آخرین اخبار:
کد خبر:۸۴۷۱۷۷
در گفتگوی زنده اینستاگرامی مطرح شد

محل تأمین هزینه‌های ساخت مجسمه فردوسی از کجاست؟ / نفوذ سرمایه‌داران در تصمیم‌های دانشگاه

نایب دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر مسئولان توان جذب سرمایه را ندارند، چرا این سرمایه‌ها را به سمت حل مشکلات مالی دانشگاه هدایت نمی‌کنند.

آماده//// محل تأمین هزینه‌های ساخت مجسمه فردوسی از کجاست؟ / چرا مسئولان سرمایه‌ها را به سمت حل مشکلات هدایت نمی‌کنند؟

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سجاد کمالی نیا، نایب دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگوی زنده اینستاگرامی با صفحه دانشجویی میدان علوم با موضوع نصب مجسمه در میدان علوم این دانشگاه، اظهار کرد: طبق اخباری که به دست آوردیم، ۲۱ مهر سال گذشته شخصی سرمایه گذار وارد دانشگاه فردوسی مشهد می‌شود و بازدید کلی از اماکن مختلف دانشگاه دارد و از میدان علوم نیز بازدید می‌کند.
 
کمالی نیا بیان کرد: این شخص از پیشکسوت‌های شناخته شده سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و کارآفرینی است و سرمایه گذاری‌های عجیب و غریبی در در مناطق گردشگری کیش داشته است و حالا تصمیم گرفته در زادگاه پدری خود سرمایه گذاری کند.
 
نایب دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به فعالیت‌های این شخص سرمایه گذار در فضای شهری مشهد اشاره کرد و افزود: براساس آماری که رسانه‌های محلی مشهد ارائه داده اند، این شخص تاکنون ۱۲ میلیارد تومان در مشهد هزینه کرده و گفته است که تا ۵۰ میلیارد تومان دیگر نیز حاضر است در شهر پدری خود هزینه کند.
 
وی با بیان اینکه پس از آنکه دانشجویان از طرح مجسمه ۴۰ متری فردوسی در دانشگاه مطلع شدند، نسبت به ان اعتراض کردند، گفت: با این اعتراضات دانشجویی و پیگیری‌های تشکل ها، به نظر می‌رسید این پروژه متوقف شده است، اما اخیرا که دانشجویان در دانشگاه دیگر حضور ندارند، پروژه احداث این مجسمه دوباره در حال اجرا است.
 
کمالی نیا با بیان اینکه آغاز اعتراضات و پیگیری‌های دانشجویان نسبت به هزینه کرد‌های دانشگاه از جشن ۷۰ سالگی این دانشگاه بود، افزود: تاکنون مسئولان دانشگاه هیچ مساله‌ای راجع به مجسمه فردوسی نه به شورای صنفی و نه به دیگر تشکل‌های دانشجویی نگفته اند.
 

محل تأمین هزینه‌های مجسمه فردوسی از کجاست؟

وی تصریح کرد: سوال اول ما این است که هزینه ساخت این مجسمه از کجا تأمین می‌شود و چرا نام این شخص را مطرح نمی‌کنند. از دیگر مسائل ما نیز این است که چرا دانشجویان و استادان دانشگاه از طرح این مجسمه بی اطلاع بوده اند.
 
نایب دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به برگزاری جشن هفتاد سالگی دانشگاه فردوسی در آذرماه سال ۹۸ بیان کرد: مسئولان دانشگاه درباره برگزاری این جشن هم به ما هیچ اطلاعی نداده بودند و ما از بنر‌های سطح شهر و دانشگاه متوجه شدیم که قرار است چنین جشنی برگزار شود.
 
وی ادامه داد: در جلسات حضوری با مسئولان دانشگاه نسبت به برگزاری این جشن نکات را مطرح کردیم که ضرورت برگزاری آن چیست و چرا دانشجویان را در جریان نگذاشته اند؟ این مساله درباره مجسمه فردوسی هم رخ داد و در نهایت یکی از مسئولان دانشگاه عنوان کرد که می‌خواهند با این کار دانشگاه را مشهور کنند!
 
کمالی نیا با بیان اینکه موضوع شفافیت مالی دانشگاه را از مدت‌ها قبل پیگیر بودیم، گفت: از همان ابتدا مسئولان قول دادند، اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد و در واقع شفافیت مالی یک بازی بود که به زبان آنان جاری شد. این مساله در جشن هفتاد سالگی مشهود بود که مسئولان دانشگاه از اعتراض احتمالی دانشجویان نگران بودند و به همین دلیل مسائل امنیتی جشن را با مسئولان استانی با جدیت پیگیری می‌کردند.
 
وی اشاره کرد: بیانیه‌ای اخیرا از طرف تعدادی از روسای دانشگاه‌های کشور به ریاست کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، صادر شده که یکی از بند‌های آن می‌گوید شورای صنفی دانشجویان نباید در امور اجرایی و آموزشی دخالت کند. با این مصوبه عملا مسئولان دانشگاه به ما می‌گویند که ساخت مجسمه در دانشگاه به ما ربطی ندارد.
 
آماده//// محل تأمین هزینه‌های ساخت مجسمه فردوسی از کجاست؟ / چرا مسئولان سرمایه‌ها را به سمت حل مشکلات هدایت نمی‌کنند؟
 
کمالی نیا به خطرات حضور تفکر سرمایه داری در تصمیم گیری‌های دانشگاه اشاره کرد و گفت: طرح ساخت مجسمه فردوسی و جشن هفتاد سالگی دانشگاه فردوسی مشهد نشان دهنده نفوذ سرمایه داران در تصمیم‌های دانشگاه است و اگر سرمایه داری بتواند تصمیمات دانشگاه را به نفع خود تغییر دهد، از این به بعد شاهد حضور بیشتر سرمایه گذاران در دانشگاه و ایجاد فاصله طبقاتی بین دانشجویان خواهیم بود.
 
به گفته کمالی نیا با ورود سرمایه داران به دانشگاه، همانطور که در برخی دانشگاه‌های دیگر نیز رخ داده، امکاناتی در دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود که هزینه زیادی برای دانشجو خواهد داشت و صرفا گروهی از دانشجویان می‌توانند از آن امکانات استفاده کنند. این موضوع در سلف‌های برخی دانشگاه‌ها مشاهده می‌شود و می‌تواند در موضوع اینترنت و خوابگاه نیز در آینده رخ دهد.


چرا مسئولان سرمایه‌ها را برای حل مشکلات خرج نمی‌کنند

وی تصریح کرد: حالا که مسئولان دانشگاه توان جذب سرمایه را دارند، چرا این سرمایه‌ها را به سمت حل مشکلات مالی دانشگاه هدایت نمی‌کنند؟
 
نایب دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به یکی از جلسات دانشجویان تحصیلات تکمیلی با رئیس این دانشگاه، گفت: در این جلسه مشکلات زیادی از سوی دانشجویان مطرح شد که همه این مشکلات مرتبط با مسائل مالی بود.
 
وی ادامه داد: نیاز دانشجویان به تجهیزات آزمایشگاهی یا مساله افزایش شهریه ها، به ویژه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سنواتی ها، زیرساخت‌های دانشگاه در آموزش مجازی از جمله مشکلاتی است که به کمبود‌های مالی گره خورده است.
 
کمالی نیا با اشاره به پیگیری شورای صنفی برای حل مشکل سرور‌های دانشگاه گفت: مساله این سرورها، مالی بود.
 
وی ادامه داد: اگر در مهرماه دانشگاه‌ها بازگشایی شود، تعدادی از دانشجویان که حذف ترم کرده اند هنوز خوابگاه نیاز دارند و از طرفی دانشجویان جدید هم وارد دانشگاه می‌شون و نیاز به خوابگاه دارند و در این شرایط حتما ما با مشکل کمبود خوابگاه مواجه خواهیم بود و این در حالی است که پروژه پردیس ۹ خواهران به دلیل کمبود پول در دانشگاه نیمه کاره مانده است.
 
نایب دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: یکی از سوالات ما از مسئولان دانشگاه این است که فایده ساخت این مجسمه چیست؟ آیا راه‌های بهتری برای به شهرت رساندن دانشگاه، به ویژه از طریق ارتقای علمی دانشگاه و ایجاد امکانات برای دانشجویان وجود ندارد؟
 
وی از دانشجویان دعوت کرد تا با تشکیل و حضور در کمپین‌های دانشجویی نسبت به این اقدامات دانشگاه موضع گیری کنند و اعتراض خود را نشان دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار