رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری گفت: ۴ کلانشهر شیراز، تهران، کرمان و تبریز به مراکز جامع سلولهای بنیادی مجهز شدند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، اسماعیل قادریفر رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری در نشست «برنامه ملی توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی» با اشاره به همراهی مجموعه وزارت بهداشت برای ایجاد تسهیلگری در فضای نوآوری گفت: فعالیتهای فناورانه در کشور با شکلگیری زیست بوم فناوری و نوآوری وارد فضای جدیدی شده است.
وی افزود: معاونت علمی ضمن توجه به امر پژوهش و تحقیقات، رسالت خود را توسعه شرکتهای دانش بنیان، استارت آپها و کسب و کارها قرار داده است. علمی که در مراکز تولید میشود باید به کسب و کار تبدیل شود و این نگاه تازه، ایجاد شده است.
قادریفر ادامه داد: با این نگاه در حوزه نوینی مانند سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی شاهد رشد شکل گیری شرکتهای دانش بنیان هستیم و در کمتر از ۸ سال تعداد شرکتهای دانش بنیان در این حوزه به ۱۴۰ رسیده است و وارد فضای کسب و کار شدند. این شرکتهای دانش بنیان با رویکرد توسعه کارآزمایی بالینی در حال ورود به حوزههای تخصصی تولید محصولات فناورانه هستند. همه این اقدامات عزم و همت فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری در این حوزه را نشان میدهد.
وی بیان کرد: معاونت علمی و فناوری نیز بر اساس رسالت ذاتی خود از توسعه کسب و کارها و بازار سازی برای این حوزه حمایت میکند.
قادری فر درباره مراکز جامع سلولهای بنیادی گفت: ایجاد این مرکز با هدف ایجاد زیرساختهای لازم در استانهای گوناگون کشور شکل گرفت. در گام نخست نیز در ۴ کلان شهر شیراز، تهران، کرمان و تبریز مراکز راه اندازی شدند که مدل موفقی است.
وی گفت: در حال حاضر نیز در تلاش هستیم در همین دوره مدیریتی سرنوشت مراکز راه اندازی شده را مشخص کنیم. البته در استانهای دیگری، چون خراسان رضوی نیز این مراکز در حال راه اندازی است. پس ظرفیتهای موجود در استانهای دیگر را باید هم افزا کنیم و با نگاهی شبکهای این زیرساختها را به خدمت در آوریم تا جریان توسعه دانشی وارد بحث درمان شود.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی در پایان خاطرنشان کرد: ایران در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی پیشرفتهای خوبی را تجربه کرده است و فعالان این زیست بوم با دستاورهای خود تحول را برای این بخش به همراه داشتهاند. این اقدامات ایران را در میان کشورهای همسایه سرآمد کرده است. در سفری که سال گذشته به ترکیه داشتیم به خوبی تفاوتمان در این حوزه مشخص بود که خود نشان از شتاب حرکت علمی کشور دارد.