به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب خواندن به دلیل تاثیرات مفیدی که روی ذهن و عملکرد انسان دارد و کمک میکند که در زندگی شخصی و اجتماعی به طور بهتر و سالمتری عمل کنیم امروزه از اهمیت بیشتری برخوردار است. ممکن است افراد تاثیری که کتابها روی ذهن آنها میگذارند را در کوتاه مدت متوجه نشوند اما طبق تحقیقات محققان حتی کتابهایی که در دوران کودکی نیز خواندهاید میتوانند در ضریب هوشی و مهارتهای نوشتن و نمرات تحصیلی شما در طول زندگی تاثیرات زیادی داشته باشند.
زمانی که شما یک کتاب خوب را میخوانید تمام جملات آن در ضمیر ناخودآگاه شما باقی میماند و این باعث میشود که هیچگاه در موقعیتهای مختلف زندگی غافلگیر نشوید زیرا با انبوهی از اطلاعات به دست آمده از کتابهای خوانده شده همیشه آمادگی مواجه با شرایط مختلف را خواهید داشت. در دنیای امروز شخصیت سازی افراد از اهمیت زیادی برخوردار است و کتابهای خوب به عنوان یک کارخانه انسانسازی میتوانند دوست و همراه همیشگی در مسیر زندگی شما باشند.
ما در ادامهی این مطلب میخواهیم لیست کوتاهی از چند کتاب را به شما معرفی کنیم که از دید و نظر خوانندگان ارزش خواندن دارند و به شما پیشنهاد میکنیم که خواندن آنها را از دست ندهید. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
کتاب قلعه حیوانات نوشته جورج اورول است که در سال 1903 در یکی از شهرهای هندوستان زاده شده است. کتاب قلعه حیوانان داستانی زیبا درباره حیوانات اهلی است که در یک مزرعه زندگی میکنند و از بهره کشی بیش از حد صاحب مزرعه خسته شده و به ستوه آمدهاند و به توصیه قبل از مرگ یکی از حیوانات دست به اعتراض و شورش میزنند. آنها در طی شورش خود در اقدامی آرمانگرایانه صاحب مزرعه را فراری داده و خود مدیریت مزرعه را بر عهده میگیرند.
داستان اینگونه ادامه پیدا میکند که بعد پیروزی در این شورش، خوک ها که هوش بیشتری نسبت به سایرین داشتند رهبری گروه را به دست میگیرند و دیگر وظایف را بین دیگر اعضاء تقسیم میکنند. آنها قوانینی را برای مدیریت مزرعه وضع کرده و آنها را روی دیوار مزرعه مینویسند. قواینی از این قبیل که، چهارپا خوب و دوپا بهتر است، هیچ حیوانی بیدلیل دیگری را نمیکشد، همه حیوانات باهم برابرند، اما بعضی برابرترند و ... . جورج اورول در کتاب قلعه حیوانات به طور غیر مستقیم به شرایط حاکم اشاره دارد و در واقع تمامی حیوانات مزرعه به نوعی به شخصیتهای جامعه و رهبرهای دنیای واقعی اشاره داشته است.
کتاب قلعه حیوانات رمان بسیار زیبایی است که با ادبیات رمزی به روایت داستان پرداخته و نظر مخاطبان زیادی به خود جلب کرده است. رمان بوف کور نیز موضوعی مشابه با این رمان دارد که توسط صادق هدایت از بزرگترین نویسنده های ایرانی نوشته شده است و به شما پیشنهاد میکنیم که اگر از خواندن کتاب قلعه حیوانات لذت بردید، رمان بوف کور را نیز در لیست کتابهای خواندنی خود قرار دهید.
کتاب ازین اوستا سرودههایی زیبا و خواندنی از مهدی اخوان ثالث است که انتشارات زمستان که به مدیریت فرزند ایشان اداره میشود بارها و بارها این کتاب زیبا را به درخواست خوانندگان به چاپ رسانده است. کتاب از این اوستا با 17 بار تجدید چاپ از محبوبترین کتاب های استاد مهدی اخوان ثالث با مجموعهای از اشعار عاشقانه است.
اشعار استاد اخوان ثالث بیشتر زمینه اجتماعی داشته و گاهی به سرودن حوادث تلخ زندگی مردم نیز میپرداخته است. اشعار وی در دهه 30 و 40 هجری شمسی روزنههایی هنری برای تحول فری و اجتماعی آن دوران بوده است که برای شعر دوستان آن دوران نگرش فکری تازه ای را ایجاد کرده است. کتاب از این اوستا اوج هنر شاعر در مهمترین دوران شاعری او بوده است که پختهترین و پرداخته شدن اشعار وی را در برگرفته است.
در مجموعه شعر منظور از اشاره به کتیبه، در واقع کتیبه شکست و تابلوی فریبنده هیچی و پوچی است. در این کتاب همچنین اشعاری به نام ناگه غروب کدامین ستاره، نماز، سبز و صبوحی اشاره کرد. که هر چهار از موثرترین و صمیمانهترین اشعار روزگار است که لحظات ناب هستی را با قلم خاص شاعری خود به شعر سروده است.
علاقمندان به اشعار عاشقانه استاد مهدی اخوان ثالث میتوانند با خواندن این کتاب به گنجینه بهترین اشعار این شاعر نامدار دست پیدا کنند.
کتاب شازده کوچولو نوشته آنتوان دوسنت اگزوپری است که تا به حال به بیش از 300 زبان دنیا ترجمه شده است. این کتاب به عنوان یکی از محبوبترین کتابهای فرانسوی زبان شناخته شده است. داستان شازده کوچولو به مرحلهای از اعجاز رسیده است که به عنوان نوعی نماد فرهنگ سازی از آن یاد خواهد شد و به عنوان بخشی از فرهنگ بشری از آن یاد خواهند کرد.
کتاب شازده کوچولو طبق مطلبی که در اینجا میخوانید میتواند آموزگار درسهای زندگی برای مخاطبان خود باشد. در این کتاب به خوانندگان یادآوری میشود که ظاهربینی را رها کرده و قوه تخیل را همواره باید به کار گرفت، هرگز نباید احساست واقعی را در طول مسیر زندگی نادیده گرفت و پنهان کرد، به جای از پیش قضاوت کردن دیگران باید خود را قضاوت کرد، شنیدن تعریف و تمجید دیگران و مورد ستایش قرار گرفتن از سوی دیگران هیچگاه چیزی به ما اضافه نخواهد کرد، خود را بیش از حد جدی نگیرید، همواره به دنبال کشفهای واقعی باشید، شخصیتهای نامانوس میتوانند در طول زندگی آموزگاران ما باشند.
نویسنده در این کتاب به شیوه سوررئالیستی یا فرا واقعگرایی فلسفه از دوست داشتن و عشق و هستی را بیان کرده است. در طی این داستان که از دیدگاه یک کودک از سیارکی دیگر آمده و پرسشهای از رفتار آدمها و کارهایشان دارد پرداخته و به زیبایی خصلتهایی که از خصایص بشر هستند را بیان کرده است.
رمان صد سال تنهایی نوشته گابریل گارسیا ماکز در سال 1967 در آرژانتین به چاپ رسید. این کتاب زیبا مشتاقان زیادی را به خود جلب کرده است اما تعدادی کمی از افراد توانستهاند آن را تا انتها به پایان برسانند. در این داستان که تمامی اتفاقات در دنیای واقعی رخ میدهند اما علت و معلولی در آنها برقرار نیست یا بهتر است بگوییم در این کتاب روابط از علت و معلولی خود تبعیت میکنند.
این کتاب تا به امروز بیش از 30 میلیون نسخه به چاپ رسیده است. این رمان درباره هفت نسل از یک خانوادهی بوئندیایی است که روزی از محل زندگی خود کوچ کرده و دهکدهی دیگری را برای سکونت انتخاب میکنند و به همراه اطرافیان خود به پایهگذاری آن دهکده میپردازند. نویسنده در طی داستان به این موضوع اشاره دارد که جنگ و درگیری داخلی، ورود بیگانگان، عشق، نفرت، حسادت، مرگ، ازدواج و تولد اساس همه اتفاقاتی است که در این کتاب و برای نسلهای مختلف خانواده بوئندیا رخ میدهند. تکرار وقایع، رنگها و شهر آینهای همگی از نمادها و سمبلهایی است که در این رمان داستانی از آنها استفاده شده است.
گابریل گارسیا مارکز تلاش کرده تا در این کتاب به ثبت تجربههای واقعی خود در زندگی خود در کلمبیا بپردازد و در بخشی نیز تاریخ کشور خود را در دل داستان نقل کند. اگر شما نیز از جمع دوستداران کتاب و کتاب خوان هستید بیشک نباید خواندن این کتاب های زیبا و ماندگار را از دست دهید.