
یادداشت دانشجویی |
کوهخواری شرکت شنوماسه صدای مردم «نورآباد» را درآورده!
شرکت شن و ماسه منطقه برخوردار «نورآباد» توسط یکی از سرمایهداران در دل کوه با یک هکتار زمین تاسیس شد؛ اما پس از سالها، با تصرف کوه، این یک هکتار به حدود سیصد هکتار رسید.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سینا بیرانوند؛* حکایت تلخی است. تبعیض لانه کرده در بطن جامعه و اتفاقاتی که عدالت اجتماعی را به مسلخ میبرد... آن هم وقتی گریبان جامعه روستایی را در برمی گیرد! اینکه در گوشهای از استان لرستان، افراد گردن کلفت و سرمایهدار به لطف ثروتهای بادآوردهشان، برای خود حکومت خودمختار راه انداخته وهمه مسئولین محلی را به بردگی گرفته و چنگ بر خر خره مردم بیندازند و به کسی هم پاسخگو نباشند! در چند روز اخیر خبرهای ضد و نقیض در رسانهها پیرامون شهر برخوردار واقع در شهرستان نورآباد زیاد مطرح شده است.
پس از چندین روز بازدید میدانی و گفتگو با دهها خانواده و ارتباط با دستگاههای مختلف منطقه توسط فعالان بسیج دانشجویی، با اطلاع دقیق در این خصوص اظهارنظر میکنیم. در منطقه برخوردار «نورآباد» شرکت شن و ماسه توسط یکی از همین سرمایهداران تاسیس میشود. از دل کوه یک هکتار زمین، خریداری میشود، اما پس از سالها با شیوههایی که به تعبیر خود مردم محلی شبیه غصب فلسطین توسط صهیونیستها بوده، میزان کوهخواری و تصرف کوه از یک هکتار به حدود سیصد هکتار میرسد و کوه عملا به تصرف این سرمایهدار در میآید!
انفجارهای مختلفی که در دل کوه برای عملیاتهای کارخانه صورت میگیرد، سبب زمین لرزههایی میشود که طی هر ماه چندین بار در منطقه صورت میگیرد و تقریبا اکثریت خانههای منطقه که بیش از هشت روستا با جمعیتهایی قابل توجه است را، تحت تاثیر قرار داده و آسیبهایی جدی به این خانهها وارد میسازد. از سویی، رفت وآمدهای ماشینهای سنگین این شرکت، باعث کشتهشدن حدود هفتاد ونه نفر از ساکنان این منطقه طی چهار سال اخیر شده است.
میزان برداشت محصولات زمینهای کشاورزی منطقهای که در نزدیکی شرکت واقع شدهاند نیز تحت تاثیر فعالیت این معدن قرار گرفتند؛ چرا که گرد و خاک برآمده از فعالیتهای شرکت شن و ماسه، عملا برداشت محصول را غیرممکن کرده و از طرفی فعالیت این شرکت باعث شده که کشاورزی به عنوان محوریترین شغل و منبع درآمد مردم منطقه، به محاق برده شود.
از حدود بیش از ۱۰۰ شغل موجود حاصل از فعالیت این شرکت در شهر برخوردار، به جز یک نفر به عنوان نگهبان، مردم منطقه در این شرکت استخدام نشدند. تمام این موارد، باعث نارضایتی و اعتراض مردم منطقه به فعالیت این شرکت شده است و مردم منطقه، خواهان تغییر این وضعیت غیرقابل تحمل هستند، چرا که صدایشان به جایی نمیرسد. بی توجهی محض از جانب صاحب شرکت و مسئولان منطقه، تنها عایدی مردم از مسببان وضع بغرنج فعلی شهر برخوردار است.
مردم شهر برخوردار، با پیگیری پیشکسوتان عرصه رزمندگی و جهاد و افراد صاحب وجاهت روستا، عکسها و پوستر رهبر معظم انقلاب و حاج قاسم در دست داشتند و اجتماعاتی جهت تغییر این وضعیت راه انداختند. برخلاف آنچه برخی خبرگزاریهای کشوری بیان کردند، این مردم، نه جاده اصلی نهاوند بلکه جاده منتهی به شرکت را مسدود کردند!
حاصل کارشان تصمیم هولناک شورای تامین استان می شود. برخورد قهری حداکثری و ضرب و شتم مردم مظلوم و دستگیریهای گسترده رخ میدهد. نه خبری از دلجویی از مردم توسط مسئولان استانی و شهرستانی نه برخورد حداکثری با مسببین، نه ورود جدی و پیگیری فوری توسط مسئولان امر برای حل مسئله صورت می گیرد! عملا حضرات ککشان گزیده نمیشود و به صورت وحشیانه حتی زنان خانهدار منطقه را مورد ضرب و شتم قرار دادند!
پس از آن نیز، تصمیمی شتابزده از سوی شورای تامین استان لرستان اتخاذ میشود و مردم مورد هتک حرمت قرار میگیرند و رعب و وحشت در فضای روستای برخوردار، پراکنده میشود. به دنبال آن، جوانان روستا متواری میشوند در حالی که اتفاق امنیتی به معنی واقعی کلمه رخ نداده است!
*سینا بیرانوند-مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.