تورانی با اشاره به دلایل اجرایی نشدن سند تحول بنیادین گفت که برخی وزرا هم قد و قواره اجرای سند تحول نبوده اند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حیدر تورانی، سرپرست اسبق و عضو هیئت علمی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با بیان اینکه یکی از علل طرح مباحثی از این دست مبنی بر نداشتن سرانه و عدم اجرای سند تحول و ... زاییده در اولویت اول نبودن آموزش و پرورش است، اظهار کرد: توجه نکردیم. سال ۶۸ تا ۷۴ مدیر یکی از مناطق آموزش و پرورش بودم مشکلاتی که الان وجود دارد ما آن زمان هم داشتیم.
او افزود: از روزی که سند نوشته شده قریب به ۱۰ وزیر و سرپرست سرکار آمده اند و در ۴۱ سال قبل ۱۶ وزیر آمده اند و یعنی میانگین هر دوسال یک وزیر سرکار آمده و برخی هم قد و قواره اجرای سند نبوده اند. وزرایی داشتیم که با سند آشنا نبوده اند و نگرش متفاوتی داشته و اجازه نداده اند اجرای سند هدفمند بشود و آن را معطل کرده اند.
انتظارات زودهنگام از سندتحول بنیادین
تورانی با بیان اینکه انتظارات زودهنگام از سندتحول را شاهد بودیم، گفت: همه ما که در ستاد هستیم مقصر هستیم چه وزیری که ناکارامد و خودمحور و خودشیفته بوده و درست عمل نکرده و هم ما که بله قربان گو بودیم و معترض نشدیم؛ مرتب وزرا عوض شده اند و مدام نقطه سرخط آمده ایم.
سرپرست اسبق سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه وزرا نقش جدی در عدم اجرای سندتحول داشته اند، گفت: بخشی از عدم اجرایی شدن سند هم به این برمیگردد که امکانات کم است، نگاه متمرکز حاکم است، اما بخش عمده به ما ستادیها برمیگردد که نتوانستیم با نگاه سیستماتیک و نظام دار کار را پیش ببریم.
او ادامه داد: هر وزیری آمد گفت هرچه من میگویم درست است. برخی اصلا میگفتند سند را قبول نداریم. برخی وزرا آنطور که باید حمایت نکرده و سیاستهای جدید اتخاذ کردند.
تورانی با بیان اینکه کسانی بودند که ناشی گری کردند و نتوانستند آنطور که باید کار را پیش ببرند، گفت: در شورای عالی آموزش و پرورش و جلسات مختلف هم با صراحت بیشتر این موضوعات را مطرح کرده ام و واقعا ما مقصر هستیم نه مدیران مدارس. وقتی آموزش و پرورش در اولویت دولت نباشد این موضوعات حل نمیشود.