در پی مانعتراشیهای «دونالد ترامپ» در صادرات ماسک «ان-۹۵» به کانادا، نخستوزیر کانادا تصریح کرد که به اعمال فشار به واشنگتن برای صدور مجوز صدها هزار ماسک به کشورش ادامه میدهد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در پی اقدام هفتههای اخیر دولت ترامپ در صدور حکم توقف صادرات ماسک به کانادا، «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا تصریح کرد که همچنان به اعمال فشار به آمریکا برای صادرات ماسک «ان ۹۵» به کشورش ادامه خواهد داد.
با تسریع شیوع ویروس کرونا در ایالات متحده و بحران شدید کمبود تجهیزات پزشکی، شرکت «۳ ام» بزرگترین تولیدکننده ماسکهای تنفسی در آمریکا حدود دو هفته پیش اعلام کرد که کاخ سفید به این کارخانه دستور داده که سفارشات تولید ماسکهای «ان۹۵» از سوی کانادا و آمریکای لاتین را متوقف کند و اولویت را به سفارشات داخلی بدهد.
بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، ترودو روز گذشته (سهشنبه) بعد از آن اعلام کرد که به تلاشها برای متقاعد کردن ایالات متحده آمریکا برای صادرات تجهیزات پزشکی به کانادا برای مقابله با ویروس کرونا ادامه میدهد که استان «آلبرتا» در خصوص یک فاجعه اقتصادی در پی شیوع کرونا هشدار دا
ترودو تصریح کرد که ۵۰۰ هزار ماسک جراحی ان۹۵ باید امروز (چهارشنبه) از شرکت ۳ ام «سنت پائول» ایالت مینهسوتا وارد کانادا شود. این ۵۰۰ هزار ماسک بخشی از سفارش چهارمیلیونی کانادا از شرکت ۳ ام محسوب میشود.
این اولین بار نیست که آمریکا مانع از صادرات ماسک به کشورهای دیگر میشود و در یکی از موارد، ترامپ به شرکت «۳ ام» دستور داد که مانع بارگیری این ماسکها در بانکوک شده و قبل از ارسال به سمت آلمان، به آمریکا ارسال کند و مقامهای آلمانی ضمن انتقاد شدید، این اقدام را «دزدی دریایی مدرن» آمریکا توصیف کردند. (جزئیات بیشتر)
با تسریع شیوع ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا، این کشور با بحران شدید تجهیزات پزشکی از جمله ماسک مواجه شده است به طوریکه رسانههای این کشور گزارش کردند که انبار ملی آمریکا، هزاران ماسک تاریخ مصرف گذشته و پوسیدهای را که غیرقابل استفاده بوده و تاریخ انقضا آن به سال ۲۰۱۰ بازمیگشته، به چندین ایالت این کشور ارسال کرده است.
آمار و ارقام منتشر شده حاکی از آن است که تا روز گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در کانادا به ۱۷ هزار و ۸۹۷ مورد و تعداد قربانیان این ویروس به ۳۸۱ مورد افزایش یافته است. بیش از نیمی از موارد ابتلا به کرونا مربوط به «کبک» میشود که دومین استان پرجمعیت کانادا است.
کبک روز گذشته پیشبینی کرد که تا پایان آوریل (اواسط اردیبهشت ماه) در خوشبینانهترین حالت، بین یکهزار و ۲۶۳ تا هشت هزار و ۸۶۰ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری تنفسی از دست خواهند داد.
شیوع کرونا، بسیاری از استانهای کانادا را با مشکل تجهیزات پزشکی از جمله ماسک مواجه کرده است و استان آنتاریو بعنوان پرجمعیتترین استاد کانادا، میگوید که با مشکل کمبود تجهیزات محافظت شخصی روبرو شده است.
طبق آمار و ارقام منتشر شده، تا روز گذشته، یک میلیون ۴۳۲ هزار و ۳۷۳ نفر در جهان به ویروس کرونا آلوده شدهاند و ۸۲ هزار و ۱۱۴ نفر نیز قربانی این ویروس جدید شدهاند. ایالات متحده آمریکا همچنان با ۴۰۰ هزار و ۵۴۰ فرد مبتلا و ۱۲ هزار و ۸۵۷ مورد فوتی، بیشترین آمار مبتلایان به کروناویروس را در جهان دارد.