آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۳۱۳۶
گزارش |

فروش ۳ سیلوی غله کرمانشاه با تخفیف ۱۰۰ میلیارد تومانی / تاراج اموال به بهانه جذب سرمایه‌گذار!

سه سیلوی کرمانشاه، کنگاور و سنقر در سال ۹۷ حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان قیمت خورده اند، در حالی که با تخفیف ۱۰۰ میلیارد تومانی به بخش خصوصی واگذار می‌شوند.

//واگذاری جنجالی سیلوی غله کنگاور / تاراج اموال کرمانشاه به بهانه خصوصی سازی!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ * خصوصی سازی در ایران از ابتدا با هدف کوچک کردن دولت و افزایش مشارکت مردم انجام شد. اصل خصوصی سازی، امری صحیح است، اما در صورتی که این مهم، مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی صورت گیرد.

از زمانی که روند خصوصی سازی در کشور آغاز شده، شاهدیم که هر واحد و مجموعه بزرگ تولیدی به بخش خصوصی واگذار شده، از محل آن خسارات و ضرر و زیان‌های بسیاری به اقتصاد وارد آمده است؛ می‌توان گفت که تمام ضعف‌های موجود در خصوصی سازی‌هایی که صورت گرفته، ناشی از شیوه غلط واگذاری و اجرای نادرست اصل ۴۴ قانون اساسی در این زمینه است.

کرمانشاه، یکی از استان‌هایی است که خصوصی سازی‌های بسیاری در آن صورت گرفته است. این خصوصی سازی‌ها هر بار با حاشیه‌های بسیاری همراه شدند، اما مسئولان بی توجه به خواسته‌های مردم، همچنان این دور باطل را ادامه می‌دهند.

هر گاه از خصوصی سازی در کرمانشاه نام برده می‌شود، ناخودآگاه ذهن همه به سمت ماجرای واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به قیمتی کمتر از ارزش واقعی اش می‌رود! اما این بار می‌خواهیم از واگذاری سیلو‌های غله کرمانشاه و تاراجی که به اموال آن زده شده، بیان کنیم.
 
بیشتر بخوانید:

از زمانی که موضوع واگذاری سیلو‌های غله کرمانشاه به بخش خصوصی مطرح شده، تا کنون انتقادات بسیاری از سوی مردم، فعالان رسانه ای، دغدغه‌مندان و حتی مسئولان استانی به این موضوع وارد شده، اما متاسفانه این انتقادات و اعتراضات در روند واگذاری سیلو‌های کرمانشاه مثمر ثمر واقع نشدند!
 
//واگذاری جنجالی سیلوی غله کنگاور / تاراج اموال کرمانشاه به بهانه خصوصی سازی!

مسلماً، طرح واگذاری پروژه‌ها و واحد‌ها و مجتمع‌های تولیدی و مراکز دولتی به بخش خصوصی در کل کشور اجرایی شده و این واگذاری‌ها بایستی در قالب پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در هر استانی دنبال شوند. در کرمانشاه نیز، در قالب همین پروژه‌های اقتصاد مقاومتی، اقدام به اجرایی شدن طرح خصوصی‌سازی واحد‌های تولیدی شد، اما ماحصل آن، تاکنون نه به نفع مردم استان و نه به نفع اقتصاد بوده است.

ماجرای واگذاری سیلو‌های غله کرمانشاه از این قرار است که به گفته منابع خبری، این سیلو‌ها (سیلوی کنگاور، کرمانشاه، سنقر و کلیایی) به قیمتی کمتر از ارزش واقعی به بخش خصوصی انتقال پیدا کردند در حالی که ارزش واقعی آن‌ها در زمان واگذاری، بیش از آن چیزی بوده که کارشناسان و سازمان خصوصی سازی تعیین کردند؛ حتی نحوه واگذاری و اهلیت خریدار نیز در این جریان جای بحث دارد.

آنچه مسلم است، این سیلو‌ها از نظر وسعت و فضا و خانه‌های سازمانی که در آن‌ها واقع شده اند، ارزشی چندین برابر قیمت گذاری سازمان خصوصی سازی داشتند و شفاف سازی‌های لازم از سوی این سازمان در زمینه نحوه و جزئیات واگذاری آن‌ها صورت نگرفته و حتی مردم و مسئولان استانی بار‌ها اظهار کردند که این سیلو‌ها با نازل‌ترین قیمت به بخش خصوصی هدیه داده شدند!
 
//واگذاری جنجالی سیلوی غله کنگاور / تاراج اموال کرمانشاه به بهانه خصوصی سازی!

اوایل آذر ۹۷ بود که اخبار مربوط به واگذاری سه سیلوی غله کرمانشاه رسانه‌ای شد و از همان زمان اعتراضات مردمی و مجمع نمایندگان و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه و استاندار و... برای این واگذاری سوال‌برانگیز آغاز شد، اما سازمان خصوصی سازی بی تفاوت به این اعتراضات و مطالبات، پروسه واگذاری را طی کرد.

سازمان خصوصی سازی، سیلوی کنگاور را در سال ۹۷ با همه تجهیزات و اماکن صنعتی و موقعیت جغرافیایی که داشت، با ۱۱/۵ میلیارد تومان واگذار کرد. این رقم با توجه به شرایطی که این سیلو داشت، بسیار کمتر از ارزش واقعی اش بود!
سازمان خصوصی سازی، سیلوی کنگاور را در سال ۹۷ با همه تجهیزات و اماکن صنعتی و موقعیت جغرافیایی که داشت، با ۱۱/۵ میلیارد تومان واگذار کرد.

اعتراضات تا جایی اوج گرفت که حتی امام جمعه کرمانشاه دی ۹۷ در خطبه‌های نماز جمعه به این واگذاری ناصحیح اشاره می‌کند و می‌گوید: سه سیلوی کرمانشاه، کنگاور و سنقر ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان قیمت خورده اند در حالی که به قیمت ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان در حال واگذاری به بخش خصوصی هستند و این یعنی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان زیر قیمت. این نوع واگذاری یعنی چوب حراج زدن به بیت المال و سرمایه ۲ میلیون نفر جمعیت استان کرمانشاه!

در ادامه این پیگیری‌ها برای لغو واگذاری سیلو‌های کرمانشاه، در همان سال ۹۷، استاندار و اعضای مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصی سازی دیدار کردند.

فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسه اظهار می‌کند: قائل به تغییر روش و نوع واگذاری شرکت‌های دولتی هستم. اما آنچه که من در مورد واگذاری سیلو‌های کرمانشاه می‌توانم بگویم، این است که طبق نظر مشاوران، در سه مرحله تعیین و تصویب قیمت و مزایده، تخلفی صورت نگرفته است. قیمت گذاری شرکت‌های مشمول واگذاری، قاعده خود را دارد و ما نمی‌توانیم ارزش گذاری شرکت‌ها را بر مبنای قیمت گذاری دفتری انجام دهیم، زیرا این امر، قیمت محصولات تولیدی را افزایش می‌دهد و مشکلات خاص خودش را دارد.
 
//واگذاری جنجالی سیلوی غله کنگاور / تاراج اموال کرمانشاه به بهانه خصوصی سازی!

از سویی، کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه هم دی ۹۷ در این باره می‌گوید: واگذاری این سیلو‌ها شرایطی داشته و با شرایطی که برای این واگذاری در نظر گرفته شده، قیمت سیلو‌ها بیشتر از رقم فعلی نیست. برای سرمایه‌گذاری که این مقدار پول دارد، چندین گزینه سرمایه‌گذاری است و وقتی سرمایه‌گذاران پای چنین واگذاری می‌آیند، نباید سختگیری زیادی کرد. نباید این‌قدر به حواشی واگذاری‌ها دامن زد؛ این کار به صلاح فضای اقتصادی استان نیست.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه درباره واگذاری سیلوی کنگاور می‌گوید: نباید این‌قدر به حواشی واگذاری‌ها دامن زد؛ این کار به صلاح فضای اقتصادی استان نیست.

این در حالی است که مظفر رحیمی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه در این رابطه اظهار می‌کند: از سال ۹۲ سازمان خصوصی سازی در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی و برای کاهش تصدی‌گری دولت، بخشی از دارایی و اموال شرکت‌های دولتی را به بخش خصوصی واگذار کرده، ولی در هیچ مرحله‌ای از خصوصی سازی سیلو‌های استان کرمانشاه، از شرکت غله نظرخواهی نشده و سازمان خصوصی سازی اقدام به قیمت گذاری کرده است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه ابراز می‌کند: سیلو‌های قدیمی دولتی به طور عمده در بهترین موقعیت شهری در سراسر کشور واقع شده اند. ملاک در فروش و واگذاری این سیلو‌ها از نظر سازمان خصوصی سازی صرفاً ظرفیت پایین ذخیره سازی گندم و زیان‌ده بودن این سیلو‌ها است، اما این امر نه تنها به عنوان روش تعیین قیمت، کاربردی و مؤثر نخواهد بود، بلکه موجب تضییع حقوق بیت‌المال می‌شود.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه: ملاک در فروش و واگذاری سیلو‌های قدیمی دولتی از نظر سازمان خصوصی‌سازی، صرفاً ظرفیت پایین ذخیره‌سازی گندم و زیان‌ده بودن این سیلو‌ها است، اما این امر، موجب تضییع حقوق بیت‌المال می‌شود.

ناگفته نماند، برخی رسانه‌ها مدعی شدند که سازمان خصوصی سازی اطلاع رسانی عمومی برای واگذاری سیلوهای غله کرمانشاه را به درستی انجام نداده و این سیلوها را به اشخاصی خاص واگذار کرده آن هم با نازل‌ترین قیمت!

 

این در حالی است که، مسئولان سازمان خصوصی سازی تاکید دارند که، چون واگذاری‌ها به صورت «مزایده» است، جای هیچ ابهامی نیست؛ به ویژه اینکه همه خصوصی سازی‌ها در هیأت واگذاری تایید می‌شوند.

البته، از بین سه سیلوی غله کرمانشاه (کنگاور، کرمانشاه، سنقر و کلیایی) فقط سیلوی کنگاور به سرمایه‌گذار بومی واگذار شده و دو سیلوی دیگر به افرادی غیربومی واگذار شدند که این مسئله نیز موجب نارضایتی مردم و مسئولان استان شده است.
 
//واگذاری جنجالی سیلوی غله کنگاور / تاراج اموال کرمانشاه به بهانه خصوصی سازی!

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه نیز یکی از مقام‌های مسئول این استان است که انتقادات تندی به واگذاری سیلوی کنگاور داشته و در صف اول معترضان ایستاده بود و نامه‌نگاری‌هایی برای لغو قطعی این واگذاری انجام داده. او آذر ۹۷ بود که معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری را مأمور بررسی نحوه واگذاری و قیمت سیلو کرده بود و اعلام کرد که به شرایط واگذاری معترضیم و از طریق مسئولان عالی رتبه پیگیری قانونی لازم را انجام می‌دهیم.

استاندار کرمانشاه، آذر ۹۷ در این باره می‌گوید: پیش از این، برای توقف واگذاری این سیلو‌ها نامه نگاری کرده بودیم و رئیس جمهور هم دستور توقف این واگذاری را صادر کرده بود. سازمان خصوصی سازی به این مخالفت‌ها بی توجهی کرده است. سازمان خصوصی سازی باید از این واگذاری‌ها عقب نشینی کند، زیرا زمانی که مسئولان استان با این واگذاری‌ها موافق نباشند، امکان انجام آن وجود ندارد. در مقطع فعلی ما موافق واگذاری واحد‌های راکد، تعطیل و نیمه کاره به بخش خصوصی هستیم چرا که واگذاری آن‌ها سبب فعال سازی و رونق واحد‌ها می‌شود، اما با خصوصی سازی واحد‌های فعال (سیلوهای کرمانشاه) مخالفیم.
استاندار کرمانشاه: موافق واگذاری واحد‌های راکد، تعطیل و نیمه‌کاره به بخش خصوصی هستیم چرا که واگذاری آن‌ها سبب فعال‌سازی و رونق واحد‌ها می‌شود، اما با خصوصی‌سازی واحد‌های فعال (سیلوهای کرمانشاه) مخالفیم.

در ادامه روند مخالفت‌ها و اصرار سازمان خصوصی سازی برای واگذاری سیلوی غله کنگاور، حجت الاسلام سیدجواد حسینی کیا، نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی اوایل اسفند ۹۷ می‌گوید: با دستور وزیر اقتصاد و دارایی فعلا واگذاری کلیه سیلو‌های کشور متوقف شده تا سازو کار بهتری در نحوه واگذاری و قیمت گذاری آن‌ها مشخص شود. مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در زمینه واگذاری سیلو‌های استان از وزیر امور اقتصادی و دارایی پیگیری‌هایی داشته و مکاتبات عدیده‌ای صورت گرفته است، همچنین اشکالاتی در زمینه قیمت گذاری سیلو‌ها وجود دارد. با دستور وزیر اقتصاد و دارایی فعلا واگذاری کلیه سیلو‌های کشور متوقف شده تا سازو کار بهتری در نحوه واگذاری و قیمت گذاری آن‌ها مشخص شود. در واگذاری سیلو‌ها به بخش خصوصی باید اهلیت خریداران نیز مد نظر قرار بگیرد تا در آینده دچار مشکل نشویم.

این در حالی است که، سازمان خصوصی سازی روند واگذاری سیلوی غله کنگاور را طی کرده و از موضع خود برای خصوصی سازی این سیلو کوتاه نیامد.
 
//واگذاری جنجالی سیلوی غله کنگاور / تاراج اموال کرمانشاه به بهانه خصوصی سازی!

تا جایی که، حجت الاسلام حسینی کیا، رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه اردیبهشت ۹۸ در این باره به صراحت اعلام می‌کند: واگذاری سیلوی کنگاور به بخش خصوصی صحیح نبوده و انتظار داریم این واگذاری‌های اولیه لغو شود و این واحد‌های صنعتی و تولیدی به طور مجدد با قیمت منصفانه واگذار شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه: واگذاری سیلوی کنگاور به بخش خصوصی صحیح نبوده و انتظار داریم این واگذاری‌های اولیه لغو شود.

طبق بررسی‌های انجام شده، خریدار سیلوی کنگاور همچون دو سیلوی دیگر استان کرمانشاه که سال ۹۷ واگذار شدند، فقط ۱۵ درصد از مبلغ تعیین شده برای واگذاری را پرداخت کردند و ۶ سال زمان دارند تا ۸۵ درصد باقی مانده مبلغ مربوطه را پرداخت کنند آن هم به صورت اقساطی!

با وجود تمام اعتراضات مردم و مسئولان استان کرمانشاه پیرامون واگذاری سیلوها، سازمان خصوصی سازی، واگذاری سیلوی کنگاور را لغو نکرد و تیرماه ۹۹ پروسه انتقال این سیلو به مالک را انجام داد.
 
در پی این اقدام سازمان خصوصی سازی، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کنگاور ۲۲ تیرماه در بیانیه‌ای در خصوص نحوه واگذاری ناعادلانه سیلو در این شهرستان اعلام کرد: مسئولین استان و حتی شهرستان باید با پیگیری‌های سریع خود موجب عدم انتقال و واگذاری سیلوی کنگاور به قیمت غیر کارشناسی شده و مبلغی که یک دهم قیمت واقعی این سیلو در شهرستان کنگاور است، شوند.
 
//واگذاری جنجالی سیلوی غله کنگاور / تاراج اموال کرمانشاه به بهانه خصوصی سازی!

طبق اعلام فعالان دانشجویی استان کرمانشاه، قیمت فروش سیلوی کنگاور با قیمت واقعی آن بسیار فاصله دارد و مسئولان ذیربط، آن را به یک دهم قیمت واقعی فروخته اند. چند وقت دیگر مشخص می‌شود که با اتمام قرارداد کارگران سیلوی کنگاور، کارگران بومی بیکار و غیر بومیان، مشغول کار می‌شوند.
 
بیشتر بخوانید:

گفتنی است، پیگیری‌های خبرگزاری دانشجو، برای شفاف سازی شیوه واگذاری سیلوی کنگاور و سایر سیلو‌های استان کرمانشاه به بخش خصوصی همچنان ادامه دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۴
ارث و میراث پدرشان است، مهم نیست برایشان...
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۲
با این روش واگذاری، نوعی جنایت و غارت بیت المال در سراسر ایران انجام گرفته ، قوه قضائیه به داد بیت المال برس ، و این بذل و بخشش ها را باطل کن ، تا حداقل اعتماد به مردم شریف ایران برگردد.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار