یک سال از ترور سردار سلیمانی و همراهانش میگذرد؛ اما داغ شهادت او هنوز در دل جوانان این سرزمین میجوشد و یاد و خاطره او زنده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛
۱۳ دی ۹۸ روز تلخی برای ما بود. صبح جمعهای خبری شوکه کننده در سراسر کشور مخابره شد. کانالهای خبری و غیرخبری در فضای مجازی، تلویزیون و رادیو پر شده بود از خبر شهادت سردار و ابومهدی مهندس. در همان زمان که منتظر بودیم نهادی بین المللی یا ارگانی سیاسی آن را تکذیب کند، فرمانده سپاه تأییدش کرد و داغ بر دلمان نشست. سنگینی داغ وقتی بیشتر شد که ترامپ در توییتی تأیید کرد که خودش شخصا دستور ترور را صادر کرده و پهپادهای آمریکایی از یکی از کشورهای منطقه پرواز کرده و با نقض حریم هوایی عراق، به خودروی سردار و همراهانش شلیک مستقیم کرده است. تصاویری از صحنه ترور منتشر میشد که داغ را بیشتر میکرد. پیکری که تنها یک دست از آن باقی مانده بود، حالا میهمان آغوش سردار کربلا بود.
یتیم شده بودیم؛ پیکر شهدا ابتدا در بغداد، کاظمین، کربلا و نجف تشییع شد و پس از آن به آغوش مردم ایران رسید؛ شهرهای اهواز، مشهد، تهران، قم و کرمان افتخار میزبانی از از پیکر شهدا را داشتند.
آن روزها بهت، شوک، غم و اشک امانمان را بریده بود و فقط به انتقام سخت فکر میکردیم. بمباران پایگاه نظامی آمریکا در عین الاسد، تنها بخشی از این انتقام سخت بود. انتقام اصلی زمانی رخ میدهد که آمریکا به طور کامل از منطقه اخراج شود و آن زمان که اقتصاد و امنیت کشور به حدی برسد که دیگر اثری از تحریمهای ظالمانه آمریکا و کشورهای غربی در کشورمان نباشد، اسرائیل از روی زمین محو کرده باشیم و نام ایران به عنوان قدرتمندترین کشور منطقه شناخته شود. رسیدن به این چنین روزی را جوانان کشورمان رقم میزنند.
اما ترورهای آمریکایی-صهیونیستی تمامی ندارد؛ در عصر جمعه هفتم آذرماه این بار دست ترور از آستین صهیونیستها درآمد و یکی دیگر از دانشمندان هستهای کشورمان را از ما گرفت. شهید محسن فخری زاده، معاون پژوهشی سازمان انرژی اتمی بود و یکی از پژوهشگران حوزه انرژی هستهای کشورمان محسوب میشد که گفته میشود اطلاعات هویتی او از طریق بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در اختیار تروریستهای اسرائیلی قرار گرفته است.
بیرق سالگرد عزای سردار سلیمانی در دانشگاهها برافراشته شد
داغ سردار سلیمانی و یارانش روی دلمان نشسته است و اکنون در سالگرد این حادثه ناجوانمردانه، دانشجویان در کنار دیگر اقشار مردمی با برگزاری مراسم هایی، یاد سردار سلیمانی و شهید فخری زاده را گرامی میدارند و عهد و پیمانی دوباره برای انتقام سخت از آمریکا میبندند.
دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری ویژه برنامهای کشوری با نام «عقیق سلیمانی» را برگزار میکنند. واژه عقیق یادآور انگشتری سردار است که پس از حادثه جامانده بود و تصویر آن منتشر شد. این برنامه را بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی این دانشگاه برنامه ریزی کرده و قرار است در روزهای ۱۳، ۱۵ و ۱۷ دی ماه برگزار شود.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم برنامهای چند روزه ترتیب داده اند که در آن موضوعاتی مانند جایگاه سردار در تاریخ انقلاب اسلامی و جهان اسلام، روایاتی از جنگ ایران و عراق و ابعاد مختلف ترور سردار سلیمانی بررسی میشود.
این مراسم به صورت مجازی برنامه ریزی شده و از ۱۱ تا ۱۵ دی ماه از طریق صفحه اینستاگرام بسیج دانشجویی این دانشگاه پخش میشود.
دانشجویان دانشگاه فنی بویین زهرا هم تصمیم گرفته اند سالگرد حاج قاسم را به هم اندیشی مجازی برگزار کنند. دانشجویان قصد دارند در این نشست هم اندیشی تأثیر تحریمهای ظالمانه آمریکا بر سیاستهای خارجی کشورمان را بررسی کنند. این برنامه در ۱۵ دی ماه برگزار خواهد شد.
دانشجویان بسیجی دانشگاههای فردوس همایشی مجازی ترتیب دادند و در کنار گرامیداشت حماسه ۹ دی، ابعاد شخصیتی سردار سلیمانی را بررسی کردند. این مراسم ۹ دی برگزار شد و در آن حجت الاسلام انبیایی، یکی از همرزمان شهید سلیمانی به سخنرانی پرداخت.
دانشجویان دانشگاه پیام نور یاسوج از طریق بستر اینستاگرام همایشی مجازی ترتیب داده اند و در آن از حمید رسایی، نماینده اسبق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی دعوت کرده اند تا دشمن شناسی از منظر مکتب حاج قاسم را برای دانشجویان تبیین کند. این مراسم پنجشنبه، ۱۱ دی ماه برگزار میشود.
دانشجویان دانشگاه شهید مدنی هم مراسم اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی را با عنوان «خون بها» برگزار میکنند.
در این مراسم قربانی گلشن آزاد، استاد دانشگاه تهران و کارشناس مسائل منطقه حضور مییابد و موضوعاتی مانند پایان حضور نظامی آمریکا در منطقه، آزادی قدس، انتقام از آمران و عاملان ترور و اتحاد همه جانبه جبهه مقاومت را بررسی میکند.
بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی هم مراسمی با موضوع «تربیت و اخلاق در مکتب شهید سلیمانی» برنامه ریزی کرده که این برنامه پنج شنبه، ۱۱ دی ماه برگزار خواهد شد. این برنامه حضوری است و در آن آیت الله احدی، استاد اخلاق سخنرانی میکند.
دانشجویان خلخال هم همزمان با ۹ دی و بزرگداشت حماسه مردمی در برابر فتنه گران، در مراسمی حضوری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، سالگرد شهادت سردار سلیمانی را برگزار کردند. در این مراسم حجت الاسلام ابراهیمی به تبیین ابعاد شخصیتی حاج قاسم پرداخت.
دانشجویان بسیجی کاشانی، مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی و شهید ابومهدی مهندس را در جوار مزار شهید حججی برگزار میکنند. این مراسم عصر جمعه، ۱۲ دی برگزار میشود و در آن معاون نهاد رهبری دانشگاه صنعتی اصفهان سخنرانی میکند. این مراسم علاوه براینکه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و به صورت حضور برنامه ریزی شده، علاقه مندان میتوانند از طریق صفحه شهید حججی و صفحه بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان در اینستاگرام در این مراسم حضور یابند.
دانشجویان قمی به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی و در روز ۱۳ دی ماه، کاروان خودرویی در بلوار پیامبر اعظم (ص) به سمت جمکران برپا میکنند.
دانشجویان شهید چمران اهواز نخستین سوگواره فرهنگی هنری با نام «سردار دل ها» برنامه ریزی کرده اند که در بخشهای هنری تصویری، آوایی، تجسمی و ادبی برگزار میشود. دانشجویان میتوانند آثار خود را در محورهای شهید سلیمانی و ایثار و فداکاری، شهید سلیمانی و ولایت فقیه، شهید سلیمانی و همبستگی و وحدت، شهید سلیمانی و تلاش و خستگی ناپذیری، شهادت حاج قاسم مقدمه ظهور منجی، شهید سلیمانی در جریان سیل خوزستان، تشییع باشکوه شهید سلیمانی در خوزستان، از شهید سلیمانی تا شهید فخری زاده، من و حاج قاسم به دبیرخانه این سوگواره ارسال کنند.
دانشجویان کرمانی هم در نشست تخصصی با محوریت بررسی آموزههای تربیتی مکتب سردار سلیمانی شرکت کردند. در این مراسم آیتالله علیدادی سلیمانی، امام جمعه و نماینده، ولی فقیه در استان کرمان، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، حسین خنیفر، استاد تمام دانشگاه تهران و ریاست دانشگاه فرهنگیان کشور، عباسعلی رستمی نسب، استاد تمام دانشگاه شهید باهنر کرمان و خانواده سردار سلیمانی حضور یافتند.
سهم خانوادههای کم بضاعت در سالگرد شهادت سردار
برخی دانشجویان هم تصمیم گرفته اند سالگرد حاج قاسم را به شیوهای دیگر برگزار کنند و مانند روزهای عزای حسینی، خانوادههای کم بضاعت را با پخت غذای نذری، میزبانی کنند.
جهادگران دانشجو در دانشگاه آزاد کرج قرارگاه جهادی شهید سلیمانی را ایجاد کرده اند و قصد دارند ۲۰۰۰ پرس غذای گرم بین خانوادههای کم برخوردار توزیع کنند.
دانشجویان بسیجی دانشگاه دامغان پویش مردمی به نام «به حساب حاج قاسم» راه اندازی کرده اند و در آن به سوپرمارکتهای سطح شهر مراجعه میکنند و حساب خانوادههای کم برخوردار را تسویه میکنند. دانشجویان دانشگاه آزاد سمنان در گروه جهادی باران همزمان با سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی، بستههای معیشتی تهیه میکنند.
جهادگران گروه سفیران سلامت هم که وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم هستند با همراهی کانون خیریه ریحانة النبی این دانشگاه قصد دارند گوشت قربانی بین خانوادههای نیازمند توزیع کنند.
یکی دیگر از برنامههای متفاوت دانشجویان به مناسبت شهادت سردار سلیمانی، برپایی ایستگاه سلامت است. دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ایستگاهی برای ویزیت رایگان و اهدای خون برپا میکنند و در کنار آن مبالغی را برای پرداخت بدهی خانوادههای کم برخوردار به سوپر مارکتها هم جمع آوری میکنند.
یک سال از شهادت سردار سلیمانی و همراهانش میگذرد و نه تنها داغ او در دل جوانان انقلابی سرد نشده، بلکه انتقام خون سردار از دولت آمریکا، تبدیل به انگیزهای برای توسعه و پیشرفت انقلاب اسلامی شده است.