رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد از به ثبت رکورد آموزش مجازی همزمان این دانشگاه به بیش از ۷۰۰ هزار دانشجو خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا کشاورزی رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آموزش مجازی به بیش از ۷۰۰ هزار دانشجو بی نظیر و یک رکورد جهانی است که این کار جهادی به لطف خدا و زحمت شبانه روزی همکاران واحد الکترونیکی و تحت هدایت، مدیریت و راهبری ریاست دانشگاه آزاد اسلامی محقق شده است.
وی تاکید کرد: در فضای دانشگاهی کل دنیا تا به حال آموزش مجازی با این تعداد دانشجو وجود نداشته و بیشترین تعداد آموزش مجازی که دیده ایم ۳۰۰ هزار دانشجو بوده است.
وی افزود: واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به سالها فعالیت در عرصه آموزش مجازی تجربه ارزندهای در حوزههای آموزشی، پژوهشی و دانشی دارد و سعی کرده مبتنی بر آی تی فعالیت کند و توسعه خوبی داشته باشد.
کشاورزی با اشاره به همه گیری جهانی کرونا و تغییر روند فعالیتها گفت: فضای علمی نمیتوانست متوقف بماند و کلاسهای آموزشی برگزار نکند به همین دلیل رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تکلیف کرد که ما بتوانیم هرچه زودتر آموزش مجازی را برای کلیه دانشجویان دانشگاه راه اندازی کنیم و در آغاز، کار بسیار سختی بود که در مدت کوتاهی در همان اسفند ۹۸ بتوانیم سامانه را برای کل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی کنیم.
رئیس واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد حدود یک میلیون دانشجو دارد که در اقصی نقاط کشور پراکنده اند و در رشتههای مختلف تحصیل میکنند که باید زیرساخت دروس نظری آنها را راه میانداختیم تا کلاسها برگزار میشد به لطف خدا و با کمک همکارانمان در آن شرایط سخت توانستیم در عرض یک هفته این کار را انجام دهیم و اکنون بیش از ۷۰۰ هزار دانشجو در دروس نظری در سامانه واحد الکترونیکی مشغول تحصیل هستند.
کشاورزی با اشاره به ثبت رکورد آموزش مجازی همزمان در دانشگاه آزاد به بیش از ۷۰۰ هزار نفر افزود: در مدل آموزش مجازی همزمان که استاد به صورت برخط تدریس و دانشجو استفاده میکند، استادان فایلها و جزوات مرجعی را به عنوان آموزش آف لاین بارگذاری میکنند و دانشجویان میتوانند از آنها استفاده کنند که از نظر کیفیتی نیز خداروشکر کیفیت خوبی داشته است.
وی با اشاره به اینکه هر سرویس آی تی نیاز به جا انداختن فرهنگ کاربری دارد، گفت: ابتدا شاید مشکلاتی از سمت دانشجویان و استادان در استفاده از سامانه وجود داشت، اما یک فرآیندی طی شد تا فرهنگ استفاده از آن بین کاربران جا بیفتد و مشکلات برطرف شود و اکنون اساتید و دانشجویان به راحتی وارد سامانه میشوند از آن استفاده میکنند و حتی برای معدود کلاسهایی که به هر دلیل برگزار نشده است زمان جبرانی تعیین میکنند، استادان تکلیف میدهند و دانشجویان به تکالیفشان عمل میکنند و به طور کلی همه کارهایی که در کلاس حضوری انجام میشد اینجا هم برگزار میشود و حدود دو هفته دیگر امتحانات دانشگاه آزاد شروع خواهد شد که این نشان از برگزاری منظم کلاسهای درسی دارد.
وی اظهار داشت: سختتر از پوشش آموزش این تعداد دانشجو، راه اندازی این سرویس در مدت زمان کوتاهی آن هم در شرایط کرونایی بود که هم از نظر نیروی انسانی محدودیتهایی داشتیم و هم از نظر خرید تجهیزات، اما به لطف خدا این امر محقق شد.
وی با اشاره به مدارس سماء دانشگاه آزاد اسلامی که با بیش از ۷ هزار دانش آموز اکنون روی بستر واحد الکترونیک در حال فعالیت و تحصیل هستند گفت: دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر دانشجوها و مدارس سماء به دانشجویان و مدارس غیر از دانشگاه آزاد اسلامی نیز که درخواست استفاده از بستر الکترونیک دانشگاه را داشتند خدمات ارایه میکند.
رئیس واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص بحث امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: به طور طبیعی تعدادی از امتحانات حضوری خواهد بود، اما دانشگاه آزاد در تلاش است که روشی را اتخاذ کند که هم برای دانشجویان و استادان راحتتر شود و هم امتحانات از کیفیت لازم برخوردار باشند در هر صورت تصمیم گیری در خصوص نحوه برگزاری امتحانات هنوز به صورت کامل بسته نشده و ستاد آموزش غیرحضوری دانشگاه درحال بررسی است و باید منتظر تصمیم گیری این ستاد باشیم و به محض تصمیم گیری اطلاع رسانی خواهد شد.