سیاستبازان آمریکایی از یک طرف درصدد مقصر جلوه دادن چین و مخفی کردن ناتوانی خود در مقابله با کرونا هستند و از سوی دیگر، با انحراف افکار عمومی، خواهان حفظ منافع شخصی و منافع سیاسی گروه متبوع خود هستند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رادیو بین المللی چین، لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکایی چندی پیش در شبکه تلویزیونی فاکس مدعی شد: "چین باید مسئولیت قربانی شدن ۱۶ هزار نفر و بیکاری ۱۷ میلیون آمریکایی را برعهده گیرد. "
سیاستبازان آمریکایی بارها سخنان مشابهی را مطرح کردهاند. آنها از یک طرف درصدد مقصر جلوه دادن چین و مخفی کردن ناتوانی خود در مقابله با کرونا هستند و از سوی دیگر، با انحراف افکار عمومی، خواهان حفظ منافع شخصی و منافع سیاسی گروه متبوع خود هستند.
با این حال، تا کنون در این کار موفق نبودهاند.
روزنامه واشنگتن پست چندی پیش در مقالهای اعلام کرد: آمریکا از ۳ ژانویه هشدار چین درباره شیوع کرونا را دریافت کرده، اما مقامهای آمریکایی تازه در روز ۱۳ مارس و پس یک تعلل طولانی تصمیم به اعلام وضعیت اضطراری کردند. در این ۷۰ روز، آمریکا هشدارهای چین را نادیده گرفت و با پنهان کردن حقیقت از مردم، هیچ اقدام مؤثری را در پیش نگرفت که باعث شد زمان گرانبهایی که چین با تحمل خسارت و تلفات سنگین در اختیار جهان گذاشته بود از بین برود.
این در حالی است که مساله تست و کمبود تجهیزات پزشکی در آمریکا بسیار چشمگیر بوده است. با وجود بهانهجویی و شانه خالی کردن آنها، این مسایل همچنان برای همه واضح است و رسانهها نیز بیشترین توجه را به آن داشتند.
روزنامه بوستون گلوب در سرمقاله خود نوشت: "در واقع بسیاری از این مرگ و میرها اجتناب پذیر هستند، اما تصمیم فاجعه بار کاخ سفید باعث شده که ثروتمندترین کشور جهان یک دوران تلخ غیر قابل توصیف را طی کند. نیویورک تایمز نیز چنین نوشت: واکنش آمریکا به شیوع کرونا تا اندازه زیادی توسط "محاسبات سیاسی" پنهانی است. تحلیلگران عنوان کردند: آنچه بیشتر مایه نگرانی برخی سیاستبازان آمریکایی شده اقتصاد است. چرا که دولت فعلی آمریکا "دستآوردهای اقتصادی" را مغتنمترین سرمایه خود تلقی میکند و آن را پایه پیروزی ترامپ در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری میداند. با وجود آنکه دولت آمریکا طرح ۲ تریلیون دلاری تحریک اقتصادی و فدرال رزرو نیز یک طرح ۲.۳ تریلیون دلاری را برای تحریک اقتصاد آمریکا به تصویب رساندهاند، اما آیا شرکتها و خانوادههایی آمریکایی در عمل از وامهای دولتی بهرهمند خواهند شد و یا خیر؟! و این پرسشی است که هنوز به آن پاسخ داده نشده.
لیندسی گراهام نه تنها به ضعف و نقص دولت آمریکا در مبارزه با کرونا توجهی ندارد بلکه مسئولیت تشدید شیوع بیماری و افزایش میزان بیکاری را به عهده چین میاندازد که بسیار غیر منطقی است.
شیوع کرونا همچون یک آیینه شرارتها و بیاخلاق برخی سیاستبازان آمریکایی را نشان داد، اما باز هم باید تأکید کرد که ویروس هیچ مرز و نژادی را نمیشناسد و مقصر دانستن دیگران فرصتهای از دست رفته را جبران نمیکند؛ تنها با همبستگی و همکاری است که میتوان بر این بیماری غلبه کرد.