آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۲۸۲۴
در گفتگو با دانشجو بیان کرد؛

شانه‌ساز: تحریم مانع جدی در خرید و فروش دارو / اگر ارز دولتی دچار وقفه نشود، کمبود دارو نخواهیم داشت

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تجویز دارو‌های برند خارجی با ارزبری بالا توسط پزشکان توصیه نمی‌شود. چرا که این عمل باعث از بین رفتن سهم تولید بسیاری از دارو‌هایی می‌شود که در داخل کشور تولید نمی‌شوند. در این شرایط برای تامین نیاز بیماران مجبور هستیم از دارو‌های وارداتی استفاده کنیم.
زهرا زمانی فر

محمد رضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: سازمان غذا و دارو بیشترین حساسیت خود را بر روی تأمین داروی بیماری‌های خاص قرار داده است. همچنین در شرایط فعلی، تلاش می‌کنیم که تولید این دارو‌ها در مرحله اول، تولید داخل باشد که اختیارات آن به طور کامل در دست کشور قرار گیرد.
 
وی افزود: تحقق این عمل باعث می‌شود تا کمبود و ارزبری در کشور بسیار کاهش یابد. نکته قابل تامل این است که دارو‌های تولید داخل سبب می‌شود بیماران اطمینان و آرامش خاطر بیشتر و کشور از لحاظ تأمین دارو نگرانی خاصی نداشته باشد.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: از پزشکان تقاضا داریم تجویز دارو‌هایی را در اولویت قرار دهند که به طور مثال بیش از ۱۰ سال در داخل کشور تولید و درمان آن‌ها نیز در این مدت مثبت بوده است، عارضه خاصی نداشته و بیش از ۹۰ درصد بیماران از آن استفاده می‌کنند. همچنین از تجویز دارو‌های برند خارجی با ارزبری بالا پرهیز کنند، چرا که این عمل باعث از بین رفتن سهم بسیاری از دارو‌هایی می‌شود که در داخل کشور امکان تولید آن‌ها وجود ندارد و مجبور هستیم از دارو‌های وارداتی نیز استفاده کنیم. کشور سعی دارد با تکیه بر تولید داخل، دارو‌هایی را که وجود ندارد را تولید کند و امنیت خاطر بیشتری ایجاد سازد.

وی درباره ارز دارو‌های وارداتی اذعان کرد: نکته این است که اگر ارز برای دارو‌های وارداتی دچار وقفه نشود، هیچ مشکل خاصی در زمینه دارو و کمبود آن نخواهیم داشت. در این صورت می‌توانیم بگوییم همه دارو‌ها را به هر زحمتی که باشد با شرایط تحریم ها، مسائل وجود و اقدامات غیر انسانی دشمنان علیه کشور، دارو سازی ما چه در زمینه تولید، واردات و تجارت قادر به وارد کردن اقلام مورد نیاز است.

شانه‌ساز همچنین وی در رابطه با تحریم‌ها افزود: تحریم ها، آسیب جدی بر تأمین دارو وارد می‌کند. معمولا در این شرایط همه راه‌های نقل و انتقالات دارو و تجهیزات پزشکی با بستن نقل و انتقالات بانکی در کشور محدود می‌شود. همچنین شرکت‌های خارجی به دفعات محدودی پیش می‌آید که دارو در اختیار ما قرار ندهند و معمولا نگرانی آن‌ها این است که نتوانند وجه خود را از کشور دریافت کنند. علاوه بر آن زمانی که کشوری مثل آمریکا بسیاری از شرکت‌ها و بانک‌ها را تهدید می‌کند که اگر با ایران وارد معامله بشوید، دیگر امکان کار در بازار آن‌ها را ندارند. این امر باعث می‌شود مانع جدی در خرید و فروش دارو در ایران صورت گیرد.
 
وی در پایان ضمن اشاره به شعار کشورهایی که ایران را تحت فشار گذاشتنه‌اند گفت: شعار آن‌ها نیز این است که دارو تحریم نیست، اما این یک دروغ بزرگ است و بعد‌ها رفتار غیر انسانی آن‌ها نیز نمایان خواهد شد. نکته این است که با محدودیت‌های موجود، جوانان ما تلاش می‌کنند دارو‌ها را در داخل کشور تأمین کنند و بتوانند با تکیه بر تولید داخل نیاز کشور را رفع کنند و امیدواریم برای بیماران مشکل خاصی پیش نیاید.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۸
چرا تحریم مانع ورود پورشه و مازراتی و لوازم آرایش و.. نیست؟
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار