معاونت آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر توصیههایی را برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اعلام کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با فرا رسیدن زمان توزیع واکسن آنفلوآنزا معاونت آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر توصیههایی را برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اعلام کرد. سالمندان، کودکان بالای ۶ ماه، افراد دچار بیماریهای زمینهای مانند بیماری کلیه ای، دیابت، ایدز، مشکلات قلبی و یا اختلالات ریوی نظیر آسم و زنان بارداری که در فصل آنفلوآنزا در سه ماهه دوم یا سوم بارداری هستند.
بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا
به دلیل اینکه پس از ترزیق واکسن حدود ۲ تا ۴ هفته طول میکشد تا ایمنی ایجاد شود، لذا از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهرماه زمان مناسبی برای تزریق واکسن آنفلوآنزاست. خانمهای باردار در سه ماهه اول بارداری منع مصرف دارد، ولی در سه ماهه دوم و سوم بارداری تحت نظر پزشک میتوانند استفاده کنند، همچنین خانمهای شیرده هم میتوانند واکسن بزنند و محدودیتی ندارد.
افرادی که نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند
افراد مبتلا به بیماری تنفسی حاد و کسانی که نسبت به تخم مرغ آلرژی دارند هم به هیچ عنوان نباید به سمت این واکسن بروند، همچنین افرادی که دچار سندروم شلی عضلات هستند هم گروهی هستند که مصرف واکسن آنفلوآنزا به آنها توصیه نمیشود.
عوارض واکسن آنفلوآنزا
عوارضی مانند سر درد، تعریق، درد عضلات و مفاصل، گاهی تب و لرز، ضعف و خستگی و سرخی در محل ترزیق از عوارض این واکسن است، جالب است بدانید که ویروس آنفلوآنزا مدام در حال تغییر است لذا واکسن آنفلوآنزا به صورت سالیانه و مطابق با تغییرات احتمالی به بازار عرضه میشود و تزریق آن بین ۶ تا ۱۲ ماه شخص را ایمن میکند.
آیا واکسن آنفلوآنزا در برابر کرونا ایمنی ایجاد میکند؟
واکسن آنفلوآنزا از ابتلا به کرونا جلوگیری نمیکند بلکه صرفا از تعداد دفعات احتمالی ابتلا به آنفلوآنزا و یا شدت بیماری میکاهد و برای سرماخوردگی و بیماری کووید ۱۹ کاربرد و اثری ندارد. افرادی که علائم سرماخوردگی دارند تازمان رفع کامل علائم تزریق واکسن آنفلوآنزا نباید این واکسن را ترزیق کنند.