کد خبر:۸۸۴۵۹۰
آخر هفته با استان‌ها |

از جشن دانشجویان در کشت و صنعت مغان تا کارشکنی دولت در ابطال واگذاری هفت‌تپه

پرونده‌های دانشجویی با وجود اینکه شیوع کرونا نسبت به گذشته بیشتر هم شده؛ اما ادامه دارد. از آنچه در کشت و صنعت مغان رخ می‌دهد، تا پیگیری پرونده امید اسدبیگی، مالک شرکت هفت‌تپه و دیگر موضوعات شهری.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ عرفان توانا؛ * مهرماه را در حالی پشت سر گذاشتیم که آمار شیوع کرونا نه تنها در کشورمان که در تمام دنیا سر به فلک کشیده است. هوای سرد پاییز همانطور که کارشناسان بهداشت پیش بینی کرده بودند، باعث شد تا کرونا با قدرت بیشتری جولان دهد و جان مردم را بگیرد. نیاز به قرنطینه همه جانبه این روز‌ها شدیدا احساس می‌شود، اما نه دولت‌ها می‌توانند این حجم از ضرر اقتصادی را جبران کنند و نه مردم می‌توانند کار و بار خود را تعطیل کنند.
 

حمایت از خانواده‌های کم بضاعت در روزهای کرونایی

اما در همین زمان دانشجویان از حمایت از خانواده‌های کم برخودار فراموش نکرده اند؛ دانشجویان جهادگر در زنجان، آذربایجان شرقی، البرز و دیگر استان ها، بخشی از فعالیت‌های خود را در هفته گذشته به تهیه و توزیع اقلام معیشتی یا بهداشتی بین خانواده‌های نیازمند توزیع کردند.
 
بیشتر بخوانید:


 

ثبت‌نام با تأخیر در دانشگاه‌ها

شیوع کرونا روند آغاز به کار و ثبت نام از دانشجویان جدید را در دانشگاه ها با تغییراتی مواجه کرده است. بر خلاف هر ساله که اواخر شهریور، نتایج کنکورهای کارشناسی، ارشد و دکتری معلوم می شد و دانشگاه ها نیز برنامه های زمان بندی خود را برای ثبت نام از دانشجویان نوورود اعلام می کردند، امسال با وجود گذشت حدود یک ماه از سال تحصیلی، نتایح کنکور هنوز اعلام نشده است. تاکنون تنها نتایج پذیرفته شدگان براساس سوابق تحصیلی معلوم شده و دانشگاه ها نیز، از همین دسته از دانشجویان برای ثبت نام دعوت کرده اند.

بیشتر بخوانید:



پروژه‌های علمی برای مقابله با کرونا

مراکز پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها همچنان روی پروژه هایی که شیوع کرونا را کاهش می دهد یا باعث از بین رفتن این ویروس منحوس می شود، کار می کنند. مثلا یک دانشجوی همدانی توانست دستگاه ضدعفونی کننده جدیدی اختراع کند. یا پژوهشگران دانشگاه اراک توانستند تولید نانوپوششی را که باعث نابودی ویروس کرونا روی سطوح می شود، به تولید انبوه برسانند.

بیشتر بخوانید:



سنگ‌اندازی دولت در ابطال واگذاری هفت تپه

پرونده شرکت هفت تپه نیز این روزها دنبال شد. از یک سو، دیوان محاسبات کشور، پرونده این شرکت را به دلیل امتناع سازمان خصوصی سازی از ابطال واگذاری آن و فسخ قرارداد اسدبیگی، به دادسرای این دیوان ارجاع داده است. از سوی دیگر، سهامدار این شرکت، اضافه کاری تیر و حقوق مردادماه کارگران را پرداخت کرده است. البته در این میان حاضر نشده معوقات 5 کارگر را که در اعتراضات حضور فعالی داشته اند، پرداخت کند.  

تیتر فردا /// دغدغه‌های دانشجویان در هفته‌های کرونایی / از جشن دانشجویان تبریزی در کشت و صنعت مغان تا کارشکنی دولت در ابطال واگذاری هفت تپه

بیشتر بخوانید:



جشن در حاشیه جاده!

رخداد دیگری که طی چند روز گذشته باعث شد رسانه‌ها و افکار عمومی به پرونده‌های خصوصی سازی توجه نشان دهند، حضور جمعی از دانشجویان تبریزی مقابل شرکت کشت و صنعت مغان بود. این دانشجویان می‌خواستند آزاد شدن این سرمایه عظیم ملی را جشن بگیرند که با برخورد شدید نیروی انتظامی شهرستان پارس آباد مواجه شدند. تا آنجا که نیروی انتظامی خودروی کاروان دانشجویان را به خارج از استان اردبیل اسکورت کرد و دانشجویان جشن نمادین خود را در جاده برگزار کردند!
تیتر فردا /// دغدغه‌های دانشجویان در هفته‌های کرونایی / از جشن دانشجویان تبریزی در کشت و صنعت مغان تا کارشکنی دولت در ابطال واگذاری هفت تپه
 
نکته قابل توجه این است که روند بازگشت کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی طولانی شده و همین امر، باعث بروز نگرانی شده است. این در حالی است که هم نمایندگان مجلس و هم برخی کارشناسان معتقدند می‌توان با عرضه سهام این شرکت در بازار بورس و تبدیل سهام آن به عام، هم نظارت دولتی را در مدیریت این شرکت حفظ کرد و هم مردم را در سود آن مشارکت داد.
 
بیشتر بخوانید:


پرونده‌هایی به وسعت ایران‌زمین

دانشجویان بسیجی استان کرمانشاه نیز، پیگیری‌های خود را در خصوص واگذاری سیلوی کنگاور ادامه دادند. شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی این استان اعلام کرد تا زمانی که ابعاد دقیق واگذاری این سیلو و اجرای عدالت روشن نشود، پیگیری دانشجویان از مدیران و مسئولان مربوط به آن ادامه خواهد داشت.
 
نوغدارای در روستا‌های راز و جرگلان در خراسان شمالی که پیش از این رتبه اول کشوری را در تولید ابریشم با کیفیت و بهره وری از پیله ابریشم داشته اند، حال خوبی ندارد. این منطقه خراسان شمالی در گذشته محور تولید فرش‌های با کیفیت ابریشمی بوده، اما اینک جز در موارد محدود، ابریشم تولید شده به صورت خام فروخته می‌شود. آن بانوان ترکمنی نیز که همچنان می‌خواهند به فرش بافی مشغول باشند، می‌بایست نخ خود را از استان‌های دیگر خریداری کنند. به صورت دقیق‌تر باید گفت مردم راز و جرگلان ابریشم خام خود را به دلالان فروخته و برای تولید فرش نخ‌ها را با قیمت بسیار بالاتر می‌خرند.
تیتر فردا /// دغدغه‌های دانشجویان در هفته‌های کرونایی / از جشن دانشجویان تبریزی در کشت و صنعت مغان تا کارشکنی دولت در ابطال واگذاری هفت تپه
 
در خراسان شمالی مساله پروژه سیمان سمنگان نیز این هفته از سوی دانشجویان پیگیری شد. نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که این پروژه ۱۵ ساله، می‌تواند برای ۲۰۰۰ نفر اشتغال ایجاد کند.
 

مسئولیت مستقیم مسئولان در مصائب صنایع

روغن نباتی جهان که باوعده مسئولان قرار بود دوباره رونق بگیرد و کارگران به آن بازگردند، اما دوباره به حال خود رها شده است. دانشجویان در پیگیری‌های چند ماه اخیر خود از وضعیت این کارخانه به این نتیجه رسیده اند که مسئولان دولتی، در به خاک سیاه نشستن این کارخانه، مسئولیت مستقیم دارند.
 
اما در سیستان و بلوچستان اتفاق خوبی رخ داده است. مطالبه گری دانشجویان در این استان به نتیجه رسید و براساس تصمیم دولت، صید ترال در دریای مکران تا دو سال آینده به تعویق افتاد.
 
پیگیری‌های دانشجویان شیرازی درباره وضعیت شهرداری صدرا و مشکلات آن به اینجا رسیده است که بالاخره شهرداری حاضر شد تا سامانه شفافیت واگذاری پروژه‌های عمرانی را ایجاد کند.

پرونده شرکت روغن نباتی شیراز نیز از سوی دانشجویان شیرازی در حال پیگیری است. روند نادرست خصوصی سازی و ضعف مدیریت کارخانه‌های بزرگ مانند کارخانه روغن نباتی شیراز باعث شد تا دانشجویان مطالبه گر و عدالت جواه مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز نیز نسبت به این رویه ساکت نمانند و پیگیر مشکلات کارگران این کارخانه قدیمی شوند.
 
تیتر فردا /// دغدغه‌های دانشجویان در هفته‌های کرونایی / از جشن دانشجویان تبریزی در کشت و صنعت مغان تا کارشکنی دولت در ابطال واگذاری هفت تپه
وضعیت کارخانه ایران پوپلین نیز، در ماجرا‌های خصوصی سازی در حال پیگیری است. عدم مدیریت صحیح و نبود برخی قطعات باعث شده بخشی از این کارخانه به خرابه و انبار قطعات بازشده تبدیل شود؛ دستگاه‌هایی که تعدادی از آن‌ها به بهانه نوسازی در سال ۹۶ با همراهی برخی ارگان‌ها بخ بیرون کارخانه هدایت شد. حالا از سرجمع ۴۸ دستگاه بازشده بخش بافندگی، ۲۴ دستگاه فروخته و الباقی با ممانعت کارگران، در کارخانه انبار شد.
 

اهالی هشت بندی قربانی بی تدبیری مسئولان

مساله احداث مرکز درمانی در شهر ۸۰۰۰ نفری هشت بندی نیز معضلی است که به نظر می‌رسد از سوی مسئولان برای حل آن اهتمامی وجود ندارد. قرار بوده در سال ۹۶ مرکزی درمانی این شهر احداث شود، اما برای فعالیت این مرکز عزمی وجود ندارد.
 
«اسکای مال» نام جدیدترین پروژه تجاری همدان است که کلنگش ما بین دو بیمارستان فرشچیان و سینا به زمین خورد و حالا بیماران می‌بایست سر و صدای ناشی از گود برداری و سنگ شکنی و حمل خاک توسط ماشین آلات سنگین را در طول چندین سال ساخت پروژه و پس از آن در زمان بهره برداری از یک مجتمع تجاری بزرگ تحمل کنند. پرسش این است که آیا در مراحل بررسی برای تغییر کاربری این ملک، از دانشگاه علوم پزشکی نظر خواهی و استعلام شده است؟
 
بیشتر بخوانید: 


پرونده‌های دانشجویی با وجود اینکه شیوع کرونا نسبت به گذشته بیشتر هم شده، اما ادامه دارد. از آنچه در کشت و صنعت مغان رخ می‌دهد، تا پیگیری پرونده امید اسدبیگی، مالک شرکت هفت تپه و دیگر موضوعات شهری برای دانشجویان پایان نیافته است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار