شرکت دانشبنیان دانشگاه صنعتی امیرکبیر محلول ضدعفونیکننده غیرالکلی، برای از بینبردن پاتوژنهای بیماری زا (باکتر یها، ویروسها و قارچها) را با استفاده از نانو کلوئید نقره تولید کرد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سهیلا سلحشور کردستانی مدیر عامل شرکت کیتوتک در خصوص مواد ضد عفونی کننده شرکت خود گفت: کیتوتک یک موسسه تحقیقاتی است که بر روی بیوپلیمرهای طبیعی و کاربرد پزشکی آنها مطالعه، تاسیس شده است.
وی افزود: این واحد تولیدی خط تولید مواد ضدعفونی ابزار و سطوح، ضد عفونی دست، فومهای بهداشتی ترمیم زخم و بند آورنده خونریزی متمرکز است و از سال ۸۶ با کاربردهای متفاوت و تحت نام تجاری «سیلوسپت» و بر پایه تکنولوژی نانو راه اندازی شد.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه نقره از دیرباز به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار گرفته است؛ اظهار کرد: محلولهای ضد عفونی کننده سیلوسپت، تکنولوژی جدیدی از محلولهای ضدعفونی کننده غیرالکلی با استفاده از نانو کلوئید نقره هستند که با از بین بردن طیف وسیعی از پاتوژنهای بیماری زا (باکتر یها، ویروسها و قارچها) از انتشار و گسترش انواع بیماریهای عفونی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی افزود: فعالیت ضدمیکروبی محصولات سیلوسپت طی مطالعات دقیق در آزمایشگاههای مرجع و مطالعات بالینی مطابق با استانداردهای بین المللی، اثبات شده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: نقره قدرت کشندگی حتی بسیاری از ویروسها و قارچها را در کنار باکتریها دارد از این رو بعد از تولید نانو ذرات نقره و اخذ مجوز از ستاد توسعه فناوری نانو شروع به تولید محصولات ضد عفونی کننده و فومها بر پایه نقره شدیم.
سلحشورکردستانی با بیان اینکه این محصولات اکنون در بازار موجود هستند؛ تاکید کرد: این محصولات فاقد سمیت سیستمیک و سلولی، تحریک زایی و سمیت حاد استنشاقی هستند و همچنین براساس نتایج تست تعیین میزان دوز غلظت ماده موثره آنها در محدوده کاملا ایمن گزارش شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ماده اصلی در محصولات سیلوسپت، نانوذرات نقره بوده که فعالیت ضد میکروبی آن چند صد برابر فلز نقره درحالت عادی است.