به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، هماکنون کشورهای جهان از روش رایج و با کمک فناوری مرسوم که مبتنی بر «واکنش زنجیرهای پلیمراز» یا PCR است استفاده میکنند. واکنش زنجیرهای پلیمراز تکنیکی در زیستشناسی مولکولی به منظور تکثیر یک نسخه منفرد یا نسخههای کمی از یک قطعه DNA با توالی خاص به تعداد هزار یا میلیونها نسخه است. این تکنیک ابزاری آسان و ارزان قیمت برای تکثیر یک قطعه خاص از DNA است و برای اهدافی همچون تشخیص و نظارت بر بیماریهای ژنتیکی، شناسایی مجرمان (در زمینه پزشکی قانونی) و مطالعه عملکرد یک بخش هدف از DNA مورد استفاده قرار میگیرد.
فشار کنونی تست کرونا روی آزمایشگاههای مبتنی بر دستگاه به این معناست که ظهور روشهای جایگزین حیاتی برای آزمایش و غربالگری افراد مشکوک به کرونا بسیار ضروری است. برخی آزمایشگاهها در این راستا تست PCR استاندارد را اصلاح میکنند تا بتوانند از مقادیر بسیار کم مواد ژنتیکی برای تشخیص بیماری استفاده کنند. حتی برخی از آنها به طور مستقیم، ویروس را توالییابی میکنند یا از ویرایشگر ژنوم کریسپر بهره استفاده میکنند.
در همین حال، نوع دیگری از این آزمایشها به طور گستردهای در چین برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مورد استفاده قرار گرفته است که در آن، به جای شناسایی ویروس در بدن، آنتیبادیهای IgM و IgG در بدن شناسایی میشود. اینها آنتیبادیهایی هستند که بدن انسان برای مقابله با ویروس کرونا ترشح میکند. این روش که در آن از نانوطلا استفاده شده، راهحل سریعتری نسبت به روشهای رایج بوده است.
این آنتیبادی به پزشکان امکان میدهد که نتیجه تست کوید ۱۹ را در عرض ۱۵ دقیقه نشان دهد. این آزمایش یک شاخص تشخیص تکمیلی برای مواردی به شمار میرود که تست آنها در دستگاههای PCR منفی است، اما هنوز مشکوک به کرونا هستند. این بدان معناست که دقت این آزمایش بسیار بالاتر از روشهای معمول است.
این روش چندین مزین نسبت به روش PCR دارد؛ یکی اینکه زمان کمتری برای تشخیص میبرد و دیگر اینکه نیاز به تجهیزات زیادی ندارد، انجام آن ساده است و فقط به آموزش حداقلی نیاز دارد. از این روش میتوان علاوه بر آزمایشگاهها، در فرودگاهها و ایستگاههای راه آهن نیز استفاده کرد.
علاوه بر همه اینها، این آزمایش به جای خون وریدی برای غربالگری نیاز به خون نوک انگشت دست یا پاشنه پا دارد و در نتیجه راحتتر و سریعتر انجام میشود.
یکی دیگر از کاربردهای بالقوه این آزمایش، غربالگری افراد ناقل بدون علائم بیماری است، زیرا ناقلان بدون علامت میتوانند کوید ۱۹ را بدون هیچ گونه علائم هشدار دهنده منتقل کنند. این امر باعث میشود کنترل شیوع ویروس کرونا دشوارتر شود، زیرا هیچ روش متمرکز برای غربالگری ناقلهای بدون علامت در دسترس نیست.
از آنجا که در این آزمایش هر دو آنتیبادی IgM و IgG به طور همزمان تشخیص داده میشود، میتواند در تشخیص زودهنگام و همچنین به منظور نظارت در طول درمان نیز مورد استفاده قرار گیرد. به تازگی پزشکان مواردی را دیددهاند که عفونت در ریهها شروع شده، ولی نمونهبرداری در مراحل اولیه عفونت ویروس تشخیص داده نمیشود. در این شرایط جواب آزمایش PCR منفی است، اما در آزمایش جدید ویروس کرونا به راحتی تشخیص داده میشود.