به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن علی اکبری، تهیه کننده سریال «روزهای ابدی»، درباره دشواری های ساخت سریال در تاریخ معاصر (اواخر دهه ۵۰ و ۶۰) به ایسنا گفت: ساخت کار تاریخی همیشه مشکل است. بسیاری از سریالهایی که در این سالها تهیه کرده ام تاریخی بودهاند؛ مثل «مریم مقدس» و «فرستاده». اما تاریخ معاصر به مراتب از تاریخ هزار سال پیش سخت تر است. زیرا شما با افرادی مواجه هستید که هنوز زندهاند و با آن خاطرات زندگی میکنند و آن مقطع را در ذهن خود دارند. در کارهای تاریخ کهن دست سازنده باز است و راحت تر است اما تاریخ معاصر حساسیت بیشتری دارد.
او افزود: خیلی خوشحالم که در راستای سریالهای قبلیام، «روزهای ابدی» را تهیه کردم. این سریال روزهای اول انقلاب از بهمن ۱۳۵۷ تا آبان ۱۳۵۸ را روایت میکند.
علی اکبری با بیان اینکه «روزهای ابدی» واقعیت دورانی که روایت میکند را تحریف نمیکند، توضیح داد: سریال به مستندات واقعی آن دوران پایبند است و سعی شده از تحریف این مقطع مهم تاریخی جلوگیری شود. نویسنده و کارگردان آقای جواد شمقدری چهار سال تحقیق مفصل و بسیار سنگینی را برای این کار انجام دادند. حدود پنج صفحه نام کتاب ها و افرادی بوده که برای تحقیق سریال از آن ها استفاده شده است.
او درباره طراحی صحنههای سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی و استفاده از جلوههای بصری کامپیوتری توضیح داد: در این سریال برای اولین بار ما کاری کردیم که امیدوارم مورد توجه مخاطبان فرار بگیرد و سبکی بشود برای عزیزانی که میخواهند کارهای تاریخ معاصر بسازند. ما از فرمت سی جی آی که تروکاژهای کامپپیوتری بصری است بسیار استفاده کردیم. نزدیک به ۳۰۰ دقیقه از سریال «روزهای ابدی» ۱۰۰ درصد کامپیوتری است. به جرأت میتوانم بگویم این صحنه ها بالای ۹۵ درصد با واقعیت فرقی ندارد و تا خودمان نگوییم ممکن است مخاطب متوجه نشود کدام قسمت از سریال، فرمتش کامپیوتری است.
علی اکبری توضیح داد: در حال حاضر کشورهایی که صنعت فیلمسازیشان در دنیا مطرح است، تماما با فرمت پلاتو فیلمبرداری میکنند و کمتر پیش میآید که در خیابان و زیر برف و باران بخواهند فیلمبرداری کنند. این موضوع تاثیر منفی بر کار ندارد فقط دیگر لازم نیست هزینه سنگینی صرف ساخت کاخ و مجموعه ای شود. البته این هم کار آسانی نیست و 50 مهندس اپراتور در حال انجام کار سریال ما هستند. اما چند حسن دارد؛ مثلا به خاطر شرایط آبوهوایی کار متوقف نمیشود و هزینه پایین میآید و ریتم کار تندتر میشود. امیدوارم دوستان دیگر با دیدن این سریال تشویق شوند که هم، زمان فیلم برداریشان کاهش یابد و هم هزینه ها را کاهش دهند. حتی معضل دستمزد بازیگر هم با این روش حل شده و زمان کار بازیگر کمتر میشود. این کار در هر صورت به نفع تولید است.
تهیه کننده «روزهای ابدی» درباره همکاری نهادهای مختلف در ساخت این سریال عنوان کرد: تصویربرداری «روزهای ابدی» ۱۷ ماه طول کشید. نهادهایی مثل ارتش و سپاه با ما همکاری داشتند اما نه به این صورت که اسپانسر ما باشند.
علی اکبری درباره سختیهای کار در دوران کرونا نیز گفت: ما در دوران کرونا کار کردیم و خدا را شکر مشکلی پیش نیامد و کسی بیمار نشد. رعایت پروتکلهای مصوب، هیچ لطمهای به کار نمیزند. وجود یک پزشک حاذق سر هر کار تصویری هزینه و سختی زیادی ندارد و ما هم با حضور دکتر و تیم پزشکی و رعایت پروتکلها با مشکل مواجه نشدیم. عوامل پشت صحنه ما همه ماسک داشتند؛ فقط بازیگران مجبور بودند که ماسک را بردارند که فاصله تا جای ممکن میان آن ها هم رعایت میشد.
او در پایان گفت: مردم کارهای تاریخی را دوست دارند. تمام کارهای تاریخ تلویزیون مخاطب داشته است. تاریخ جزو زندگی و خاطرات ماست و ایرانی ها قصه گویی را از قدیم دوست داشته اند. شاهنامه فردوسی و اشعار مولانا همه قصه دارد و مردم قصه گویی را دوست دارند. ما هم سعی کردیم یک بیان قصه گو در سریال رعایت شود.
«روزهای ابدی» به کارگردانی و نویسندگی جواد شمقدری و تهیهکنندگی محسن علیاکبری، بعد از سریال «خانه امن» از دوشنبه، هشتم دی ماه از شبکه یک پخش میشود.
در این مجموعه بازیگرانی چون احمد نجفی، حمید گودرزی، علیرام نورایی، رحیم نوروزی، صالح میرزا آقایی، جلیل فرجاد، شهره لرستانی، زهرا سعیدی، امیرمحمد زند، کاوه سماکباشی و... با معرفی امین اسکندریان، یلدا افشارنیا و کیمیا اکرمی به ایفای نقش میپردازند.