گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا چکن؛ گروگانگیری اقتصادی، اجتماعی، معیشتی کلید واژه هایی است که این روزها بیشتر از گروگانگیری انسان در هر گوشه و کناری از کشور شنیده می شود تا جایی که شنیدن این واژه ها هر آدمی را متحیر می کند.
از آنجایی که گروگانگیران عموما برای دست یابی به خواسته های خود، راه حل های معمولی را نمیتوانند بیابند بنابراین اقدام به گروگانگیری افراد نموده و آنها را تا زمان تحقق خواسته هایشان در مکانی نامعلوم نگه داری می کنند.
حال جامعه ای را تصور کنید که حقوق اقشار آسیب پذیر جامعه نظیر کارگران را به بهانه های مختلف از جمله شیوع ویروس کرونا با تأخیر های چندین ماهه رو به رو می کند.
این گروگانگیران عموما خواسته نا متعارفی ندارند اما با گروگانگیری حقوق کارگران بعنوان سخت ترین راه ممکن درصدد هستند تا بخشی از مطالبات معوقه خود از نهاد یا سازمانهای طرف قرار داد دریافت کنند.
هنگامی که موعد پرداخت حقوق کارگران طولانی می شود و حتی چندین ماه به طور مستمر پرداختی صورت نمی گیرد، پیامدی جز تجمع یا تحصن این قشر زحمت کش به دنبال نخواهد داشت.
هرچند که مسئولان این گونه شرکت های پیمانکاری با دریافت مطالبات خود از سازمان ها، به خواسته های خود هرچند در کوتاه مدت دست می یابند اما در این میان کارگران قربانی خواسته های مدیران می شوند چرا که اینگونه مدیران، حقوق یک ماه کارگران را پرداخت کرده و ما بقی را حواله می دهند به خدا!!!
عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری از جمله کارگران تنظیف و پاکبانان و همچنین نبود امکانات و ابزار مناسب ویژه شغل این قشر، تراژدی غم انگیزی است که به کرات در طول سالیان متمادی از رسانه های مختلف شنیده می شود.
قوه قضاییه و دادگستری استان بنابر رسالت های خود در بسیاری از مواردی که تضعیف حقوق عامه را به دنبال دارد، ورود کرده است، حال نکته حائز اهمیت این است که آیا این نهاد با توجه به شرایط سخت اقتصادی و معیشتی کارگران در احقاق حق و پرداخت مستمر حق و حقوق آنها، به این عرصه ورود جدی خواهد کرد؟ آیا سلب صلاحیت از چنین شرکت های پیمانکاری نباید در دستور کار مراجع نظارتی مانند اداره کار و قوه قضاییه باشد؟
با توجه به غیر قانونی بودن و جرم انگاری کردن گروگانگیری انسان، این سوال مطرح می شود که آیا این چنین اقداماتی هم نیاز به جرم انگاری و ورود قوه قضاییه دارد یا خیر؟
محمدرضا چکن - دانشجوى رشته حقوق و مسئول مطالبه گرى بسيج دانشجويى استان هرمزگان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.