کارشناس حوزه اجتماعی گفت: کشورهایی که توانسته اند در مقابله با شیوع ویروس خطرناک عملکردی موفق داشته باشند، چند ویژگی در مدیریت خود داشته اند که ...
احسان سرمدی کارشناس حوزه سیاست گذاری اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تجربههای نوفق در بهره گیری از قرنطینه هوشمند در جهان گفت: کشورهایی که تا کنون توانسته اند در مقابله با شیوع ویروس خطرناک عملکردی موفق داشته باشند، چند ویژگی در مدیریت خود داشته اند که مدیریت واحد و منسجم، سرعت عمل در تصمیم گیری و بهره مندی از از ابزارهای تکنولوژیک از جمله آنها است.
وی افزود: یکی از راههایی که توانسته برخی از کشورها را در مسیر مقابله ویروس کرونا موفق کند، استفاده از ابزارهای فناور برای رصد و پایش مهمترین راه مقابله یعنی قرنطینه است. مسئلهای که هنوز در کشور ما مغفول مانده است.
سرمدی همچنین با اشاره به بهره گیری کشورهای موفق از مدل قرنطینه هوشمند در مقابله با ویروس کرونا، گفت: کشورهایی که تا کنون توانسته اند در مقابله با شیوع ویروس خطرناک عملکردی موفق داشته باشند، چند ویژگی در مدیریت خود داشته اند مانند، مدیریت واحد و منسجم، سرعت عمل در تصمیم گیری و بهره مندی از از ابزارهای تکنولوژیک در مبارزه با شیوع کرونا.
وی در ادامه افزود: یکی از مهمترین بخشهایی که در مبارزه با ویروس کرونا، دیده میشود، بخش قرنطینه از جمله قرنطینه خانگی است. وقتی از فردی تست میگیریم و تست وی مثبت اعلام میشود ولو با علائم خفیف، فرد مورد نظر به قرنطینه خانگی هدایت میشود. ممکن است افراد زیادی باشند که قرنطینه را بشکنند؛ بنابراین باید ابزرای برای الزام فرد به ماندن در قرنطینه و رصد وی باشد تا اگر اقدام به شکستن قرنطینه کرد برخورد صورت گیرد. برای اینکار میتوان از قرنطینه هوشمند بهره گرفت.
سرمدی در باره چگونگی قرنطینه هوشمند نیز گفت: در برخی کشورها از جمله سنگاپور از این شیوه قرنطینه بهره گرفته اند. در این کشور اگر کسی به قرنطینه خانگی هدایت شود، مدام از طریق دادههای مکانی سیم کارت رصد میشود تا از محل قرنطینه خارج یا دور نشده باشد. مثلا در روز چند بار برای فرد مورد نظر پیامک همراه با یک لینک ارسال میشود و فرد باید روی آن لینک کلیک کند تا مشخص شود که در کجا قرار دارد. اگر جواب پیامک را ندهد مامور به آدرس مد نظر فرستاده میشود تا وضعیت را بررسی کند.
این کارشناس سیاست گذاری در ادامه افزود: تایوان نیز از این روش استفاده میکند. اگر فردی از محدوده تعیین شده خارج شود سریعا برای وی پیامک هشدار ارسال میشود تا متوجه باشد که اگر به قرنطینه برنگردد با وی برخورد خواهد شد. همچنین تایوان برای اینکه افراد برای خرید اقلام از جمله ماسک مجبور به ترک خانه نشوند و نیز برای اینکه بتواند بازار را کنترل نماید، بازار آنلاین برای خرید ماسک به وجود آورده است.
سرمدی همچنین اظهار داشت: بهره گیری از قرنطینه هوشمند سبب شده است تا آمار مبتلایان و فوت شدگان در این کشورها به خصوص تایوان که با محدودیتهایی نیز روبرو است و حتی عضو سازمان بهداشت جهانی نیز نست، بسیار پایینتر از سایر کشورها حتی در اروپا باشد. این فناروی اصلا پیچیده نیست و درکشور ما نیز که بسیار تاکید بر قرنطینه خانگی است، استفاده از آن میتواند سبب افزایش ضریب سلامت و اطمینان شود که متاسفانه هنوز مسئولان نسبت به آن بی توجه هستند.