به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو وحید جلال زاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه کمیته پارلمان بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی که با موضوع قره باغ و موضع رسمی جمهوری اسلامی و هم چنین برجام برگزار شد گفت: درگیری بین ارمنستان و آذربایجان ادامه نمی یابد چون اقتصاد آنها پاسخگوی جنگ نیست با این وجود ارمنستان دنبال یک میانجی است تا جنگ را فیصله دهد.
وی با بیان اینکه بنده همواره به سیاست خارجی ایران نقد داشته ام چون در مسائل منطقه ابتکار عمل را به دست نمی گیرد اگر چه ما درجبهه مقاومت ابتکار عمل را به دست گرفته ایم و معادلات را بهم زدیم افزود: جنگ قره باغ 6 بازیگر سیاسی شامل ارمنستان، آذربایجان، ترکیه، روسیه و آمریکا دارد اما از آنجا که هم ارمنستانی ها و هم آذربایجانی ها از ایران گلایه مند هستند به ما برای میانجی گری میدان داده نمی شود ترکیه برنده منازعه آذربایجان و ارمنستان است و به گونه ای که آذربایجان هر کجا بایستد ترکیه برنده است.
وی با بیان اینکه دولت تا چندی پیش دنبال بی طرفی فعال بود و من نمی دانم بی طرفی فعال چیست تصریح کرد: وزارت خارجه منافع ما را تامین نکرده با این وجود چگونه در حال حاضر می خواهند در وسط جنگ ارمنستان و آذربایجان منافع ما را تامین کنند به هر روی موضع جمهوری اسلامی در مورد قره باغ مشخص است و آن هم این که خاک قره باغ متعلق به آذربایجان است.
جلال زاده با اشاره به اینکه موضوع قره باغ مربوط به امروز نیست دیپلماسی فعال داشته باشیم اظهار کرد: معتقدم وزارت امور خارجه باید از انفعال خارج شود .
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به روابط خوب آمریکا و ارمنستان اشاره کرد و افزود: بعد از لابی صهیونیست ها ارمنستان دارای بزرگترین لابی در آمریکا است.
جلال زاده بیان کرد: متاسفانه ما در لبنان، سوریه و عراق هزینه می کنیم ولی یکی از نقدهای سیاست خارجی ما این است که حضور اقتصادی ما در این کشورها ضعیف است مثلا ترکیه هیچ فضای اقتصادی به ارمنستان نمی دهد اما در ارمنستان کالای این کشور عرضه می شود ودر مقابل از کالاهای ایرانی خبری نیست به هر روی این مشکل نشات گرفته از عدم هماهنگی دستگاه های اجرایی در کشورمان است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه تجار و بازرگانان ایرانی وارد کنندگان حرفه ای و صادر کنندگان آماتور هستند اضافه کرد: ما از ناپایداری توسعه در دولت های مختلف رنج می بریم چون مدل اقتصادی در کشورمان نداریم به همین دلیل مجموعه های نظامی با اقتصادی و مجموعه های اقتصادی با سیاست خارجی هماهنگی لازم را ندارند.
وی تصریح کرد: عدم هماهنگی بین مجموعه های مختلف موجب شده وقتی مجلس سالانه تصویب می کند که قیمت بنزین ده درصد افزایش یابد اما آقای روحانی آن را اجرا نمی کند و بعد به یک باره قیمت بنزین را افزایش می دهد و آن اتفاقات آبان ماه را رقم می زند.
جلال زاده در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه برجام نتوانست اجماع نخبگان را داشته باشد تصریح کرد: در ماجرای برجام نخبگان در یک سو و دولت در یک سوی دیگر بودند به گونه ای که دولت به دلواپسان برجام گفت بروید به جهنم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه گروهی 40 سال است به اسم باند نیویورکی ها در وزارت خارجه وجود دارند و اعضای این گروه سال ها در آمریکا زندگی کرده اند تصریح کرد: ظریف و دوستانش هیچ مشکلی با آمریکا ندارند و فقط از حکومت رودرواستی دارند به هر روی برجام دست پخت کسانی است که 40 سال چشم آنها به بیرون بوده است.
وی گفت: حسن روحانی هم در زمان جنگ دنبال سازش بود به گونه ای که رفیق دوست می گوید روحانی به او گفته که چرا به کره شمالی می رویم و سلاح می آوریم به هر روی این جریان پس از برجام یک می خواستند برجام دو و سه را با آمریکا ببندند ولی ترامپ به داد ما رسید
جلال زاده با اشاره به اینکه تا پیش از روی کار آمدن روحانی نهادهای مختلف را دور می زدیم اما وقتی روحانی آمد تمام راه ها را بست تصریح کرد: رئیس جمهور نه تنها اراک بلکه تمام راه های دیگر برای دور زدن تحریم ها را سیمان گرفت به هر روی این دولت دولت مذاکره است.