محققان هندی یک روبات انساننما طراحی کرده که با دوربین حرارتیاش دمای بدن بیماران را اندازه میگیرد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، متخصصان روباتیک هندی یک روبات انساننما با نام «میترا» طراحی کردهاند که در بیمارستان به کادر درمانی کمک میکند و دمای بدن بیماران را اندازه میگیرد.
۳/۱ میلیارد نفر شهروند هندی به دلیل شیوع کووید ۱۹ از ۲۴ مارس به حالت قرنطینه درآمدهاند و به تازگی این زمان برای دو هفته دیگر نیز تمدید شده است. نارندا مودی، نخست وزیر هند، به تازگی اعلام کرده که برای نجات هند و هندیها، هیچ کس حق ندارد از خانه بیرون بیاید. این در حالی است که در اواخر آوریل گذشته، فقط برخی از فروشگاهها حق بازگشایی داشتند آن هم در شرایط و اعمال قوانین خاص.
دولت هند همچنین یک اپلیکیشن ردیابی مخاطبان خاطی توسعه کرده که مکان شهروندان را به طور مداوم به اشتراک میگذارد. طبق گزارشها بیش از ۹۰ میلیون نفر هماکنون این برنامه را در گوشیهای هوشمند خود نصب کردهاند و هر کسی که این کار را انجام ندهد به ۶ ماه زندان مجازات میشود.
در همین حال، روباتهایی در بیمارستانی در بنگلور به عنوان اولین مرحله غربالگری برای برخی از بیمارانی که ممکن است کرونا ویروس داشته باشند، مورد استفاده قرار میگیرند. به گفته مسئولان، استفاده از این روباتها روشی امن برای پزشکانی است که باید اقدامات اولیه را برای غربالگری بیماران انجام دهند.
این روباتها تبلتی روی بدن خود دارند که به پزشکان امکان میدهد بدون اینکه حضور فیزیکی در کنار بیماران داشته باشند و جان خود را به خطر بیندازند، با آنها ویدئو چت کنند. برخی از این روباتها به دوربین حرارتی مجهز هستند تا بدون تماس با بیمار دمای بدن آنها را اندازه بگیرند و بعد از این کار، دستورالعملهای لازم را به بیمار بدهند. این روباتها همچنین اطلاعات لازم را برای پزشکان ارسال میکنند تا آنها بتوانند برای کسانی که احتمالا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، متخصص مناسب بفرستند و مراقبتهای پزشکی را شروع کنند.
برخی از کارشناسان میگویند که استفاده از تفنگهای دماسنج همیشه هم دقیق نیستند، زیرا باید در فاصله مشخصی از بیمار نگه داشته شوند. اما روباتها با نشان دادن دستورالعمل لازم به بیماران دقیقا به آنها میگویند که کجا بایستند تا دمای بدنشان اندازهگیری شود.