا بیماری ناشی از آن یعنی کووید-۱۹ دانست چرا که حتی اگر بهترین کار را انجام میداد، نمیشد از ورود این ویروس به خاک آمریکا جلوگیری کرد. حتی برخی تصمیمات وی مانند ممنوعیت سفر نیز عاقلانه بوده است. حتی مقصر دانستن ترامپ برای این بیماری نیز غیرمنصفانه است.
با این حال، ترامپ و دولتش مسئول اشتباهات سهمگین و پرهزینه و مهمتر از همه ناکامی در تشخیص بیماری هستند چرا که آنها تصمیم گرفتند مجوز آزمایش تعداد اندکی از مردم را بدهند و در توسعه این آزمایشها به آزمایشگاههای خارج از سازمان پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا تعلل نشان دادند. باید مشکلات بوجود آمده در زنجیره تامین را به این فهرست افزود.
همه این اشتباهات آمریکا را در هفتههای حساس عقب انداخت و مسئله نادیده گرفته شد و حس امنیت پوشالی ایجاد کرد؛ و اکنون چیزی که معلوم شده این است که در طول این هفتهها ویروس کرونا بطور خاموش به همه جا سرایت کرده بدون این که آمریکاییها از آن مطلع باشند و کاری برای جلوگیری از آن انجام دهند. آمریکا به سادگی فرصتهای حساس و حیاتی اولیه کنترل بیماری را از دست داد.
در این مقاله به نقل از جرمی کونیندیک، عضو نظارت بر واکنش بینالمللی به ویروس ابولا در دولت اوباما آمده است که آمریکا خیلی راحت زمان را از دست داد و "اگر بخواهیم کسی را مقصر بدانیم باید بگوییم تقصیر مدیریت پرهرج و مرج کاخ سفید و ناتوانی به پذیرفتن دورنمای کار بود".
این گزارش همچنین نوشت که آنتونی فاسی، که از مدیران انستیتو آلرژی و بیماریهای واگیردار است و به صداقت کلام معروف است در جلسه استماع خود در کنگره گفته است که آمریکا هنوز هم آزمایشهای کافی برای مقابله با کرونا را انجام نمیدهد.
در این گزارش آمده است: اینها پایان ماجرا نیست. رئیس جمهور آمریکا هشدارهای اولیه درباره شدت ویروس را نادیده گرفته و نسبت به مقامات سازمان کنترل بیماریهای واگیر این کشور عصبانی شده چرا که آنها ماه پیش میلادی هشدار داده بودند که شیوع این بیماری غیرقابل اجتناب است.
در انتهای این گزارش آمده است: ویروس کرونا به نظر به نقطه ابتلای ریاست جمهوری ترامپ تبدیل شده است چرا که همه چیز تغییر کرده و غفلت و ناتوانی چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا برملاء و غیرقابل انکار شده و واقعیت همانند قانون علوم و معادلات ریاضی آشکار شده است.