یک مطالعه جدید بیان میکند که در کره چشم بیمارانی که بعلت ویروس کووید-۱۹ فوت شدهاند، این ویروس شناسایی شده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ محققان مرکز تحقیقاتی چشم و بینایی در اهایو برای بررسی بافت چشم ۱۰ بیمار که بعد از مرگشان تست کرونای آنها مثبت اعلام شده بود، کالبد شکافی انجام دادند. از ۲۰ چشم بررسی شده در این گروه، محققان شواهدی از ژنوم SARS-CoV-۲ که عامل ویروس کووید-۱۹ است، پیدا کردند.
این مطالعه که قبلا شبیه به آن صورت نگرفته است بیان میکند که شیوع کم، اما قابل توجه SARS-CoV-۲ در بافتهای چشمی قربانیان کووید-۱۹ مانند قرنیه خلفی و قدامی که نواحی سطحی چشم هستند، پیدا شده است. همچنین این ویروس در بافتی که داخل پلک را میپوشاند و زجاجیه دیده شده. اشک راهی برای جلوگیری از ورود جرمهای خارجی به چشم است، اما این ویروس ممکن است از طریقی برخی بافتهای داخلی چشم منتقل شود.
اونکار بی. سوانت، نویسنده اصلی این تحقیق بیان کرد: «این تحقیق که در نوع خود بدیع است میتواند به روشن شدن این موضوع که آیا خطر ویروس برای چشم پزشکان به اندازه اهداکنندگان بافت و قرنیه وجود دارد یا خیر، کمک کند. انگیزه اصلی ما اطمینان از وجود بافتی مطمئن برای جراحان و بیماران در حین پیوند است. انگیزه ثانویه نیز بررسی این ویروس جدید است که تمام جامعه پزشکی مشتقاق هستند تا حد امکان برای نجات و محافظت از جان انسانها درباره این ویروس جدید اطلاعات کسب کنند. محققان معتقدند که تحقیق بیشتری درباره انتقال ویروس لازم است.