آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۹۶۵۳
توافق ننگین زیر ذره‌بین دانشجویان

ابومحمد: سازش با اسرائیل عزت عربی را از بین برد / ابوزینب: درخواست از دولت افغانستان برای اخراج سفیر

توافق ننگین عادی‌سازی روابط امارات و اسرائیل و نقش آن در تحولات منطقه در گفتگوی «خبرگزاری دانشجو» با سه نفر از فعالان دانشجویی جهان اسلام بررسی شد.

ابو محمد: سازش با اسرائیل عزت عربی را از بین برد/ راسک: واکنش ایران به اشتباه راهبردی امارات/ درخواست از دولت افغانستان برای اخراج سفیر امارات

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ احمد تلوری- توافق عادی سازی روابط امارات متحده عربی و اسرائیل با واکنش های مختلفی در اقصی نقاط دنیا و از جمله با واکنش تند جمهوری اسلامی ایران مواجه شد. «خبرگزاری دانشجو» با هدف بررسی اهداف پشت پرده این توافق، نقش آن در تحولات منطقه و به ویژه آرمان فلسطین و قدس شریف، آینده رژیم صهیونیستی و واکنش های احتمالی امت اسلامی و محور مقاومت به این توافق با محمد رضا راسک، مسئول اسبق سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، ابوزینب، مدافع حرم افغانستانی و دانشجویی دکترای علوم سیاسی و ابو محمد، فعال دانشجویی اماراتی حوزه جهان اسلام و دانشجوی دکترای علوم سیاسی مقیم آمریکا به گفتگو پرداختیم.

 
نقش آمریکا در توافق عادی سازی روابط امارات و اسرائیل
راسک: به نظر بنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یکی از دلایل تاثیرگذار در عادی سازی روابط امارات و اسرائیل است. در واقع با این توافق ترامپ به دنبال این است که بعد از ناکامی در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل خود را در عرصه سیاست خارجی موفق نشان دهد. همچنین امارات می‌خواهد از یک اقتصاد متکی به نفت عبور کند؛ با این وجود نیازمند انتقال تکنولوژی از آمریکا به این کشور است؛ پس امارات هم خواستار این توافق است. سومین موضوع که اتفاقاً خیلی هم مهم به نظر می رسد این است که امارات دوست دارد به عنوان یک بازیگر اصلی در خاورمیانه به ایفای نقش بپردازد نه اینکه به عنوان یک بازیگر فرعی در پشت سر عربستان حرکت کند. به هر روی این بازیگر اصلی خواه ناخواه نیازمند یکسری حمایت‌های لجستیکی از جانب غرب است و این در حالی است که غرب حمایت‌های خود از کشور‌های عربی را مشروط به برقراری ارتباط با اسرائیل کرده است.
 
ابو محمد: سازش با اسرائیل عزت عربی را از بین برد/ راسک: واکنش ایران به اشتباه راهبردی امارات/ درخواست از دولت افغانستان برای اخراج سفیر امارات
سازش با اسرائیل عزت عربی را در امارات از بین برد
ابومحمد: ارتباط امارات متحده عربی با رژیم صهیونیستی متاثر از چندین عامل فرهنگی است. واقعیت این است که فرهنگ عربی امروز در بازتولید فرهنگ خود و فرهنگ مقاومت ناموفق بوده و این امر به عاملی تبدیل شده تا مقاومت فرهنگ عربی و عزت عربی به عنوان مهمترین فرهنگ عربی از بین برود تا جایی که شاهد هستیم که حکام عرب تن به ارتباط با رژیم صهیونیستی می‌دهند.

نکته دوم این که اقتصاد امارات اقتصاد متکی بر نفت است؛ بنابراین با توجه به شیوع کرونا و همچنین جنگی که امارات در یمن شروع کرده می‌طلبد تا این کشور برای اینکه بتواند نقش نظامی خود را ایفا کند ابتدا درآمد‌های اقتصادی داشته باشد؛ پس این درآمد‌ها باید حاصل شود با این وجود از آنجا که رژیم صهیونیستی و صهیونیست‌ها سرمایه دار هستند امارات تن به چنین توافقی داده است.
 

آل زاید حیات خود را در ارتباط با اسرائیل می بیند
نکته دیگر اینکه امارات متحده عربی یک کشور شامل هفت منطقه است با این وجود تصمیمات را در این کشور سفیر آمریکا در ابوظبی و برخی نیرو‌های امنیتی در دبی می‌گیرند. به هر روی امروز شیخ عبدالله بن زاید و شیخ محمد بن زاید که چنین تصمیماتی را اجرا کرده اند خائن به امت عربی هستند و این خیانت به امت عربی نیز برگرفته از این است که آل زاید در ابوظبی می‌خواهند قدرت را برای خود حفظ کنند و حیات خود را در ارتباط با اسرائیل می‌بینند.

محمد بن زاید در سودای پادشاهی
ابوزینب: بنده به نمایندگی از دانشجویان افغانستانی ضمن محکومیت اقدام امارات در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی معتقدم سه عامل در شکل گیری این توافق موثر هستند. نخست اینکه امارات برای برون رفت از بحران‌های سیاسی و اقتصادی خود به دلیل کاهش قیمت نفت و دیگر عوامل تن به این توافق داده است؛ از طرفی نباید فراموش کنیم که حکومت امارات یک حکومت وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی، امنیتی و سیاسی غربی به خصوص آمریکا است؛ پس شکل گیری چنین توافقی چندان دور از ذهن نبوده است. همچنین این توافق می‌تواند عاملی برای کمک به پادشاهی رسیدن محمد بن سلمان در عربستان و محمد بن زاید در امارات باشد.
ابو محمد: سازش با اسرائیل عزت عربی را از بین برد/ راسک: واکنش ایران به اشتباه راهبردی امارات/ درخواست از دولت افغانستان برای اخراج سفیر امارات
واکنش ایران به اشتباه راهبردی امارات
راسک: اگر بخواهیم به عنوان یک ایرانی تبعات عادی سازی روابط امارات و اسرائیل را در خلیج فارس بررسی کنیم معتقدم اگر امارات بخواهد اشتباهی مرتکب شود و پای رژیم صهیونیستی را به منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز باز کند چنین اقدامی هیچگاه از سوی ایران تحمل نخواهد شد و اگر این اتفاق بیفتد قطعاً این کشور دیگر امارات متحده عربی نخواهد بود بلکه به امارت ابوظبی، امارت دبی و دیگر امارت‌ها تجزیه خواهد شد. معتقدم چنین خیانتی که در جهان عرب صورت گرفته به شرافت عربی، اسلام و مدنیت خدشه وارد کرده و یقینا اسرائیل متاثر از چنین خیانتی به سرعت می‌تواند محبوبیت خود را در داخل تحکیم ببخشد و تجاوزات خود به فلسطین و بقیه اعراب را شروع کند؛ به گونه‌ای که این احتمال وجود دارد تجاوزات این رژیم در آینده به بخشی از اردن، مصر و لبنان صورت بگیرد اگر چه احتمال تجاوز به اردن و لبنان بیشتر از مصر است. همچنین نباید از این مسئله غافل شویم که این توافق می‌تواند اسرائیل را برای تحقق اهداف شعار نیل تا فرات جسورتر کند؛ البته نکته‌ای که وجود دارد این است که با چنین توافقی مسئله فلسطین فراموش نخواهد شد، چون امروز فلسطینی‌ها دوستان و دشمنان واقعی خود را شناختند. به هر روی امروز خیانت‌های نفاق باری که در جنگ ۶ روزه در امت عربی پدیدار شده بود را دوباره شاهد هستیم.

ابومحمد: امارات متحده عربی از حیث رسانه‌ای، مطبوعات و خیلی دیگر از مسائل کشور تقریباً محدودی است، اما با این وجود عموم مردم این کشور در فضای مجازی به صورت محدود و تا جایی که توانستند مخالفت خود را با عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی بروز دادند.
 
اسلام اماراتی هیچ اقدامی برای رهایی فلسطین نکرده است
امارات متحده عربی بر سه اصل اسلام، عربیت و حاکمیت بنا شده، اما اصل اسلام و حاکمیت این کشور با اقدام محمد بن زاید در عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی زیر سوال رفته است. معتقدم با این اقدام عزتی برای عربیت در هفت امارت امارات متحده عربی باقی نمانده و از طرفی اسلام یا بهتر است بگوییم اسلام اماراتی برای دفاع از پاره تن خود یعنی فلسطین و رهایی قدس نتوانسته هیچ اقدامی را انجام دهد. به هر روی وارد شدن امارات به این بازی به معنای سست شدن عناصر فرهنگی و هویتی این کشور در داخل است و این مهمترین تأثیر بر امارات است. از طرفی مهم‌ترین تاثیر بیرونی عادی سازی روابط امارات و اسرائیل این است که این توافق می‌تواند رژیم صهیونیستی را در تجاوز به کشور‌های عربی جسورتر کند.
 
سازش با اسرائیل به تنش و درگیری در خاورمیانه دامن می زند
ابوزینب: یکی از تاثیراتی که عادی سازی روابط امارات و اسرائیل به دنبال دارد این است که این توافق می‌تواند به تنش و درگیری در خاور میانه دامن بزند از طرفی این توافق دیپلماسی نرم امارات را در کشور‌های اسلامی خنثی می‌کند؛ به گونه‌ای که در حال حاضر مسلمانان افغانستان احساس می‌کنند سیاست‌های امارات با خباثت و خیانت نسبت به امت اسلامی اجرا شده اند.
 
احتمال تن دادن عمان و عربستان به سازش 
راسک: واقعیتی که وجود دارد این است که کشور‌های عربی منطقه خلیج فارس قبل از به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی در ابعاد گسترده‌ای با این رژیم در ارتباط بوده اند به گونه‌ای که امارات چندین سال است به صورت علنی با شرکای تجاری صهیونیستی خود کار می‌کند و اخیراً نیز شاهد بودیم که این کشور از بعد سیاسی به عادی سازی روابط خود با رژیم اشغالگر قدس پرداخت.

نکته‌ای که وجود دارد این است که کشور‌هایی هم مثل عمان سالهاست که محل رفت و آمد نخست وزیر رژیم صهیونیستی هستند. به هر روی این مسئله نشان می‌دهد که گرایشاتی در راستای برقراری رابطه با اسرائیل در بین کشور‌های عربی وجود دارد؛ بنابراین بنده معتقدم که احتمالاً عمان نیز از جمله کشور‌های عربی باشد که به عادی سازی روابط با اسرائیل تن بدهد.

در مورد کویت نیز مسئله‌ای که وجود دارد این است که این کشور در قبال قضیه فلسطین خنثی عمل می‌کند. در واقع کویت به جای اینکه بیشتر حامی فلسطین باشد سعی می‌کند عربیت خنثی را در پیش بگیرد. در در مورد عربستان و قطر نیز بنده معتقدم که بعید به نظر می‌رسد این کشور‌ها خیلی سریع نسبت به برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی اقدام کنند اگرچه ممکن است با فشار‌هایی که ترامپ در راستای پیروزی در انتخابات به کشور‌های عربی وارد می‌کند برخی از این کشور‌ها از جمله عربستان برقراری رابطه با اسرائیل را بپذیرند؛ اگر چه به نظر می‌رسد که با این اقدام عربستان پایگاه مردمی خود را در برخی از مناطق از دست بدهد.

شورای همکاری خلیج فارس نوکر آمریکاست
ابو محمد: معتقدم شورای همکاری خلیج فارس به یک دهکده تبدیل شده و به مانند یک باغ وحش عمل می‌کند با این وجود محکومیت موضع ایران در این شورا نیز صرفا توسط عربستان سعودی و امارات صورت گرفته و این درحالی است که در کشور امارات فقط دو عمارت ابوظبی و دبی در این رابطه به ارائه نظر پرداخته اند و مابقی امارت‌ها موضعی همراه با فلسطین داشته اند.
ابو محمد: سازش با اسرائیل عزت عربی را از بین برد/ راسک: واکنش ایران به اشتباه راهبردی امارات/ درخواست از دولت افغانستان برای اخراج سفیر امارات
کشورهای عربی به قدرت ایران غبطه می خورند
موضوع بسیار مهم و راهبردی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که شورای همکاری خلیج فارس عملاً بی خاصیت شده با این وجود محکوم کردن موضع ایران توسط این شورا اصلاً مسئله مهمی نیست، چون این شورا در حدی نیست که بخواهد در مقابل مواضع ایران خط و نشان بکشد به هر روی نوکری آمریکا توسط شورای همکاری خلیج فارس باعث شده که مردم امارات متحده عربی، عمان و دیگر کشور‌های عربی به همسایه قدرتمندی مثل ایران غبطه بخورند.

از نظر بنده برقراری روابط با رژیم غاصب اسرائیل توسط کشور‌های عربی اصلاً موضوع مهمی نیست، اما اینکه ایران بتواند محور مقاومت را در دفاع از آرمان فلسطین حفظ کند مسئله بسیار مهمی است.

ابوزینب: برقراری روابط با رژیم غاصب صهیونیستی توسط اعضای شورای همکاری خلیج فارس هیچ تاثیری بر تحولات منطقه‌ای ندارد. با این وجود می‌توان اقدام امارات در عادی سازی روابط با اسرائیل را صرفاً ناشی از فشار‌های ترامپ برای پیروزی در انتخابات آمریکا دانست. همچنین این احتمال وجود دارد که محمد بن سلمان نیز برای رسیدن به پادشاهی عربستان سعودی به دایره یک کمپ دیوید جدید بپیوندد.

سازش با اسرائیل سربازان ولایت را برای آزادی قدس شجاع تر می کند
راسک: قطعاً عادی سازی روابط امارات با اسرائیل هیچ تأثیری بر روند مقاومت ندارد، چون پیش از این توافق جبهه مقاومت در یمن با امارات و رژیم صهیونیستی و در سوریه نیز با امارات و هم‌پیمانان سعودی این کشور و تروریست‌های مورد حمایت رژیم صهیونیستی و عربستان درگیر بوده و پیروز شده است پس این توافق نه تنها هیچ تاثیری بر پیروزی‌های جبهه مقاومت نخواهد گذاشت بلکه سربازان ولایت امام زمان را برای آزاد سازی قدس شریف شجاع‌تر و دلیل‌تر میکند.

ابومحمد: اینکه اخیراً مقاومت عراق نیرو‌های آمریکایی را مورد هدف قرار می‌دهد نشان دهنده این است که عادی سازی روابط امارات و اسرائیل نه تنها هیچ تاثیری بر پیروزی‌های مقاومت نداشته بلکه مقاومت و بقیه مسلمین را برای آزادی قدس شریف متحد‌تر و منسجم‌تر خواهد کرد و صفوف منافقین را هم روشن‌تر می‌سازد.

ابوزینب: یقیناً این توافق به ظاهر نمادین هیچ تاثیری بر جبهه مقاومت ندارد و نخواهد داشت به هر روی شکست‌های پی در پی اسرائیل، آمریکا و امارات در منطقه و به خصوص در یمن و سوریه گواه بر این است که این کشور‌ها ضعیف هستند و توافق صورت گرفته نیز هیچ قدرت و استحکامی به آن‌ها نمی‌دهد. معتقدم که به یاری خداوند بعد از این توافق نمادین پیروزی‌های جبهه مقاومت ادامه دار خواهد بود و با شدت بیشتری دنبال خواهند شد.
 
علمای اسلام استفاده از کالای اسرائیلی را حرام اعلام کنند
راسک: یکی از واکنش‌هایی که کشور‌های اسلامی و محور مقاومت می‌توانند به امارات نشان بدهند این است که تذکراتی را برای جلوگیری از یک فاجعه به این کشور بدهند تا این کشور پای رژیم صهیونیستی را به منطقه باز نکند و مرتکب این اشتباه راهبردی نشود.

همچنین می‌توانیم امارات را در چارچوب گفتگوی برادران اسلامی نصیحت کنیم تا از خطای راهبردی خود برگردد؛ البته اگر نصیحت تاثیرگذار نبود باید به آن‌ها متذکر شد که حد خود را در بحث ارتباط با اسرائیل و به ویژه در مسائل اقتصادی نگه دارند به گونه‌ای که رژیم صهیونیستی بر مسلمانان مشرف نشود.

از طرفی علمای اسلام در نجف و حتی دارالفتوا‌های اهل سنت می‌توانند با حرام قرار دادن اجناس اسرائیلی کمک کنند تا از جانب این رژیم سلطه‌ای بر مسلمانان صورت نگیرد.

درخواست از دولت افغانستان برای اخراج سفیر امارات
ابوزینب: علمای کشور‌های اسلامی باید به بیداری مسلمانان در خصوص برقراری روابط با اسرائیل و به خصوص در نفی سلطه یهودیان و رفع این سلطه بر کشور‌های اسلامی کمک کنند و مبدا این اقدامات هم باید امارات متحده عربی باشد. همچنین بنده به عنوان نماینده دانشجویان افغانی از دولت افغانستان درخواست می‌کنم که سفیر امارات را برای پاسخگویی در خصوص عادی سازی روابط این کشور با رژیم غاصب اسرائیل جهت ارائه توضیحات احضار و سپس به نشانه اعتراض او را از افغانستان اخراج کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار