دبیر قرارگاه احمدی روشن همدان با انتقاد از طرح جامع شهری که در دست اجرا قرار گرفته گفت: این موضوع جز افزایش حاشیهنشینی در شهری که هم اکنون با معضل چادرنشینی و ایجاد کانکس رو به رو است، نتیجه دیگری نخواهد داشت.
عرفان احسانی، دبیر قرارگاه احمدی روشن همدان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن با توجه به مسائل بنیادی و ریشهای که در استان همدان وجود دارد به طور جداگانانه با نگاه تخصصی و علمی به هریک از موضوعات میپردازد و برای هریک ایده و راه حلی پیشنهاد میکند. در خصوص مسئله طرح جامع شهری که نظر متفاوتی از صاحب نظران را دربر داشته، هسته مرکزی قرارگاه طی یک ماه گذشته اقدام به بررسی تخصصی نموده که شامل دیدار با اساتید دانشگاهی، اعضای شورا شهر همدان و مطلعین بوده است تا این مسئله را به صورت علمی تحلیل کند.
احسانی گفت: کارفرمای این طرح اداره کل راه و شهرسازی است که اقدام به عقد قراردادی با یک شرکت مهندسی اصفهانی نموده که مشکلاتی در صلاحیت شرکت و متن قرارداد وجود دارد. چطور در قراردادی میتوان علاوه بر نوشتن طرح اصلی، شرایط و رانت ویژه برای طرف مقابل تعیین کرد؟ چرا علاوه بر طرح جامع بایستی طراحی ۳ ورودی شهر به این شرکت واگذار شود؟ در حالی که شرکت مهندسی تعهدات خود را به درستی انجام نداده است.
این فعال دانشجویی عنوان کرد: علاوه بر آن، این طرح براساس مستندات علمی، دارای ایراد و حتی مشکل ساختاری است. طرح جامع شهری براساس ایجاد پراکندگی شهر تبییین شده است یعنی با افزایش محدوده شهری میخواهند به پیشرفت برسند. در حالی مقامات استانی با مطرح کردن ۱۵۰۰ هکتار افزایش زمین شهری علاوه بر حمایت از طرح بر این باور هستند قیمت مسکن کاهش مییابد. قرارگاه مطالبه گری احمدی روشن با داشتن مدارک به طور علمی تمامی گفنه مسئولین را رد کرده و خلاف آن را ثابت میکند.
وی خاطرنشان کرد: شهر همدان با توجه به نوع درآمد خود توانایی اداره شهر با محدوده موجود را ندارد و مردم حاشیه نشین و شهرکها و مناطقی همچون اسلام شهر، خضر و حصار امام و ... هنوز به رفاه شهری دست نیافته اند. شهرداری توانایی مالی برای خدمات رسانی را ندارد. چگونه ممکن است افزایش محدوده شهری باعث پیشرفت و افزایش رفاه شود؟
احسانی تاکید کرد: این موضوع جز افزایش حاشیه نشینی و افزایش هزینههای مردم ثمری ندارد. حاشیه نشینی شهر همدان الان با معضل چادرنشینی و ایجاد کانکس رو به رو است. آیا افزایش حاشیه نشینی کمک به مردم مستضعف خواهد کرد؟ ادعای مسئولین این است که همدان شهری کوچک است و زمین برای ساخت وجود ندارد. ما اثبات خواهیم کرد با نقشهها هوایی، شهر همدان با همین محدوده دارای نزدیک به ۱۰۰۰ هکتار زمین لم یزرع برای ساخت است. اگر مسئولین دل میسوزانند همین ۱۰۰۰ هکتار بسازند و طرح اقدام ملی مسکن را در این محدوده فعلی پیاده کنند.
دبیر قرارگاه احمدی روشن همدان گفت: مسئولینی در استان فعالیت میکنند که زمینهایی که در محدوده قرار خواهند گرفت را خریداری کرده اند، این زمینها اکنون ۵ برابر قیمت رسیده اند. آیا با چنین حرکتی قیمت مسکن ارزان خواهد شد یا فقط قیمت زمینهای جدید را گران خواهید کرد؟ توجیه اصلی مسولین استانی ارزان شدن مسکن است در حالی که یکی از ریشههای مسئله زمین است. دوستان کارشناس اداره کل راه و شهرسازی و استانداری پارامتر مصالح رو در نظر نگرفتن یا دست مزد کارگران یا حمل و نقل یا عوارض شهرداری که چند ده برابر شده است. چرا سخنی میگویید که تمام مردم به دستگاههای نظام جمهوری اسلامی بی اعتماد بشوند؟
وی در پایان تصریح کرد: قرارگاه مطالبه گری تخصصی احمدی روشن در روزهای آینده با انتشار نامهها در این خصوص روشنگری خواهد کرد. لازم به ذکراست که ریاست شورای اسلامی شهر همدان قبول به دراختیار قراردادن تقشه طرح جامع به قرارگاه کردند که با حضور در شورا شهر با دلایل واهی این نقشه در اختیار ما قرار نگرفت.