کد خبر:۸۴۶۰۲۷
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

حجت شمامی: جنگ میان چین و آمریکا نظامی نیست / چین از هر تنشی که رشد اقتصادی را تحت الشعاع قرار دهد، دوری می‌کند

یک کارشناس مسائل بین الملل درباره ادعای رویترز مبنی بر احتمال تقابل نظامی میان چین و آمریکا گفت: اساسا جنگ میان چین و آمریکا جنگ قدرت و در حوزه برتری اقتصادی در جهان است.
حجت شمامی: جنگ میان چین و آمریکا نظامی نیست / چین از هر تنشی که رشد اقتصادی را تحت الشعاع قرار دهد، دوری می‌کند

رضا حجت شمامی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره ادعای رویترز مبنی براینکه تداوم احساسات ضد چینی در جهان از بابت شیوع کرونا می‌تواند به تقابل نظامی میان چین و آمریکا بینجامد گفت: وقتی شرایط جهان امنیتی و بحرانی می‌شود و کشور‌ها به سمت افزایش قدرت و نیروی نظامی پیش می‌روند شبیه آنچه در دو سه دهه قبل از جنگ جهانی اول اتفاق افتاد، هر کنش کوچکی می‌تواند تبدیل به جنگی بزرگ شود و ما در حال حاضر در یک شرایط امنیتی در جهان هستیم که می‌تواند تقابل‌ها را افزایش دهد.

حجت شمامی تصریح کرد: قبل از جنگ جهانی اول و دوم نیز شرایطی شبیه آنچه در دو دهه اخیر شاهد آن هستیم در جهان حاکم شد و جهان در یک شرایط گذار از نظم بین المللی قرار گرفت.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه گزارش رویترز مبنی بر احتمال وقوع جنگ نظامی میان چین و آمریکا یک گمانه است گفت: من اصلا چنین گمانه‌ای را نمی‌پذیرم و فکر می‌کنم بین چین و آمریکا هیچ گونه جنگ مستقیم و نظامی شکل نخواهد گرفت، اما سطح تنش‌ها بین آنها به شدت رو به افزایش است.

وی گفت: به نظر نمی‌رسد جهان در حال حاضر آماده ورود به جنگ جهانی دیگری به صورت مستقیم باشد، اما جنگ‌های دیگری در حوزه سایبری، الکترونیکی، تجاری و اقتصادی در حال شکل گیری است.

حجت شمامی ادامه داد: به اعتقاد من همه این جنگ‌ها زیرمجموعه جنگ تمدنی محسوب می‌شوند که ۷ تمدن در تقابل با یکدیگر قرار می‌گیرند که دو تای آن‌ها از همه بالاتر است یکی از آن‌ها تفکر چینی و دیگری تفکر اسلامی است که آمریکا با هر دوی این تفکر‌ها تنش دارد.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به تغییررویکرد کلان کشور چین از ۴۰ سال قبل و سوق پیدا کردن آن به سمت مسائل اقتصادی گفت: چین از ۴۰ سال قبل مترصد کاهش تنش‌های جهانی شد و معتقد بود که از هر تنشی که رشد اقتصادی این کشور را تحت الشعاع قرار دهد باید دوری کرد، این طرز تفکر باعث شد که چین یکی از ۵ یا ۶ قدرت برتر جهان شود و در سال‌های اخیرنیز به قدرت دوم جهان تبدیل شود، که البته در این سالها به دنبال تبدیل شدن به قدرت اول جهان است که در این صورت تفکرات چین بر ساختار‌های دنیا تاثیر خواهد گذاشت.

وی ادامه داد: کما اینکه پس از جنگ جهانی دوم و تبدیل آمریکا به قدرت اول دنیا ساختار‌های اقتصادی این کشور بر کل جهان تاثیر گذاشت و دلار تبدیل به سلطان جهان شد.

حجت شمامی افزود: ساختار ایجاد شده توسط آمریکا حکایت از این دارد که مسائل اقتصادی جهان زیرمجموعه ساختار اقتصادی و سیاسی آمریکا خواهد بود و آمریکا قدرت یک جهان به لحاظ اقتصادی و سیاسی محسوب می‌شد این در حالی است که سردمداران آمریکایی این روز‌ها شاهد این هستند که نیروی دیگری در حوزه اقتصادی در حال سبقت از اقتصاد امریکاست و قطعا ساختار اقتصادی دنیا را نیز تغییر و تحت تاثیر قرار خواهد داد و دلار از قدرت اول جهان خارج خواهد شد.

این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید براینکه جنگ تجاری آمریکا در حقیقت به معنی پیروزی در جنگ تمدنی است، تصریح کرد: آمریکا به دنبال پیروزی در این جنگ تمدنی است تا دنیا تصور نکند که یک کشور غیر لیبرالیسمی می‌تواند جهان را دگرگون کند و تحت تاثیر قرار دهد پس اساسا جنگ میان چین و آمریکا جنگ قدرت و در حوزه برتری اقتصادی در جهان است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی جهان در جابه جایی قدرت در نظام بین الملل قرار گرفته است و جمهوری اسلامی باید به سمتی برود که بیشترین منفعت و کمترین ضرر را ببیند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار