امراللهی گفت: در آیین نامه قانون شکار و صید که در دیماه سال گذشته به تصویب رسید در ماده ۸ به صراحت قانون گذار خرید و فروش اجزای حیوانات را جرم دانسته و اشخاصی که اقدام به این کار میکنند بر اساس این ماده قانونی مجرم هستند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو با موضوع خرید و فروش حیوانات تاکسیدرمی شده با دکتر علی امراللهی رئیس اداره حقوقی محیط زیست استان تهران به صورت تلفنی گفتگو کرد.
علی امراللهی با بیان اینکه خرید و فروش حیوانات تاکسیدرمی شده نشان دهنده این است که یک حیوانی از بین رفته تا امکان تاکسیدرمی شدن آن محقق شده باشد، گفت: این اتفاقا در میان حیوانات وحشی که دارای جذبیت خاصی هستند اتفاق میافتد. حیوانات اهلی در دسترس هستند و مطالبه گر زیادی جهت تاکسیدرمی شدن آن وجود ندارد.
وی از سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی برخورد با خرید و فروش تاکسیدرمی نام برد و اظهار کرد: ماموران ما به عنوان ضابط قضایی در خصوص مشاهده گونههایی که به صورت تاکسیدرمی مورد خرید و فروش و حتی عرضه قرار میگیرند، برخورد میکنند و مراتب را به مراجع قضایی معرفی میکنند. یگانهای ما این رصد را در فضای مجازی، فروشگاهها و اماکن عمومی انجام میدهند.
رئیس اداره حقوقی محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه برای جلوگیری از تاکسیدرمی کردن حیوانات قانون داریم، گفت: سوای اینکه در قانون شکار و صید به این موضوع اشاره شده، در آیین نامه قانون شکار و صید که در دی ماه سال گذشته به تصویب رسید در ماده ۸ به صراحت قانون گذار خرید و فروش اجزای حیوانات را جرم دانسته و اشخاصی که اقدام به خرید و فروش اجساد حیوانات میکنند بر اساس این ماده قانونی مجرم هستند و تحت تعقیب قضایی قرار میگیرند.
وی متذکر شد: اگر گونه تاکسیدرمی خریداری نشود فرد تاکسیدرمی کار تمایل به انجام این کار را ندارد بنابراین از مردم میخواهیم از خرید گونههای تاکسیدرمی خودداری کنند.