راهنمایی برای تعیین مشخصات و اندازهگیری نانوذرات نقره در کاربردهای ضدباکتری تدوین شده که این استاندارد به تولیدکنندگان در فراهم آوردن مشخصات فیزیکوشیمیایی نانوذرات نقرهای که اثر ضدباکتریایی برای خریدار دارند، کمک میکند.
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری دانشجو، نود و دومین اجلاسیه کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو ۱۹ آذر ۱۳۹۹ به صورت مجازی برگزار شد و استاندارد «فناوری نانو - نانوذرات نقره ضدباکتریایی - تعیین مشخصات و روش های اندازهگیری» تصویب و آماده انتشار گردید.
منبع مورد استفاده برای تدوین این استاندارد ملی، استاندارد ISO/TS ۲۰۶۶۰ میباشد که در سال ۲۰۱۹ توسط سازمان بین المللی استاندارد (ایزو) منتشر گردیده است. این استاندارد با حمایت گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو و با مشارکت متخصصانی از دانشگاهها و پژوهشگاه استاندارد در حوزههای مواد و میکروبیولوژی و کارشناسان ستاد توسعه فناوری نانو تدوین گردید.
نانوذرات نقره بهدلیل خواص ضدباکتریایی آنها به یکی از پرکاربردترین نانوماده در محصولات مصرفی تبدیل شدهاند. کاربرد نانوذرات نقره در محصولات مصرفی بهطور فزایندهای پذیرفته شده است تا رشد ریزاندامگانها را روی سطوح یا درون محصولات کنترل کند. خواص ضدباکتریایی نانوذرات نقره مرتبط با مشخصات فیزیکوشیمیایی آنها است.
اگرچه محصولات ضدباکتریایی که از نانوذرات نقره استفاده میکنند بهطور وسیعی در بازار توزیع شدهاند، اغلب این محصولات بدون فراهم آوردن اطلاعات فیزیکوشیمیایی و مشخصات ضدباکتریایی متناظر نانوذرات فروخته میشوند. در حال حاضر اغلب سازندگان مشخصات را بر پایه کاربردهای موردنظر محصول خود ارائه میدهند.
این استاندارد رهنمودی در زمینه تعیین مشخصات و روش های اندازهگیری نانوذرات نقره در شکل های پودری و کلوئیدی را ارائه میدهد که کاربردهای ضدباکتریایی در فناوری نانو دارند. این استاندارد به تولیدکنندگان در فراهم آوردن مشخصات فیزیکوشیمیایی نانوذرات نقرهای که اثر ضدباکتریایی برای خریدار دارند، کمک میکند.