۶ دفتر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاههای فرهنگیان کشور در بیانیهای نسبت به نامه وزیر علوم خطاب به مقام معظم رهبری مبنی بر تضعیف و حذف دانشگاه فرهنگیان واکنش نشان دادند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دفاتر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاههای فرهنگیان کشور در بیانیهای نسبت به نامه وزیر علوم خطاب به مقام معظم رهبری مبنی بر تضعیف و حذف دانشگاه فرهنگیان واکنش نشان دادند.
در این بیانیه آمده است:
اخیرا نامهای از سوی وزارت علوم و با امضای شخص آقای وزیر خطاب به مقام معظم رهبری منتشر شده، که در آن صراحتاً به حذف پذیرش دانشجو معلمان از طریق آزمون سراسری اشاره شده است، و درخواست شده، که تمامی نیاز آموزش و پرورش و ورودی دانشگاه فرهنگیان از فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها در مقاطع مختلف و از راه ماده ۲۸ موجود در اساسنامه دانشگاه تامین شود.
برآیند این پیشنهاد حذف دانشگاه فرهنگیان و تبدیل آن به مرکز برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت فارغ التحصیلان دیگر دانشگاهها برای ورود به حرفهی مقدس معلمیست.
که کاملا بر خلاف رهنمودهای مقام معظم رهبری در مورد دانشگاه فرهنگیان است، معظم له در یک اقدام بسیار کم نظیر برای نشان دادن اهمیت و جایگاه دانشگاه فرهنگیان اردیبهشت ۹۷ شخصا در این دانشگاه استراتژیک حضور یافتند و فرمودند:《البتّه گفته میشود که از بیرون کسانی را میگیرند، [ولی]آن یک عمل اضطراری است و در صورت ناچاری و اضطرار البتّه اشکال ندارد؛ علیالاصول هم یک کارِ درستی نیست؛ معلّمی یک حرفهی فنّی است، یک کار هنری است؛ یادگرفتن لازم دارد؛ اینجا شما معلّمی را یاد میگیرید؛ آن که در فلان دانشگاه دیگر درس خوانده، او این معلومات شما را که در اینجا یاد گرفتهاید ندارد؛ چطور میخواهد معلّمی کند؟ مراکز تربیت معلّم -که مهمترینش فعلاً دانشگاه فرهنگیان است- مرکز ثقل اصلی نظام آموزش و پرورش کشورند و در مورد این دانشگاه کوتاهی شده. 》
آن چیزی که در این نامه مشخصا به چشم میخورد نگاه صرفاً اقتصادی به مقوله تعلیم و تربیت در بالاترین سطح آن یعنی تربیت معلم است، جناب آقای وزیر از منظر اقتصادی فرآیند تربیت معلم و گسترش آن را نه تنها به صرفه نمیداند بلکه هزینه ساز هم میداند، در صورتیکه اساساً هزینه کردن برای آموزش و پرورش سرمایه گذاری برای نسلهای آینده کشور و انقلاب است.
جای تاسف دارد که مسئولان دولتی به جای عذر خواهی و اظهار ندامت بابت کوتاهیهای صورت گرفته و عدم توسعه متوازن دانشگاه فرهنگیان متناسب با نیاز کشور این چنین پیشنهادهایی برای حذف صورت مسئله کمبود معلم و عدم توسعه متناسب دانشگاه فرهنگیان ارائه میکنند.
سوال اینجاست آیا جایگاه معلمی و تربیت معلم تا چه اندازه قرار است نزول پیدا کند که از ورود دانشجویان مشتاق با انگیزه و مستعد نسبت به حرفهی شریف معلمی جلوگیری شود و صرفا فارغ التحصیلان رشتهها و دانشگاههای غیر مرتبط به دلایلی غیر از عشق و علاقه به حرفهی معلمی (بیکاری، مشکلات اقتصادی و...) وارد مجموعه تعلیم و تربیت بشوند.
اگر نگاهی به سیستم آموزشی کشورهای پیشتاز در مسائل آموزشی (که قبلهی آمال آقایان هستند.) هم بیندازیم، میبینیم که در اکثر آنها فرآیند تعلیم و تربیت معلم از دیگر آموزشهای دانشگاهی جدا هستند؛ و البته از لحاظ علمی هم جدایی فرآیند تربیت معلم از دیگر حوزههای آموزش عالی تایید شده و الزامیست.
از ابتدای تاسیس دانشگاه فرهنگیان از سال ۹۰ سنگ اندازیهای مختلفی (عدم انتصاب ریاست دانشگاه در حدود پنج سال آغازین تاسیس دانشگاه، عدم برقراری سرانههای دانشگاهی و دانشجویی، مطرح کردن لغو استخدام رسمی دانشجو معلمان، ادغام در دانشگاه پیام نور و...) در مسیر توسعه و حرکت رو به جلو این دانشگاه به عنوان مهمترین نهاد تربیت نیروی مورد نیاز آموزش و پرورش صورت گرفته که اگر نبود حمایتهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و درایت و بصیرت دلسوزان عرصه تعلیم و تربیت بارها و بارها تلاش جماعت تکنوکرات در اضمحلال و تضعیف این نهاد انسان ساز به بار مینشست و این گلوگاه فرهنگی را به تعطیلی میکشاندند؛ و در آخر ما دانشجو معلمان انقلابی دانشگاه فرهنگیان با تمام وجود از کیان این دانشگاه که وظیفه تربیت معلم انقلابی و تراز نظام اسلامی در جهت نیل به تمدن نوین را برعهده دارد دفاع خواهیم کرد و اعتراض خود را نسبت به هر گونه تضعیف دانشگاه فرهنگیان به عنوان مهمترین متولی تربیت معلم در کشور از سوی مسئولان و نهادهای بدخواه و کژاندیش اعلام مینمائیم.
امید است آقایان به جای سنگ اندازیهای گاه و بیگاه در مسیر توسعه و رشد کمی و کیفی این دانشگاه پر اهمیت اهتمام شان را بر ارتقاء و اعتلای مادی و معنوی آن قرار دهند تا ان شاءالله روز به روز شاهد رشد و بالندگی هر چه بیشتر کشور عزیزمان باشیم.
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان مشهد پردیس شهید بهشتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان تبریز پردیس علامه امینی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یزد پردیس شهید پاکنژاد جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان ایلام پردیس شهید مدرس جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان پردیس شهید باهنر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان گرگان پردیس آیت الله خامنهای