دهقان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: ما از زحمات مدافعان سلامت و کادر درمانی که بیش از ۴۰ روز است درگیر مبارزه با ویروس کرونا هستند، سپاسگزاریم. همچنین از مسئولینی که هر روز برای مقابله با این بیماری در حال تلاشند و مردمی که دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکنند تشکر میکنیم.
وی با بیان اینکه ما نیز به عنوان یکی از تشکل های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی از ابتدا به موضوع شیوع کرونا در کشور ورود پیدا کردیم و سعی شد که تا حد امکان در پیشگیری و آموزش به مردم مشارکت داشته باشیم، افزود: با وجود تمام زحماتی که کشیده شده، اما لازم است به طرح سؤال از برخی موارد درخصوص مقابله با این بیماری پرداخت تا انشاءالله در آینده شاهد موارد این چنینی نباشیم.
دهقان بیان کرد: سؤال اینجاست که چرا با وجود اعلام نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مسئول ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا مبنی بر تشدید اعمال محدودیتها از ابتدای تعطیلات سال نو بنا بر اظهارات برخی مسئولین از جمله رئیس قوه قضائیه که گفته بود: اگر به نظر تخصصی وزارت بهداشت در اجرای طرح فاصلهگذاری و ایجاد محدودیتهای اجتماعی زودتر توجه میشد و قبل از عید اجرا میشد کنترل کرونا سرعت مییافت این اتفاق رخ نداد و شاهد سفر ۸ میلیون نفر از مردم بودیم که نتیجه آن را با جهش در نمودار مبتلایان مشاهده کردیم. نکته جالب اینکه این طرح بعد از آنکه کشورهای غربی اقدام به اعمال محدودیتهای شدید در رفتوآمد شهروندانشان کردند اتفاق افتاد که جای تأمل دارد.
وی اظهار کرد: به علاوه به خاطر داریم که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بیست و سوم اسفند ۹۸ اعلام کرد که قرارگاه بهداشتی و درمانی نیروهای مسلح قصد دارد تا ظرف ۲۴ ساعت، با همکاری وزارت کشور و استانداران طرح خلوتسازی خیابان، فروشگاه و جادهها را اجرایی کند. اما این طرح در آن زمان اجرا نشد و رئیس جمهور دو روز بعد گفت: «استانداران حق ایجاد محدودیت ندارند و همه تصمیمات در تهران گرفته میشود. اینکه شایع شده در تهران یا بعضی شهرها برخی فروشگاهها و مشاغل قرنطینهاند، اصلاً چنین چیزی وجود ندارد. نه امروز، نه ایام نوروز، نه بعد و قبلش، همه در کسب و کار و فعالیت خود آزادند» و در آن زمان دیدگاههایی مانند مصونیت جمعی و ناگزیر بودن از ابتلای ۷۰ درصد مردم به این ویروس باز هم بر پایه سخنان مسئولین کشورهای اروپایی عنوان میشد، درحالی که مسئولین بهداشت و درمان من جمله فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران در همان زمان به اجرای مداخلات سطح بالاتر حاکمیتی اصرار داشتند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: جای تعجب است که سخنگوی محترم وزارت بهداشت این تأخیر را رد کرده و انتقادات را سیاسی مینامند؛ البته به نظر میرسد رویکرد «از شنبه همهچیز به روال عادی برمیگردد» که برخلاف نظرات متخصصین و مسئولین بهداشت و درمان میباشد و البته به وضوح در برخی از اظهارات و توییتهای مشاورین رئیسجمهور و چهرههای امنیتی دولت نیز مشاهده میشد، کمرنگ شده و رویکردهای مداخلهای و محدودیتها ادامه دارد.