با وجود پیگیریهای مکرر دانشجویان کرمانشاه برای شفافسازی روند واگذاری پالایشگاه، هنوز نمایندگان مجلس در مورد تحقیق و تفحصی که در این زمینه انجام دادهاند، اظهارنظری نکردند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ * داستان پالایشگاه کرمانشاه را حتما شنیدهاید؛ پالایشگاهی که با ارائه دلایلی همچون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در روند خصوصی سازی قرار گرفت و این روند با وجودی که با واکنشهای مختلفی از سوی مردم و دانشگاهیان همراه شد و وزیر اقتصاد وقت دستور لغو واگذاری را داد، اما بعدها با اعتنایی خریدار پالایشگاه به کار خود ادامه داد.
مهرماه سال گذشته نیز، مصوبهای در صحن علنی مجلس به تصویب رسید تا کارگروهی از نمایندگان استانی به تحقیق و تفحص در مورد روند واگذاری پالایشگاه بپردازند، که هنوز بدون نتیجه مانده است. چندی پیش طی گزارشی با موضوع چوب حراج برای پالایشگاهی که بیشتر از قیمتش، طلبکار است در خبرگزاری دانشجو به مطالبات دانشجویان کرمانشاهی به نمایندگی از مردم استان پرداختیم که همگی خواستار رسیدگی نمایندگان مجلس به موضوع واگذاری و شفاف سازی در این زمینه شدند.
با این حال تشکلهای دانشجویی کرمانشاه همچنان خواستار پاسخگویی مسئولین و نمایندگان مجلس هستند و نگرانی خود را معطوف به شیوه واگذاری نمیدانند؛ دانشجویان نگرانند که نظیر آنچه که در نیشکر هفت تپه رخ داده، در انتظار پالایشگاه هم باشد.
دلیل عدم انتشار گزارش تحقیق و تفحص از روند واگذاری پالایشگاه چیست؟ در همین راستا به گفتگو با رضا آقایی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمانشاه پرداختیم. او با بیان اینکه روند واگذاری پالایشگاه کرمانشاه غیر شفاف است، می گوید: مسئولان و دلسوزان باید هرچه سریعتر نسبت به شفاف سازی در این خصوص اقدام کنند.
وی با طرح این پرسش که دلیل عدم انتشار گزارش تحقیق و تفحص از روند واگذاری پالایشگاه چیست؟ بیان می کند: سازمان خصوصی سازی در چند سال اخیر، اقداماتی را انجام داده که نیاز به بررسی دقیق توسط مراجع امنیتی و قضایی دارد؛ چرا که روند برخی واگذاریها از جمله پالایشگاه کرمانشاه موهوم و نگران کننده است.
آقایی تاکید می کند: نگرانی ما فقط در مورد شیوه واگذاری نیست، بلکه نگران اتفاقاتی نظیر آنچه که در شرکت نیشکر هفت تپه رخ داده، هستیم؛ حقوق، معیشت و زندگی کارگران و کارمندان پالایشگاه از جمله دغدغههای ماست که مسئولین باید در این زمینه تضمین دهند.
وی اضافه می کند: گزارشهای مالی و میزان تولید پالایشگاه قبل و بعد از واگذاری باید به صورت شفاف و دقیق توسط مراجع تخصصی بررسی شود؛ تا مشخص گردد که راندمان سود و زیان در پالایشگاه چگونه است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمانشاه یادآور می شود: ضروریست نمایندگان مجلس به صورت شفاف به مردم گزارش دهند که در بیش از یک سال اخیر چه اقدامات عملی در خصوص پالایشگاه و احقاق حقوق مردم کرمانشاه انجام داده اند؟ تشکلهای دانشجویی نسبت به مسائل استان بی تفاوت نخواهند بود و از این پس با گامهایی استوار بر قانون و مطالبه گری تخصصی به جهت حل مسائل کرمانشاه در کنار مسئولین خواهند بود.
فعلا نمیتوان در مورد صحیح بودن یا نبودن واگذاری پالایشگاه اظهار نظر کرد اما فرهاد تجری، نماینده مردم قصر شیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب در مجلس درباره گزارش تحقیق و تفحص نمایندگان معتقد است: اعضای کارگروه تحقیق و تفحص پالایشگاه در حال جمع آوری مستندات هستند و فعلا مشخص نیست که این گزارش چه زمانی به مجلس ارائه میشود؛ اما آنچه که مسلم است نمایندگان در این زمینه تمام تلاش خود را به کار گرفته اند و کوتاهی از سوی آنان انجام نگرفته است.
نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ما می گوید: تا زمانی که مستندات کافی به مجلس ارائه نشود، نمیتوان در مورد صحیح بودن یا نبودن پروسه واگذاری پالایشگاه اظهار نظر کرد و همه چیز، پس از ارائه گزارش مشخص میشود.
افراد مسئول و غیر مسئول میگویند در زمینه واگذاری پالایشگاه تخطی صورت گرفته! طارق کعب، مسئولبسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز در این باره می گوید: افراد مسئول و غیر مسئول اظهار میکنند که در زمینه واگذاری پالایشگاه به بخش خصوصی تخطی صورت گرفته و بعضا هم میگویند که عملا فساد رخ داده است. امیدواریم که چنین چیزی رخ نداده باشد، اما حرف ما با نمایندگان این است که با دزد دزد گفتن، دزد از دزدی دست بر نمیدارد. باید رفت و وارد کار شد.
وی می افزاید: سوال ما این است که چگونه نمایندهای بخاطر یک درگیری لفظی که بعد هم مشخص شد مقصر چه کسی بوده، وقت مجلس را برای ۴۵ دقیقه میگیرد و میتواند ۴۰ نماینده دیگر را با خود همراه کند و استیضاح وزیر را کلید بزند یا به دنبال جابجا کردن رئیسکل گمرک باشد، اما مسئولین ما نمیتوانند نمایندگان دیگر را با خودشان همراه کنند؟
کعب ادامه می دهد که نمایندگان باید شفاف و صریح به مردم بگویند که فساد صورت گرفته است یا خیر؟ اگر صورت نگرفته که چه بهتر؛ و باید تمام مدارک و اسناد مربوط به آن را به مردم نشان دهند؛ اما اگر فسادی صورت گرفته پس چرا کسی استعفا نمیدهد! البته فقط استعفا هم کفایت نمیکند و باید این افراد محاکمه شوند. کسی که به بیت المال خیانت کند تکلیفش مشخص است.
وی معتقد است: اگر شفافیت در کار نباشد اصل ۴۴ قانون اساسی تضعیف میشود. سوال دیگر ما از مسئولین این است این پالایشگاه با قیمتی که باید فروخته شده، یا خیر؟ و اگر با قیمت مناسب به فروش رفته، مسئولین نتیجه را به مردم اعلام کنند که با این اسناد و مدارک، واگذاری به شکل قانونی صورت گرفته است.