کد خبر:۸۸۸۹۵۲
گزارش |

مجلس هم در حمایت از فارغ التحصیلان دانشگاه نفت به میدان آمد / بدعهدی وزارتخانه؛ جرقه‌ مهاجرت!

وزارت نفت از سال ۹۴ از استخدام فارغ‌التحصیلان گروه الف امتناع کرده و این در حالی است که در دفترچه انتخاب رشته، متعهد به استخدام آنان شده بود؛ این بدعهدی، صدای دانشجویان را درآورده و عده‌ای را به مهاجرت واداشته است.

//سردرگمی دانشجویان صنعت نفت / بد عهدی وزارتخانه، تیشه به ریشه این دانشگاه زد

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* موضوع عدم استخدام فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت به سال ۹۴ بر می‌گردد و از آن زمان تا کنون وزارت نفت از استخدام این افراد که جزو دانشجویان ممتاز هم بودند، امتناع کرده است.

 مطابق آنچه که در دفترچه انتخاب رشته این دانشجویان آمده بود، این وزارت متعهد شده بود که فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه صنعت نفت (گروه الف) را استخدام می‌کند و همین مسئله باعث ایجاد امید و هدف اصلی انتخاب این رشته‌ها بود، به طوریکه این دانشگاه به یکی از اصلی‌ترین انتخاب‌ها تبدیل شد.
 
اما حالا چند سالی می‌شود که فارغ التحصیلان گروه الف از استخدام ناامید شده اند و دست به دامان مسئولان مربوطه و حتی نمایندگان مجلس هستند.
 
//سردرگمی دانشجویان صنعت نفت / بد عهدی وزارتخانه، تیشه به ریشه این دانشگاه زد

مسئله امتناع وزارت نفت از استخدام این فارغ التحصیلان، بار‌ها مورد اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعت نفت قرار گرفته و حتی اعتراضات گسترده‌ای هم برای اصلاح آن برگزار کردند.
 
اما این عدم استخدام خلی ها را ناامید کرده و باعث شده عده زیادی از آنان به مهاجرت از کشور روی آورند و یا در حال تدارک مهاجرت خود باشند. این در حالی است که گویا وزارت به فراری دادن مغز‌ها و نخبگان دانشگاه صنعت نفت بی تفاوت است.

قاعدتا برای پرورش این فارغ التحصیلان هزینه‌های زیادی صرف شده و چه بهتر که این نخبگان در داخل کشور به صنعت نفت خدمت کنند، اما مشاهده می کنیم که کشور‌های اروپایی و حوزه خلیج فارس و حتی استرالیا و کانادا و آمریکا در حال جذب این فارغ التحصیلان هستند و با اینکار آینده روشنی برای صنعت نفت خود رقم می‌زنند. در این میان، فقط صنعت نفت ایران است که توجهی به این موضوع ندارد.
 
ناگفته نماند که علاوه بر جلوگیری از استخدام فارغ التحصیلان گروه الف در شرکت‌های تابعه وزارت نفت، می‌توان به سایر تغییرات صورت گرفته در سیاست های این دانشگاه نیز اشاره کرد؛ از جمله تعطیلی دو دانشکده نفت تهران و علوم دریایی محمود آباد و محدود شدن تعداد رشته‌های دانشگاه و کاهش درصد پذیرش دانشجویان در هر سال تحصیلی.
 
//سردرگمی دانشجویان صنعت نفت / بد عهدی وزارتخانه، تیشه به ریشه این دانشگاه زد
 
طبق گفته‌های دانشجویان دانشگاه صنعت نفت، وزارت نفت در کنار سیاست جدیدی که در پیش گرفته، حتی اقدام به استخدام عده‌ای مسئولان و حتی برخی نمایندگان مجلس که هیچ تخصصی در حوزه نفت ندارند، به عنوان اعضای هیات علمی دانشگاه کرده است.
 
اینکه چرا چنین اتفاقی در دانشگاه صنعت نفت رخ داده، البته نیاز به شفاف سازی‌های بیشتر وزارتخانه دارد. جدای از آن، امید داریم که وزارت نفت تغییرات مربوط به جلوگیری از استخدام فارغ التحصیلان گروه الف را اصلاح کند. 
 
//سردرگمی دانشجویان صنعت نفت / بد عهدی وزارتخانه، تیشه به ریشه این دانشگاه زد
 

در این بین کارکنان وزارت نفت هم اواسط آبان ماه امسال به حمایت از فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت پرداخته و حتی در بیانیه‌ای اعلام کردند: اتفاقات رخ داده در طی چند سال اخیر در دانشگاه صنعت نفت، نمونه بارزی از مدیریت ضعیف منابع انسانی و ثروت در بدنه وزارت نفت می‌باشد.

در اين بيانيه آمده است:

دانشگاه تخصصی وزارت نفت و مطرح در حوزه نفت و گاز که تا همین چند سال اخیر حتی در سطح بین المللی پرورش دهنده بهترین متخصصان این حوزه بوده است، بعد از سال ۱۳۹۴ به ناگاه با بی عهدی متولیان وزارت تیشه به ریشه این دانشگاه زده د و نخبگان جوان و مستعد با بهترین رتبه‌های آزمون سراسری که با قول و قرار چندباره استخدام وارد این دانشگاه شده بودند، به ناگاه علم و جوانی و عمر سرمایه گذاری شده‌ی خود در این مسیر را سوخته پیدا کردند و تعداد زیادی از آنان به ناچار مهاجرت از کشور را انتخاب کردند و متاسفانه تاکنون فکری برای پایان دادن به این تراژدی غم انگیز اندیشیده نشده است.

بیشتر بخوانید:




بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۹۴ نفر از نخبگان دانشگاه صنعت نفت به امید استخدام از ایران مهاجرت کردند و عده‌ای از آنان هم در حال تدارک زمینه‌های مهاجرت خود هستند. ‌ای کاش وزارت نفت، به عنوان متولی امر، اصلاحاتی در تصمیم نادرست خود مبنی بر جلوگیری از استخدام این فارغ التحصیلان لحاظ کند و از خروج سرمایه‌های انسانی ارزشمند از کشور ممانعت کند و با استخدام آنان در واحد‌های تابعه خود، گامی در جهت شکوفایی هر چه بیشتر این صنعت در عرصه جهانی بر دارد نه اینکه با ادامه این بدعهدی، به فرار مغز‌های این دانشگاه دامن زند.


حاجی دلیگانی: مجلس به صورت تمام قد پشت فارغ‌التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت ایستاده

با پیگیری‌هایی که از سوی فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت صورت گرفته، اخیرا حاجی دلیگانی، دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در برنامه رادیویی کوی دانشجو حضور پیدا کرده و ضمن ابراز همدردی با فارغ التحصیلان و تایید حق استخدام آنان، قول تضمینی جهت ورود به مسئله در کمترین زمان ممکن از سوی مجلس را داد.او گفته وزارت نفت در شرایطی از استخدام دانشجویان گروه الف دانشگاه صنعت نفت سر باز زده که در دفترچه انتخاب رشته مربوطه متعهد شده بود که این دانشجویان به استخدام این وزارتخانه درمی آیند و دانشجویان هم در مخالفت با جلوگیری از این مسئله بار‌ها تجمعاتی برگزار کردند و اعتراضاتی نسبت به آن داشتند؛ که بجا بوده و نباید این تجمعات را امنیتی جلوه داد.

حاجی دلیگانی اظهار کرده به دانشجویان گروه الف دانشگاه صنعت نفت که پیگیر این جریان هستند، پیشنهاد می‌کنیم مجددا دغدغه‌ها و مشکلات خود پیرامون این جریان را به صورت مکتوب در اختیار نمایندگان مجلس قرار دهند و پیشنهادات خود برای رفع این مسئله هم ذکر کنند و آن را برای ما ارسال کنند تا نمایندگان پیگیر این جریان شوند. جلساتی برای رفع آن با وزارتخانه و مسئولان مربوطه برگزار می کنیم و در جلسه یا کمیسیونی به بررسی این موضوع میپردازیم و زمینه را برای انجام اقدامات لازمه فراهم می کنیم.

دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: چنانچه لازم باشد برای حل مشکلات این دانشجویان در زمینه استخدام، از ابزار‌های نظارتی یا قانونگذاری هم استفاده خواهیم کرد، چرا که هدف، رفع این دغدغه دانشجویان گروه الف است و مجلس به صورت تمام قد پشت این فارغ التحصیلان ایستاده است.
 
//سردرگمی دانشجویان صنعت نفت / بد عهدی وزارتخانه، تیشه به ریشه این دانشگاه زد

امیدواریم این وعده دبیر هیات رئیسه مجلس  سرانجام خوشی برای دانشجویان دانشگاه صنعت نفت و به خصوص فارغ التحصیلان گروه الف، رقم بزند و شاهد ورود سایر نمایندگان مجلس هم به این جریان باشیم تا شاید احقاق حقی صورت گیرد و این دانشجویان ناچار نباشند برای اشتغال در صنعتی که دلسوز آن هستند، تن به مهاجرت دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۲
عدو سبب خیر شود
0
0
ناشناس
Netherlands
۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۳
واقعا باید تأسف خورد برای چنین مسئولانی همچون بیژن زنگنه که چوب حراج به همه دارایی های این کشور زده اند ولی آقازاده هایشان در کشورهای اروپایی خوش می گذرانند.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۵
من دانشجوی دکتری یکی از دانشگاه های برتر کشور هستم.
خرج خودم و مادرم رو نمیتونم بدم.
کار نیست. ی قرون دوزاری هم که در میارم از درآمد دلاری که با کلی تخفیف به دست آوردم و به هزار زحمت و با کلی پورسانت دادن به دستم میرسه
بعد ی عده بهم میگن مهاجرت نکن. به دشمنای کشورت خدمت نکن. چقدر شرمنده مادرم باقی بمونم. چقدر بهم بگن از بی عرضگی خودت که با این سطح سواد درآمد نداری؟ یا بگن از تنبلی خودته؟ یا بگن دروغ میگی؟

هر چند مهاجرت رو هم برای ما فقرا سخت کردن. پول بلیط هم نمیتونیم جور کنیم.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار