کد خبر:۸۸۳۹۸۱
گزارش |

بهره‌برداری از مرکز درمان بستر؛ آرزوی مردم هشت‌بندی /فعلا تمرکز روی کروناست؛ نه ساخت مرکز درمانی!

شهر هشت‌بندی ۸۰۰۰ نفر جمعیت دارد و در چند کیلومتری شهرستان میناب واقع شده، اما این منطقه از مرکز درمانی محروم است و مردم برای درمان بیماری باید عازم شهر دیگری شوند.

//بهره برداری از مرکز بستر درمان به آرزوی مردم هشت بندی تبدیل شده!گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ * چند ماهی می‌شود که ویروس کرونا در ایران شیوع پیدا کرده و هر روز شاهد مرگ چند صد نفر بر اثر ابتلا به این بیماری هستیم و با اینکه اطلاع رسانی‌های لازم در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا حدی صورت گرفته، اما همچنان این آمار در حال رشد است.


رشد تعداد مبتلایان به کرونا را نباید محدود به عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی از سوی مردم کرد، چرا که مناطقی در کشورمان وجود دارند که با اینکه فاصله چندانی با مراکز استان‌ها و شهر‌های مهم ندارند، اما از کمترین امکانات بهداشتی و درمانی برخوردار هستند و طبیعتا رشد میزان ابتلا به ویروس کرونا و یا هر ویروس دیگری در این مناطق، دور از ذهن نیست.

شهر هشت بندی یکی از این مناطق است و با اینکه در ۶۵ کیلومتری شهرستان میناب واقع شده و ۸۰۰۰ نفر جمعیت دارد، اما اهالی این شهر از نظر امکانات بهداشتی و درمانی در شرایط مطلوبی قرار ندارند و سال‌هاست که با این کمبود‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

طبق شنیده‌ها، فقط دو مطب پزشکی شخصی در سطح این شهر که چند هزار نفر هم جمعیت دارد، پذیرای بیماران هستند و این مطب‌ها در اکثر اوقات شلوغ بوده و شرایط را برای درمان سخت کرده است. قاعدتا در وضعیت کنونی که با ویروس کرونا هم درگیر هستیم، این شرایط سخت‌تر از قبل هم شده و نیاز به رسیدگی جدی دارد.
 
//بهره برداری از مرکز بستر درمان به آرزوی مردم هشت بندی تبدیل شده!


کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در شهر هشت بندی در حالی بیداد می‌کند که ساختمان مرکز بستر درمانی این منطقه در سال ۱۳۹۶ از سوی بنیاد علوی، با زیربنای یک هزار و ۳۰۰ متری و مساحت ۵۰۰۰ متری راه‌اندازی و احداث شده و هدف از آن، رفع نیاز‌های بهداشتی و درمانی اهالی این منطقه بوده است. از قرار معلوم، بنا بر این بوده بعد از ساخت و تکمیل این پروژه، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مسئولیت تجهیز و تامین نیروی انسانی این مرکز را برعهده گیرد و عملا فعالیت آن در فاصله زمانی کمی آغاز شود، اما اکنون با گذشت ۳ سال از راه‌اندازی این مرکز، هنوز خبری از بهره‌برداری از این مجموعه درمانی نیست.

بیشتر بخوانید:



 
اینکه تعلل در بهره برداری از مرکز بستر درمان شهر هشت بندی به چه علت بوده، باید شفاف‌سازی شود و نیاز است که مسئولان پاسخگوی این مهم باشند، اما نکته‌ای که در این بین حائز اهمیت است، این بوده که چطور می‌شود شهری با ۸۰۰۰ نفر جمعیت، فاقد مرکز درمانی باشد؟ آیا از نظر مسئولان، ساکنان چنین شهری هیچگاه بیمار نمی‌شوند که نیاز به مراجعه به مرکز درمانی داشته باشند و در واقع ضرورتی برای احداث مرکز درمانی در محل سکونتشان وجود داشته باشد؟ 
 
همه این‌ها در حالی است که سیدحسین داوودی، رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خردادماه ۱۳۹۶ در خصوص راه اندازی این مرکز می‌گوید: پس از ساخت و تکمیل این پروژه از سوی بنیاد علوی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص تجهیزات کامل و تامین نیروی انسانی مرکز اقدام خواهد کرد؛ ساخت این مرکز از مهمترین برنامه‌های طرح تحول نظام سلامت در این منطقه است و قابل دسترس بودن خدمات برای مردم و جلوگیری از سرمایه‌گذاری‌های غیرضروری دو عاملی هستند که در این طرح به آن توجه شده است.
 
//بهره برداری از مرکز بستر درمان به آرزوی مردم هشت بندی تبدیل شده!
 
از قرار معلوم، بنا بر این بوده که در مرکز بستر درمان شهر هشت بندی، تمامی خدمات بهداشتی و درمانی به بیماران ارائه شود و اکنون شاهدیم این مرکز حتی به بهره برداری نرسیده و عملا عزمی برای شروع به فعالیت آن از سوی مسئولان مربوطه دیده نمی‌شود. جالب آنجاست که هر بار که مردم و فعالان اجتماعی هرمزگان پیگیر این مسئله می‌شوند، برخی مسئولان دانشگاه از علت مجهز نشدن این مرکز از سال ۱۳۹۶ تاکنون، اظهار بی اطلاعی می‌کنند و می‌گویند که بیماران شهر هشت بندی برای درمان باید به مرکز بستر درمان شهر توکهور که در نزدیکی هشت بندی واقع شده، مراجعه کنند و در آن مرکز، از نظر تجهیزات و خدمات درمانی مشکلی وجود ندارد و این مرکز به صورت شبانه روزی فعال است و حتی بستری موقت هم دارد.

 گویا مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با آوردن این دلایل، ضرورتی برای بهره برداری از مرکز بستر درمانی شهر هشت بندی نمی‌بینند.

محمود حسین پور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اواسط تیرماه ۱۳۹۹ در خصوص بهره برداری از این مرکز می‌گوید: بستر درمان واژه جدیدی است که بین خدمات بهداشتی و درمانی قرار دارد. اگر مبنا را بر اساس خدمات بهداشتی تعریف کنیم، برای جمعیت ۸ هزار نفری هشت بندی، طبق استاندارد بایستی مرکز درمانی دو شیفته صبح و بعد از ظهر در این شهر فعالیت کند. اما با توجه به اینکه هشت بندی موقعیت ویژه‌ای دارد و جمعیت آن به صورت شناور در برخی از فصول سال بیشتر می‌شود، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصمیم گرفته برخی از خدماتش را به این شهر انتقال دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اواسط تیرماه ۱۳۹۹: تا قبل از شهریورماه، مرکز بستر درمان شهر هشت بندی را به بهره برداری می‌رسانیم و نیروی انسانی و تجهیزات این مرکز را تامین می‌کنیم.


به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، در تلاشیم تا هفته دولت مرکز بستر درمان شهر هشت بندی را به بهره برداری برسانیم و نیروی انسانی و تجهیزات این مرکز را تامین کنیم و تا قبل از شهریور ۱۳۹۹ فعالیت این مرکز آغاز شود. نحوه فعال سازی این مرکز نیز در کمیته‌های تخصصی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حال بررسی است.

کد ویدیو


بر اساس گفته‌های معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، این مرکز باید تا قبل از شهریورماه به بهره برداری می‌رسید، اما اکنون ۳۰ روز از مهرماه هم گذشته و هنوز خبری از بهره برداری از این مرکز درمانی نیست و به عبارتی، خلف وعده‌ای در این بخش صورت گرفته است.

 

فعال دانشجویی استان هرمزگان: هفته دولت آمد، ولی مرکز بستر درمانی شهر هشت بندی افتتاح نشد.

محمد تقوایی نژاد، فعال دانشجویی استان هرمزگان هم این موضوع را تایید کرده و در این باره می‌گوید: چند ماه پیش بود که با توجه به شیوع ویروس کرونا در استان هرمزگان و منطقه توکهور و هشت بندی، پیگیر راه اندازی مرکز بستر درمانی شدیم که سه سال از آماده سازی ساختمان آن می‌گذرد؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در برنامه خبری صدا و سیمای استان وعده افتتاح این مرکز را در هفته دولت داد. هفته دولت آمد، ولی مرکز بستر درمانی شهر هشت بندی افتتاح نشد.

بیشتر بخوانید:




به منظور پیگیری این مسئله به سراغ مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان رفتیم و فاطمه نوروزیان، مدیر روابط عمومی این دانشگاه در این باره به خبرنگار ما گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر درگیر ویروس کرونا هستیم و سعی در کمک به بیماران کرونایی و کنترل این ویروس داریم، تمامی تمرکزها روی این موضوع است. از سویی، بهره برداری از مرکز بستر درمان شهر هشت بندی تا حدی زمان‌بر است اما به هر حال پیگیر حل مسائل آن هستیم تا در اسرع وقت این مرکز راه اندازی شود.

 

گفتنی است، خبرگزاری دانشجو همچنان پیگیر حل مشکلات مردم شهر هشت بندی در زمینه کمبود امکانات بهداشتی و درمانی و بالاخص بهره‌برداری از مرکز بستر درمانی این شهر خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار