
کد خبر:۸۸۹۹۲۴
گزارش| اندیشکده صهیونیستی «بگین - سادات» تشریح کرد؛
بلوک قدرتمند نیمکره شرق جهان: کرهشمالی، چین، پاکستان و ایران/ پیوند تهران-پکن میتواند برای آمریکا و اسرائیل فاجعهبار باشد
قلمرو وسیع و پیوستهای شامل کرهشمالی، چین، پاکستان و ایران اهمّیت ژئواستراتژیک بالایی نسبت به هر زمان دیگری پیدا کردند. دو کشور این قلمرو یعنی ایران و کرهشمالی که فاصله زیادی از هم دارند، همکاری پیرامون ساخت موشکهای دوربرد را از سر گرفتند.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ اندیشکده «بگین - سادات» که اختصار از نام «مناخیم بگین» نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی و «انور سادات» رئیسجمهور اسبق مصر، دو فرد امضاءکننده پیمان سازش کمپ دیوید در سال ۱۹۷۹ است. این اندیشکده مشی شدیداً ضد ایرانی دارد. «بگین - سادات» در گزارشی تحت عنوان «تهدید بلوک چهارگانه: کره شمالی، چین، پاکستان و ایران» به قلم سرهنگ «دنی شوهام» از نیروهای سابق امنیتی در اسرائیل نوشت: در روز هشتم سپتامبر ۲۰۲۰ دیداری میان رئیس کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی ایران و سفیر کرهشمالی در تهران صورت گرفت. این دیدار برای بحث و گفتگو پیرامون ایجاد شبکه مالی و تهاتر میان دو کشور انجام گرفت. «الیوت آبرامز» مسئول ارشد امور ایران در دولت آمریکا در واکنش به این دیدار گفت: «بسیار نگران همکاری ایران - کره شمالی هستیم ... ما همکاری با کرهشمالی را بهدقت زیرنظر داریم و تا جایی که بتوانیم مانع از آن میشویم.»
یک مقام ارشد دولت آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت: همکاری ایران و کرهشمالی در چارچوب پروژه موشکهای دوربرد از سرگرفته شده که شامل انتقال اجزای اصلی است. انتقال اجزای اصلی ممکن است از موارد مرتبط با موشک با قابلیت حملکلاهک معمولی فراتر برود. در ادامه این گزارش آمده است که انتقال مذکور از قلمرو سرزمینی کشورهای همجوار عبور میکند و برهمین اساس چندان قابل ردیابی نیست. این اندیشکده صهیونیستی در ادامه نوشت: چین و پاکستان، دو کشور مجاور این رابطه، مداخلهای انجام نمیدهند. بالعکس خود بخشی از این بلوک هستند.
کره شمالی
اندیشکده بگین-سادات حکومت پیونگ یانگ را کشوری غیرقابل پیشبینی، اشاعهکننده اجزا و دانش فنّی تسلیحات کشتار جمعی معرفی میکند. به دلایل ذیل، کرهشمالی را تهدیدی برای اسرائیل میداند:
- از انعقاد هرگونه قراردادی پیرامون توسعه موشک بالستیک و توانایی هستهای خود با آمریکا خودداری کرده است.
- دارای زرادخانه تسلیحات هستهای، بیولوژیکی و شیمیایی است.
- این امکان وجود دارد که به برنامه هستهای ایران کمک کند.
- یک خط ارتباطی زمینیِ مخفی میان کرهشمالی و پاکستان از طریق چین وجود دارد. ماهوارههای جاسوسی شناسایی کردند که از بزرگراه «کاراکورام» (چین و پاکستان را از طریق سلسله جبال کاراکورام مرتبط میکند) جهت انتقال ماده اولیه صنعت هستهای و تجهیزاتی با کاربرد دوگانه برای موشکها مورد استفاده قرار میگیرد.
- کره شمالی از سال ۲۰۱۸ به شکل فزایندهای به چین نزدیک شده است. این نزدیکی بهویژه بعد از دیدار ژوئن ۲۰۱۹/ خرداد ۹۸ رئیسجمهور «شی جین پینگ» با رئیس «کیم جونگ اون» در پیونگ یانگ بیشتر شده است.
- آگوست سال ۲۰۱۹، «کیم سو-گیل» مدیرکل دفتر سیاسی ارتش خلق کره از پکن بازدید کرد و با «ژانگ یوکسیا» معاون رئیس کمیسیون مرکزی نظامی با «کیم سو-گیل» دیدار کرد. «ژانگ» به «کیم» گفت که این سفر از اهمیت بالایی در مراوردات دوجانبه دارد.
*کرهشمالی هزار و 416 کیلومتر مرز زمینی مشترک با چین دارد.
در جریان ۷۵ امین رژه نظامی سالانه کرهشمالی، یک موشک برد-بلند جدید رونمایی شد. با معرفی این موشک به همراه حامل آن، بهنظر میرسد یک جهش در توانایی پیونگ یانگ (فراتر از موشکهای بالستیک Hwasong-۱۵) در زمینه موشک، پرتابگر، سرجنگی (در هر دو نوع متعارف و غیرمتعارف) رخ داده است. بعید است که پیونگ یانگ بدون کمک به این سطح از ارتقاء رسیده باشد.
چین
چین به دلایل ذیل تهدیدی جدی است:
- دارای زرادخانه تسلیحات هستهای، بیولوژیکی و شیمیایی است.
- زرادخانه تسلیحات بیولوژیکی چین، پیشرفتهترین زرادخانه جهان است.
- چین تلاش میکند در زمینه علمی و تکنولوژیکی از غرب پیشی بگیرد.
- یک مدعی بزرگ در همه زمینههاست و مایل است سایه [قدرت] خود را بر سر رقبا بیندازد.
- چین بدنبال نیل به جایگاه ژئواستراتژیک در جهان است که از این طریق بتواند نفوذ خود را قطعی کند.
- چین جاهطلبی بی حد و حصری دارد: این کشور بدنبال هژمونی در آسیا (و فراتر از آن) از طریق غلبه اقتصادی و نظامی است. از کرهشمالی علیه آمریکا و از پاکستان علیه هندوستان حمایت میکند.
*چین ۵۹۲ کیلومتر مرز زمینی مشترک با پاکستان دارد.
مجلّه سیاست خارجی آمریکا - Foreign Policy؛
پایگاه راهبردی پکن در تقاطع سه قاره جهان: اردوغان دروازهها را باز کرد / وقتی چین بدون لشگرکشی در حال فتح ترکیه است!
مجلّه سیاست خارجی آمریکا - Foreign Policy؛
پاکستان
- دارای زرادخانه تسلیحات هستهای، بیولوژیکی و شیمیایی است.
- تنها کشور اسلامی دارنده انبار تسلیحات هستهای در جهان است.
- طبق برخی نقلها؛ توسعه و آزمایش میدانی جنگافزارهای بیولوژیکی پاکستان با کمک چین صورت میگیرد.
چین مهمترین منبع تکنولوژی موشکی پاکستان است. رابطه نظامی اسلام آباد - پکن عمدتاً بر خرید زیردریایی تهاجمی و توسعه جت جنگنده است. همکاری نظامی بین دو کشور طی سالهای اخیر تقویت شده است و نظامیان پاکستانی در نهادهای نظامی چینی آموزش میبینند. هر دو کشور مرتباً رزمایش نظامی مشترک برگزار میکنند. مرز ایران - پاکستان آخرین گذرگاه قلمرو چهارگانه در غرب "از مبدأ یا به مقصد" ایران است که پیوستگی سرزمینی دارند.
بیشتر بخوانید:
نشنال اینترست - The National Interest؛
*پاکستان ۹۵۹ کیلومتر مرز مشترک زمینی با ایران دارد.
سازمان امنیت داخلی آلمان در ژوئن/خرداد، گزارشی متعلق به سال ۲۰۱۹ و درباره رابطه کرهشمالی - چین - پاکستان منتشر کرد. در این گزارش با توجه به برنامه هستهای، بیولوژیکی و شیمیایی کره شمالی و پاکستان آمده است: هدف این کشورها تکمیل زرادخانههای موجود، بهبود سطح کیفیت، استقرار و کارآمدکردن تسلیحات و توسعه یک سیستم تسلیحاتی نوین است. آنها در تلاش برای کسب فرآیند لازم و دانش فنی مرتبط به صورت غیرقانونی در آلمان میباشند. به منظور دور زدن تحریمها، باید بهصورت دائم طریقه تامین [تجهیزات مورد نیاز] تغییر یابند. جهت مخفی نگهداشتن مشتری/کاربر نهایی، آنان میتوانند کالای مورد نیاز خود را تحت پوشش شرکت تجاری در آلمان و اروپا تهیه کنند.
ایران
ایران با یک تفاوت میتواند به این دسته اضافه شود: تنها کشور درمیان این گروه است که بمب اتمی ندارد. ایران دارای زرادخانه تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی است! ایران درحال ارتقاء قدرت موشکی-بالستیکی خود میباشد، رابطه با کرهشمالی و چین را تقویت کرده و مرزهای مشترک خود را با پاکستان برای حملونقل قابل استفاده و امن نگه داشته است. علاوه بر این، ایران از سمت دروازههای غربی خود در تلاش است پل زمینی پایداری از طریق عراق به سوریه و درنهایت لبنان ایجاد کند. این امر موجب میگردد که محور نقل و انتقال قلمرو چهار کشور کرهشمالی، چین، پاکستان و ایران [تا مدیترانه] طولانیتر گردد.
اندیشکده «بگین - سادات» در ادامه نوشت: در سطح نظامی؛ ایران و چین اخیراً بر روی تحقیق و توسعه مشترک در زمینه تسلیحات، همکاری و تبادل اطلاعات و تمرین نظامی مشترک توافق کردند. این توافق به موازات قصد دو کشور برای همکاری اقتصادی و لجستیکی بلندمدت و گسترده است. پیوند ایران و چین میتواند فاجعهبار باشد؛ بهویژه همکاری دو کشور در زمینه قلمرو پیوسته چهار کشور کرهشمالی، چین، پاکستان و ایران. اهمیت ژئواستراتژیک کمربندی شامل چهار کشور بههم پیوسته کرهشمالی، چین، پاکستان و ایران در حال افزایش است. این روند مهم در اصل مستقل از ابتکار «یک کمربند - یک جاده» است. این کمربند زمینی چهارگانه را باید بهدقت رصد کرد تا از یکیشدن این چهار کشور در قالب یک بلوک قدرتمند جلوگیری کنیم.
درحالیکه ممکن است قلمرو کرهشمالی، چین، پاکستان و ایران اتحادیه مهمّی در نظام ژئواستراتژیک نیمکره شرقی جهان (و فراتر از آن) ایجاد کند، تعامل ایران و چین در منطقه برای اسرائیل معنادار است. دو مثال قابل توجه ـــ که مستقیماً ارتباطی به مباحث مطروحه ندارد ـــ حمله سایبری اخیر ایرانیان به منابع آب آشامیدنی اسرائیل و تلاش برای کنترل بندری در شهر «حیفا» که از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۴۶ در اجاره شرکت چینی «SPIG» خواهد بود_ موقعیت مکانی این بندر چندان دور از پایگاه دریایی حیفا نیست؛ در این پایگاه زیردریایی و رزمناوها و شناورهای موشکانداز قرار دارند.
اندیشکده صهیونیستی «بگین - سادات» در پایان نتیجه گرفت: اگر چین به این نتیجه برسد که نیاز به اولویتبندی بین ایران و اسرائیل داشته باشد ـــ که سناریو قابل تصوری است_ پکن طرف ایران خواهد بود.
*مطالب فوق لزوماً مورد تایید خبرگزاری نیست و صرفاً جهت مطالعه مخاطبان ترجمه شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.