کد خبر:۸۹۱۷۱۱
طی بیانیه‌ای؛

بسیج اساتید و دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران پیرامون آینده کشور به مسئولان تذکر داد

بسیج اساتید و دانشجویی استان تهران به مناسبت هفته بسیج و خطاب به مسئولان، پیرامون آینده کشور بیانیه تحلیلی را منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  بسیج اساتید و دانشجویی استان تهران به مناسبت هفته بسیج و خطاب به مسئولین، پیرامون آینده کشور بیانیه تحلیلی را منتشر کرد.
 
متن این بیانیه به شرح زیر است:

وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ
۵ قصص

اکنون در آستانه چهل و یکمین سالروز تشکیل شجره طیبه بسیج قرار داریم شجره ایی که با پشت سر گزاردن تجربیات چهل ساله در حل مسائل و مشکلات کشور امروز ریشه دوانده و تناور گردیده است و با نگاهی به گذشته، موفقیت و کارآمدی این تفکر بیش از پیش نمایان شده است. تاریخ نشان داده هر کجا برای رفع موانع پیش روی کشور، تفکر بسیجی حاکم گردید، گره گشایی و بن بست شکنی بهمراه داشت و هر کجا این تفکر با برچسب‌های منافقانه مورد حمله قرار گرفت شکست نمایان شد.

حال که کشور علی رغم همه فشار‌های بیرونی، چون تحریم و سوء مدیریت‌های درونی، چون تورم و نوسان قیمت‌ها و به دلیل انسجام اجتماعی، اصل مردمی بودن و منطق مقاومت در برابر فشار‌ها کمر خم نکرده، جا دارد مسئولین تفکر و عمل بسیجی را برای گذر از این گردنه سرنوشت ساز سرلوحه کار خود قرار دهند و به انتظارات بیان شده برای عبور از این ورطه‌ی تاریخی با برنامه ریزی دقیق جامه عمل بپوشانند:

۱- لازم است تا با تمام قوت و با انسجام و همدلی و وحدت به دور از رویکرد‌های سیاسی و برای محقق نمودن سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب تلاش نمایند.

۲- در بین این سیاست ها، سیاست‌های مرتبط با عرصه اقتصادی، چون سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی باید در اولویت قرار گیرد.

۳- در این راستا باید برخی اقدامات صورت پذیرد:

۳-۱ شناسایی ظرفیت تولید کننده‌های داخلی و میزان کالا‌های تولید شده توسط آن‌ها و متقابلاً ممنوعیت واردات کالا‌هایی که به اندازه مصرف داخلی تولید می‌شوند.

۳-۲ وضع مالیات بر کالا‌های وارداتی که مشابه آن در داخل تولید می‌شود با هدف رقابتی نمودن و سوق دادن مردم به خرید تولیدات داخل

۳-۳ کمک به نوسازی تجهیزات تولیدکننده‌های داخلی اعم از صنعتی، کشاورزی و خدماتی

۳-۴ حمایت از طرح‌های نوآور، ابتکاری و خلاقانه دانش بنیان و مقرون به صرفه و وضع قوانین حمایتی برای آن

۳-۵ ممنوعیت انحصار واردات و تولید کالا‌های اساسی و برخورد قضایی با اخلال گران انحصار طلب

۳-۶ مهارت‌محور نمودن رشته‌های دانشگاهی برای ایجاد اشتغال خود بنیان

۳-۷ کمک و تسهیل برای بازاریابی تولیدات داخلی با کیفیت و قابل رقابت در عرصه منطقه‌ای

۳-۸ نظارت مستقیم و مردمی بر قیمت ها، بویژه قیمت کالا‌های اساسی و تنظیم بازار با عرضه به موقع و جرایم و احکام سنگین برای اخلال گران، محتکران وگرانفروشان، به طوری که فضا برای آن‌ها ناامن شود.

۳-۹ کوتاه نمودن زنجیره تولید تا مصرف و حذف سودجویان ودلالان برای کاهش قیمت تمام شده

۳-۱۰ واگذاری کلیه ابنیه و صنایع دولتی به بخش خصوصی به صورت کارشناسانه و غیر رانتی ذیل اصل ۴۴ و سبک سازی دولت

۳-۱۱ حذف پایه دلار برای مبادلات کالا‌ها و تجارت خارجی با ایجاد اتحادیه بین کشور‌های هم سو و دارای ظرفیت

۳-۱۲ وضع معافیت‌های مالیاتی برای بنگاه‌های تولیدی، بویژه بنگاه‌های کوچک و متوسطِ تعطیل و در حال تعطیلی به شرط شروع مجدد و افزایش ظرفیت آن‌ها

۳-۱۳ ایجاد کانال‌های سریع، سهل و ارزان به منظور تهیه مواد اولیه برای تولیدکنندگان داخلی

۳-۱۴ حذف نفت و جایگزینی فرآورده‌های نفتی برای صادرات مبتنی بر نیاز بازار

۳-۱۵ بازنگری در هزینه‌های جاری و عمومی کشور و حذف هزینه‌های اضافی و صرفه جویی در آن‌ها بویژه در نظام بودجه‌ی کشور

۳-۱۶ شفاف سازی فعالیت‌های اقتصادی برای عموم مردم و برخورد قهری با هرگونه ابهام و مخفی کاریِ این فعالیت‌ها

۳-۱۷ ایجاد کارگروه‌های فکری نخبگان اقتصادی برای رصد نحوه اثرگذاری تحریم‌ها و فشار خارجی و تدوین شیوه‌های نوین و کارآمد با هدف بی اثر نمودن تحریم‌ها

۳-۱۸ ایجاد سامانه یکپارچه برای رهگیری فعالیت، درآمد و سرمایه با هدف اصلاح نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی و حذف یارانه دهک‌های پردرآمد و افزودن یارانه دهک‌های پایین با هدف مقاوم سازی و افزایش تاب آوری قشر آسیب پذیر

حوزه اجتماعی

۴- امروز مهمترین موضوع اجتماعی به دلیل جمعیت قابل توجه و درگیر ۱۳ میلیونی موضوع ازدواج است که بسیاری از معضلات و آسیب‌ها را با خود به همراه دارد.

برای تسهیل ازدواج برای جوانان لازم است اقدامات زیر صورت پذیرد:
۴-۱ ترغیب و تشویق جوانان با تکثیر الگو‌های موفق در رسانه‌ها بویژه رسانه ملی با برنامه سازی
۴-۲ شناسایی خانه‌های خالی و وضع مالیات سنگین و معافیت مالیات در صورت اجاره ارزان به زوج‌های جوان
۴-۳ الزام دستگاه‌ها به استفاده از ظرفیت ساختمان‌های بی کار با تغییر کاربری برای کارکنان تازه متاهل شده با هدف ایجاد انگیزه
۴-۴ تاسیس و تالیف محتوای آموزشی با عنوان مهارت انتخاب و رفتار با همسر در دستگاه آموزش عالی
۴-۵ تسهیل و تسریع نمودن فرایند اخذ وام ازدواج برای زوجین
۴-۶ الزام دانشگاه‌ها برای ایجاد و افزایش ظرفیت خوبگاه‌های متاهلی
۴-۷ کاهش خدمت نظام وظیفه افراد متاهل (ساعات خدمت روزانه و مدت کل خدمت)

حوزه حکمرانی

۵- از آنجا که برخی از مشکلات امروز کشور به دلیل استنکاف از فرمایشات امامین انقلاب در حوزه حکمرانی است لازم است برخی اقدامات برای روانسازی امور در این حوزه رقم بخورد:

۵-۱ در هر عرصه مردم دخیل شدند و نقش ایفا نمودند نظام موفق بود از این رو زمینه‌های مشارکت مردم در همه عرصه‌ها بویژه عرصه اقتصادی با کاهش تصدی گری دولت باید فراهم آید، در حوزه اجتماعی، فرهنگی نیز مشارکت مردمی می‌تواند گره گشای بسیاری از مشکلات گردد.

۵-۲ حاکمیت قانون

اجرای قانون و نظارت بر اجرای آن که شأن کمتر مورد توجه مجلس که نیاز است مجلس با همت بیشتر و وقت گذاری فزون‌تر از حتی قانونگذاری به آن بپردازد تا بسیاری از قوانین که مورد ترک فعل توسط نهاد ها، دستگاه‌ها و ارگان‌های قرار گرفته اند مورد تمکین و اجرا قرار گیرند

۵-۳ شفافیت

این اصل موجب اعتماد و ارتباط نزدیکتر مردم با حاکمیت و حکومت می‌شود لذا در راس قوا مجلس باید قوانین الزام آور شفافیت، چون (دارائی و اموال مسئولین و اقوام درجه یک آن‌ها – حقوق و دستمزد آن‌ها – بودجه، معرفی و.) را مصوب و قوه قضاییه نقض و عدم انجام موارد آن قوانین را مورد محاکمه قرار دهد.

۵-۴ عدالت

یکی از اصول اساس نظام اسلامی است فاصله طبقاتی باید با حفظ و احترام مالکیت خصوصی به حداقل برسد و در برخورد، درآمد، فرصت‌ها و ... عدالت باید حاکم گردد و هر کجا این اصل مورد خدشه واقع شد قوه قضاییه جدی، مقتدرانه و بدون ملاحظه ورود پیدا نماید.

۵-۵ مسئولیت پذیری

مسئولین باید در قبال تصمیمات، سیاست‌ها و اقدامات و تبعات آن‌ها پاسخگو بوده و مسئولیت آن را بپذیرند به طوری که افراد نیمه خبره به دلیل مجازات ناشی از تصمیمات و اقدامات نادرست از پذیرش مسئولیت امتناع نمایند. در این بخش هم نیاز به قانون است و هم نظارت و پاسخگویی با دستگاه قضا محقق خواهد شد.

در انتها ما اساتید و دانشجویان بسیجی دانشگاه‌های استان تهران ضمن اعلام آمادگی برای کمک به عبور از این پیچ تاریخ ساز با آگاهی اعلام میداریم که عبور از مشکلات، موانع و بن بست‌ها بدون تکیه به بیرون سهل الوصول بوده و با اندکی درایت، همت و توکل بدست خواهد آمد.




به امید آن روز
نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِیبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ
سازمان بسیج اساتید و ناحیه بسیج دانشجویی
دانشگاه‌های استان تهران
۲/۹/۹۹
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار