کد خبر:۸۶۶۷۲۵
آخر هفته ‎با اخبار دانشگاهی| صنفی

آخرین وضعیت برگزاری عزاداری محرم در دانشگاه‌ها / انتصاب در دانشگاه آزاد بدون توجه به قانون

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

تیتر پنج شنبه / آخرین وضعیت برگزاری عزاداری محرم در دانشگاه‌ها / انتصاب در دانشگاه آزاد بدون توجه به قوانین

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود. گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.
 

اولویت طرح ارتقای خوابگاه‌ها و آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها مشخص شده

ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در خصوص پرداخت سهم صندوق رفاه برای اجرای طرح ارتقای خوابگاه‌ها و آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها گفت: بودجه طرح ارتقا و سهم صندوق برای پرداخت به دانشگاه‌ها مشخص شده و پس از تایید هیات امنا به حساب دانشگاه‌ها واریز می‌شود.
 
/

وی افزود: نیاز‌های دانشگاه‌ها به صندوق رفاه اعلام شده و طرح‌های ارتقا در خصوص خوابگاه‌ها و آشپزخانه‌ها مشخص شده است.

مطیعی خاطرنشان کرد: طرح‌هایی که بررسی و در اولویت قرار گرفته است، باید در جلسه هیات امنای صندوق رفاه مطرح و تایید شود و پس از تایید بودجه‌ای که مربوط به سهم صندوق در این طرح است به حساب دانشگاه‌ها واریز می‌شود.
 

برگزاری مراسم محرم در دانشگاه‌ها نیاز به دستورالعمل ستاد ملی کرونا دارد

غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم در نشست خبری جشنواره ملی حرکت در ابتدا با تشکر از همکاران حوزه سلامت، گفت: برای جشنواره حرکت که افتتاح آن را در دانشگاه الزهرا خواهیم داشت باید بگویم که هر دانشگاهی غرفه خود را در الزهرا خواهد داشت و این جشنواره یک جشنواره بین المللی است که از ویژگی‌های ممتاز این جشنواره همین شان بین المللی آن است.

وی افزود: برای این جشنواره بعد از اینکه اعلام شد در مجموع ۱۵۴۸ اثر دریافت شد و پالایش شد برای داوری و ۷۹۱ اثر برای داوری رفت و ۷۳۴داور از دانشگاه‌های مختلف کشور از مناطق مختلف علمی و دانشگاهی کشور شرکت داشتند.

غفاری در خصوص تفکیک شرکت کنندگان در جشنواره حرکت گفت: به تفکیک مجموعه آثار دریافتی دراین جشنواره ۲۹درصد علوم مهندسی، علوم انسانی ۲۷درصد، پایه ۱۵ درصد، کشاورزی ۱۷درصد، هنر و معماری ۸درصد است و در بخش بین المللی نزدیک ۳۰هزار دانشجو از کشور‌های مختلف و دانشگاه‌های مختلف ثبت نام کردند که ۱۶۵ اثر برای بخش نمایشگاهی ثبت شده است.
 

/

حبیبا: آغاز تعمیرات و بازسازی خوابگاه‌های دانشگاه تهران

سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، در خصوص تخلیه خوابگاه‌ها گفت: بیشتر دانشجویان ساکن خوابگاه با مراجعه حضوری و یا اطلاع غیر حضوری خوابگاه را تخلیه کردند. همچنین بر اساس اطلاعیه‌ای که مجدد از سوی معاونت دانشجویی منتشر شد مبنی بر این که دانشجویانی که امکان حضور ندارند به ما اطلاع رسانی کنند که هنوز هم مراجعه کننده داریم و دانشجویان روزانه برای برداشتن وسایل شخصی خود به خوابگاه مراجعه می‌کنند.

وی افزود: با توجه به شیوع مجدد کرونا و شرایطی که پیش آمده محدودیت زمانی برای مراجعه و تخلیه خوابگاه برداشته شده و دانشجویان هر زمانی که بخواهند می‌توانند برای بردن لوازم شخصی خود به خوابگاه بیایند.
 

اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خواجه نصیر در خوابگاه‌ها تمدید شد

معاونت دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر اعلام کرد: اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خواجه در خوابگاه دانشجویی به مدت یک ماه تمدید شد.

براساس این گزارش، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا که با شرایط خاص و به صورت محدود در خوابگاههاساکن هستند می‌توانند تا ۶ شهریور اسکان داشته باشند.

لازم به ذکر است، در این اطلاعیه آمده است؛ در صورت بروز هرگونه شرایط خاص پیرامون بیماری کرونا تخلیه سرا‌های دانشجویی ضروری است و یا امکان اسکان تنها با گواهی سلامت در خوابگاه‌ها امکان پذیر است.
 

کمک ۳۰ میلیارد ریالی وزارت بهداشت به تجهیز فضا‌های فرهنگی دانشگاهی

حسن زائری‌لطف گفت: ما همیشه موضوعات مختلف را به مباحث فرهنگی گره می‌‍زنیم، اما سرمایه‌گذاری مشخصی برای آن انجام نمی‌دهیم. خوشبختانه در وزارت بهداشت و با تاکید وزیر بهداشت و معاون فرهنگی و دانشجویی به این موضوع توجه خوبی شد و برنامه‌های فرهنگی مختلفی برای حمایت و تجهیز فضا‌های فرهنگی در حال برگزاری و برنامه‌ریزی است.

وی با اشاره فعالیت‌های فرهنگی گسترده در وزارت بهداشت افزود: گستردگی کار‌های فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور رسالت اداره کل فرهنگی را دشوار می‌کند. در بین نهاد‌های دانشجویی در سراسر کشور بالغ بر ۷۰۰ کانون فرهنگی، قریب به ۸۰۰ انجمن علمی و ۱۶۸ تشکل سیاسی و ۱۲۰۰ نشریه وجود دارد. بعلاوه دبیرخانه حجاب و عفاف و اردو‌های جهادی از جمله فعالیت‌های مرتبط با حوزه اداره کل فرهنگی است. این حجم گسترده از فعالیت‌های فرهنگی نیازمند تجهیزات و در اختیار داشتن فضا‌های فیزیکی مناسب است.

وی ادامه داد: لازمه حضور در فعالیت‌های فرهنگی فراهم کردن عرصه مناسب برای فعالیت است تا دانشجویان بتوانند فعالیت‌های علمی و تشکیلاتی خودشان را داشته باشند و آزادانه نقطه نظرات خودشان را بیان کنند.


مجوز تامین اعتبار ۳۶۸۶ ردیف استخدام اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌ها دریافت شد

محمدتقی نظرپور اظهار داشت: با پیگیری‌های مستمر و برگزاری جلسات متعدد در سطوح کارشناسی، مدیران وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه کشور و دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، تعداد ۳۶۸۶ مجوز تامین اعتبار استخدام اعضای هیئت علمی فاقد شماره مستخدم شاغل در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور اخذ شد.
 
/

گفتنی است، موضوع اعضای هیئت علمی فاقد شماره استخدام که از خزانه حقوق دریافت می‌کردند یکی از معضلاتی بود که سالیان طولانی است مراکز آموزش عالی کشور با آن درگیر بودند و برطرف شدن این مشکل ضمن جلب رضایت ذینفعان در دانشگاه‌ها، موجبات استقرار هر چه بیشتر انضباط در حوزه‌های اداری و مالی دانشگاه‌ها را فراهم آورده است.


مرحله اول چالش سلامت مناطق محروم ویژه گروه‌های جهادی برگزار می‌شود

مرحله اول چالش سلامت مناطق محروم با موضوع بررسی بیماری‌ها و مشکلات بهداشتی شایع مناطق از سوی معاونت جهادی بسیج دانشجویی ویژه گروه‌های جهادی برگزار می‌شود.

این چالش در‌سه مرحله: مشکل‌یابی، ریشه‌یابی، بیان راه‌حل است و مهلت شرکت در این مرحله تا پایان مردادماه است و گروه‌های جهادی می‌توانند با ارسال مشکلات و بیماری‌های شایع در مناطق در این چالش شرکت کنند.
 

تسهیلات بیمه‌های دانشجویی دانشگاه پیام نور در سال تحصیلی جدید افزایش پیدا می‌کند

محمد هادی امین ناجی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور درباره افزایش غذای گرم در مراکز و واحد‌های دانشگاه پیام نور گفت: با توجه به اینکه دولت درصدد است که عدالت را در بین همه دانشگاه‌های تسری دهد، لذا در دو سال اخیر سبد معیشتی و غذای گرم دانشجویان دانشگاه پیام نور افزایش یافته است.

وی همچنین درباره تسهیلات بیمه‌های دانشجویی و افزایش این نوع بیمه‌ها برای دانشجویان افزود: بیمه‌های دانشجویی به عنوان یک بازو برای سلامت دانشجویی و حمایت از حوادث غیرمترقبه که برای دانشجویان اتفاق می‌افتد می‌تواند یاری گر مهمی باشد که همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید این تسهیلات نیز افزایش خواهد یافت.


مهلت ثبت نام دوره تربیت کنشگران خانواده تمدید شد

محسن جهانی معاون فرهنگسازی سازمان بسیج دانشجویی درباره دوره تربیت کنشگران حوزه خانواده گفت:در راستای نقش آفرینی تخصصی رسالت تشکل دانشجویی بسیج دانشجویی برای حل آسیب‌های اجتماع و افزایش اثبات کارآمدی نظام در حوزه مباحث خانواده، پس از مطالبه گری از نمایندگان مجلس و راه اندازه پویش نماینده ۱۲ میلیونی در راستای اصلاح، اجرا و نظارت بر قانون تسهیل ازدواج، در گام دوم به توانمندسازی کنشگران حوزه خانواده پرداختیم. باور داریم که ظرفیت فعالان دانشجویی در این عرصه بسیار میتواند موثر باشد. هم در راستای ارتقای توانمندی‌های فردی و هم در مسیر رقم زدن تحولات اجتماعی و تغییر بر ساخت‌های فرهنگی جامعه که نیازمند تغییرات هستند.

جهانی در ادامه درباره ضرورت ایجاد یک حرکت خودجوش در بین دانشجویان گفت: ضرورت دارد که فعالان دانشجویی بصورت یک حرکت خودجوش در نقاط مخلتف کشور بتوانند نقش آفرینی کنند و منشا تحولاتی باشند تا آینده روشن جامعه را تضمین کنند.
 

/

وقتی دانشگاه‌های بدهکار نمی‌توانند وام بگیرند!

در بررسی‌هایی که از توسعه خوابگاه‌های متاهلی و مسائل و مشکلات بر سر راه افزایش ظرفیت این خوابگاه‌ها در دانشگاه‌ها داشتیم به مسائل مهمی از جمله کمبود فضای فیزیکی، اختصاص نیافتن بودجه برای ساخت این خوابگاه‌ها و یا همراه نبودن مسئولین دانشگاه‌ها برای گسترش این خوابگاه‌ها بود.

اما مهمترین موضوعی که بیشتر دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه‌های بزرگ و مادر با آن دست و پنچه نرم می‌کنند موضوع کمبود بودجه است که دست خالی دانشگاه‌ها باعث شده که نتوانند طرح‌های عمرانی خود را به خصوص در زمینه خوابگاه‌ها به پیش ببرند و یا ساخت خوابگاه متاهلی را از اولویت طرح‌های خود خارج کنند. به همین دلیل است که اسکان دانشجویان متاهل کمترین دغدغه مسئولین دانشگاه‌ها است و سعی می‌کنند کمتر به این مسئله بپردازند.

دانشگاه‌ها برای اینکه بتوانند از این مسئله سرباز کنند راه حل‌هایی برای اسکان دانشجویان متاهل درخواست کننده خوابگاه متاهلی در نظر گرفته اند که از جمله آن پرداخت وام‌های ودیعه مسکن دانشجویی است که با این میزان وام‌هایی که در نظر گرفته اند.


قانون شورای عالی انقلاب در انتصاب‌های دانشگاهی رعایت نمی‌شود

مهدی گلشنی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص برخی انتصاب‌های دانشگاهی که بر خلاف قانون شورا انجام می‌شود گفت: تمام انتصاب‌های دانشگاهی توسط رای شورا به کمیته سه نفره واگذار شده؛ بنابراین انتصاب‌ها در شورا مطرح نمی‌شود.

وی افزود: آنچه که قبلا تصویب شده بود برای دانشگاه‌های مهم باید از دانشیار به بالا باشد و اگر رتبه علمی وی کمتر باشد با دو سوم آرای شورا باید انتخاب میشد.

گلشنی اضافه کرد: در حال حاضر اصلا شرایط مطلوب برای انتصابات دانشگاهی رعایت نمی‌شود.

وی در خصوص انتصاب علاالدین بروجردی در دانشگاه آزاد گفت: در مورد فرد خاصی نظر نمی‌دهم، اما همین قدر را می‌دانم که در کشور رفاقت حاکم است و انتصابات دانشگاهی چه در دانشگاه آزاد و چه در دانشگاه دولتی رفاقت حاکم شده است و مشخص نیست که چگونه قانون را اجرا می‌کنند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار