مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: نسل جدید تحول خواه نظام آموزش و پرورش، همه را به خصوص معلمین بوم در مناطق محروم را به فراخوان ایده جهت رفع مشکلات نظام تعلیم و تربیت در رویارویی با این چالش دعوت میکند.
سجاد صدیقی مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاري دانشجو، با اعلام فراخوان ایده، محصول و اقدام برای حل نوآورانه چالش کرونا در حوزه آموزش و پرورش گفت: این چالش، یک «مسابقه» با تکیه بر قدرت هوش جمعی در جهت مردمی سازی فرآیند حل مسائل پدیده کرونا در حوزههای مختلف به خصوص تعلیم و تربیت و عدالت آموزشی است.
صدیقی در واکنش به مصاحبه اخیر وزیر آموزش و پرورش درباره پوشش ۹۰ درصدی دانش آموزان توسط سامانه شاد، تصريح كرد: چالش کرونا بیش از آن که خود ویروس خطرناک باشد، کم تفاوتی و بی تفاوتی مسئولین امر در مشکلات موجود در آن میتواند به زیرساختهای کشور آسیب بزند و تولیدکننده بسیاری از مشکلات باشد.
مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تاكيد كرد: متأسفانه نبود زیرساخت و عدم اهتمام جدی مسئولان آموزش و پرورش، ساختار دستگاه تربیتی را در برابر چالشهایی مثل کرونا، ضعیف نشان داده و به واسطه آن مشکلات فراوانی ایجاد کرده است.
وی در ادامه بیان كرد: البته منکر تلاش مسئولین وزارتخانه نیستیم و حتی همه مشکلات را به عهده آنها نمیگذاریم، بالاخره هم در گذشته مورد تأکید قرار گرفته است و هم اكنون نیازی ضروری محسوب ميشود که در موضوع نظام آموزش و پرورش، زیرساختهای حمایتی جدی برای حداقل آموزش از راه دور شکل بگیرد.
وی ادامه داد: ایجاد بستر توسعه تولید محتوا و شبکه زیرساختی قوی، توانمند و منعطف نسبت به فرآیند آموزش و پرورش، مقولهای است که دیر یا زود باید صورت پذیرد، اما نکته اساسی آن این است که هر شبکه زیرساختی باید بتواند به توسعه عدالت کمک كند و ظهور هر نوع دیگر آن به هر بهانه ای، حتی کرونا، هم برخورد غیرمسئولانه دست اندرکاران را نشان میدهد و هم آسیبهای جبران ناپذیری به موضوع میزند.
صدیقی در ادامه به رونمایی از پیام رسان شاد توسط وزارت آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: در چالش کرونا آنچه شاهد بودیم تلاش دیرهنگام دستگاه آموزش و پرورش نسبت به رفع بحران گسست فرآیند آموزشی و تربیتی است و آنچه را نیز به عنوان تحفه به عنوان «پیام رسان شاد» برای رفع مشکل عرضه کردند، هم در دقت اصل کار دارای ایراد است و پیام رسان به عنوان بستر آموزش حائز ایرادات جدی است و هم در کفایت آموزش نتوانسته است پوشش مناسبی در این وظیفه ایجاد کند و متأسفانه طبق معمول آن قشری که محروم از اقدام دست اندرکاران و تصمیم گیران میشود، محرومین و مستضعفین به عنوان، ولی نعمتان انقلاب هستند.
مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور اظهار كرد: اگرچه مشکلات موجود آموزش و پرورش را درک میکنیم، ولی رنج مضاعف آن است که وزیر و بقیه مسئولین، خود را به خواب غفلت میزنند و با آمار کذب پوشش ۹۰ درصدی دانش آموزان سعی در انحراف واقعیت دارند.
وی در ادامه با تشریح فراخوان ایده برای رفع مشکل بحران کرونا در موضوع آموزش و پرورش گفت: از آنجایی که وزیر و وزارتخانه مطبوع ، ظاهرا هیچ مسئولیتی در برابر محرومین و مستضعفین نمیدانند، نسل جدید تحول خواه نظام آموزش و پرورش، همه را به خصوص معلمین بوم در مناطق محروم را به فراخوان ایده جهت رفع مشکلات نظام تعلیم و تربیت در رویارویی با این چالش دعوت میكند.
صديقي ادامه داد: در فراخوان ایده، محصول یا اقدام به دنبال آن است که با مشارکت نوآوران اثرات چالش کرونا بر فعالیتهای تربیتی مدارس و عدالت آموزشی کاهش داده و پوشش تحصیلی دانش آموزان مناطق محروم از دسترسی به اینترنت و دانش آموزان فاقد امکانات یا قدرت استفاده از ابزارهای آموزش مجازی را دنبال كند.
مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور تصريح كرد: این فراخوان دارای جوایز ارزشمندی برای صاحبان ایده، محصول و یا اقدام مناسب است و علاوه بر آن امکان حمایت شبکه حامیان از پیشنهادات ثبت شده فارغ از اینکه در ارزیابی داوران چالش، برنده شده و یا نشده باشند، فراهم میشود. این حمایتها شامل «سرمایه گذاری و مشارکت»، «ارائه تسهیلات»، «امکان ثبت به عنوان هسته/واحد فناور»، «تامین زیرساخت»، «تامین سرمایه در گردش»، «تسهیلات سربازی و کسری خدمت» و ... خواهد بود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: علاقهمندان جهت شرکت در این چالش میتوانند تا ۲۵ اردیبهشت ماه با مراجعه به سامانه کندو به آدرس candoportal.com/corona در این فراخوان شرکت كنند.