کد خبر:۸۸۸۱۵۹
حجت الاسلام صادقی:

بیش از ۶۰ درصد پرونده‌های شورای حل اختلاف به صلح منتهی می‌شود / نجات ۱۹۷ نفر از چوبه دار

رئیس فعلی شورای حل اختلاف از نجات ۱۹۷ محکوم به قصاص از چوبه دار خبر داد و گفت بیش از ۶۰ درصد پرونده‌های موجود در این مجموعه به صلح و سازش طرفین منتهی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف و معاون قوه قضاییه در مراسم گرامیداشت سالگرد بنیانگذاری شورا‌های حل اختلاف اظهار کرد: اعضای همه شور‌های حل اختلاف در سراسر کشور، تا کنون با کمترین امکانات بیشترین خدمات را ارائه کرده‌اند و تقدیر درخور و شایسته‌ای از آن‌ها به عمل نیامده است.

صادقی افزود: عرصه فعالیت شورا‌های حل اختلاف عرصه‌ای مردمی است که جهت تسهیل و حل و فصل اختلافات مردم در جوانب مختلف فعالیت می‌کند.

وی یادآور شد: مقوله داوری در شورا‌های حل اختلاف توسعه پیدا می‌کند و از دادگاه‌ها و اتحادیه‌های صنفی که می‌توانند در امر داوری و ترویج آن کمک کنند دعوت به افزایش همکاری داریم.

رئیس فعلی مرکز توسعه شورا‌های حل اختلاف از افزایش حقوق کارکنان این مجموعه خبر داد و گفت: ارتقاء مناسب پاداش کارکنان ۱۶۹ درصد است و در گذشته به دلیل نبود بودجه اعضای شورای حل اختلاف

صادقی از اجرای طرح صلح یاران خبر داد و اضافه کرد: این طرح در دست تهیه است و جمع زیادی تحت پوشش طلایه داران صلح قرار خواهند گرفت و از ظرفیت مردمی هم در اجرای این طرح بهره‌مند می‌شویم.

او همچنین تصریح کرد: در صدد هستیم تا با توجه به شرایط ایجاد شده به دلیل شیوع بیماری کرونا در سطح جامعه، رسیدگی‌های الکترونیکی را افزایش و ارتقاء دهیم.

رئیس مرکز توسعه شورا‌های حل اختلاف تاکید کرد: در سال گذشته از میان ۲۰ هزار پرونده که توسط اعضای شورای حل اختلاف مورد بررسی قرار گرفته است، ۱۲ هزار پرونده یعنی بیش از ۶۰ درصد آن‌ها به سازش منتهی شده است و بیش از ۵ هزار زندانی نیز از زندان آزاد شده است.

صادقی از نجات ۱۹۷ محکوم به قصاص در شش ماهه نخست سال جاری تا کنون، با میانجی‌گری عوامل اجرایی شورای حل اختلاف از چوبه دار خبر داد و گفت: در این رابطه حق خون و وجهه قهری را نیز پرداخت کرده‌ایم و کسی نمی‌تواند این حقوق را از بین ببرد و نادیده بگیرد.

در ادامه این مراسم محمدمهدی احمدی میانجی اولین رئیس مرکز شورای حل اختلاف افزود: ابتدای شروع به کار شورا‌های حل اختلاف زمانی بود که بنده در شهر و روستای محل تردد خودم به نقش حضور موثر ریش سفید‌ها پی بردم و به طور آزمایشی شورای حل اختلاف اولیه را راه‌اندازی و فعال کردیم.

رئیس اسبق شورا‌های حل اختلاف تصریح کرد: پس از فعالیت موفق ۱ ساله شورای حل اختلاف در یک شهر، این شورا در ۳ شهر شیراز، مشهد و خراسان و همچنین در شهرستان رباط کریم استان تهران فعال شد و با همت اعضای دلسوز خود به این فعالیت ادامه دادند.
احمدی میانجی خاطرنشان کرد: در دوره آیت الله شاهرودی با شورای حل اختلاف و اعضای این شورا برخورد بسیار خوبی صورت می‌گرفت و مثبت نگری حجت الاسلام والمسلمین شاهرودی به اقدامات شوراها، منفی بافی و حواشی مطرح شده توسط برخی از مخالفان فعالیت این نهاد را به دنبال داشت.

وی افزود: در حالی تعداد نیرو‌های شورای حل اختلاف در سال ۸۸ به ۱۰۲ هزار نفر می‌رسید امروز و در حال حاضر این تعداد به ۴۰ هزار نفر تقلیل پیدا کرده و با این وجود عملکرد بهتری نیز ارائه شده است.


رئیس اسبق مراکز شورای حل اختلاف یادآور شد: کاری که مجموعه شورای حل اختلاف در حال انجام آن است اقدام بزرگی در ایجاد صلح و سازش و بازگرداندن آرامش به طرفین درگیری است.

حجت الاسلام و المسلمین احمدی میانجی در طول ۱۰ سال از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ ریاست شورا‌های حل اختلاف را بر عهده داشت.

امین حسین رحیمی یکی دیگر روسای اسبق مرکز توسعه حل اختلاف در طول سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸ است که او نیز نکاتی چند را در تشریح چگونگی عملکرد این مجموعه بیان کرد.

امین‌حسین رحیمی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و یکی از روسای سابق مرکز شورای حل اختلاف نیز در این مراسم گفت: رابطه استخدامی کارکنانی که در شورا‌ها مشغول به انجام امور و کار‌های اداری شورا‌ها هستند، ثبات چندانی ندارد و باید تعیین تکلیف شوند و از آنجا که عضو افتخاری محسوب می‌شوند، متاسفانه حقوق و پاداش مناسبی دریافت نمی‌کنند.

او تاکید کرد: اصل کار اعضای شورای حل اختلاف این است که به کار اصلی خود که ایجاد صلح و سازش در بین طرفین است بازگردند و لایحه‌ای مرتبط با این موضوع در مجلس در دست نقد و بررسی است.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه اضافه کرد: در سال ۹۹ بودجه شورا‌های حل اختلاف، به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و امیدواریم کسری بودجه پرداخت حقوق پرسنل به زودی برطرف شود.
 
حمیدیان رئیس اسبق مرکز توسعه حل اختلاف مراسم سالروز تشکیل مرکز توسعه حل اختلاف اضافه کرد: در حال حاضر شورا‌های حل اختلاف در سطح جامعه به خوبی جا افتاده‌اند و فعالیت اصولی آن‌ها نتایج بسیار خوبی را در کاهش تنش‌های اجتماعی و به صلح رساندن مردم با یکدیگر به دنبال داشته است.

او خاطرنشان کرد: عملکرد موفق شورای حل اختلاف در سراسرکشور از ورود تعداد زیادی از پرونده‌های دعوا و درگیری‌های مختلف محلی به دادگستری وارد نشود و مسائل و مشکلات طرفین در این شورا رسیدگی و در اغلب موارد به سازش ختم شود.

رئیس سابق مرکز توسعه حل اختلاف تاکید کرد: تمام تلاش اعضای شورا‌های حل اختلاف بر این است که خشم اولیه مردم نسبت به اختلافات پیش آمده را آرام کرده و در نهایت زمینه صلح و سازش واقعی میان آن‌ها را فراهم سازند.

حمیدیان همچنین گفت: برخی از قوانینفعلی گویا نیستند و شورا‌های حل اختلاف به تبیین هر چه بهتر قوانین این چنینی به مردم کمک قابل توجهی می‌کنند و اعتماد مردم نیز به این مجموعه خوب و مثبت است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار