برخوردهای غیر اخلاقی و غیر اصولی نه تنها تاثیری در عدم تکرار جرم نخواهد داشت، بلکه متهمان را برای ارتکاب جرائم به شکل و شمایل خشنتر بیشتر تحریک میکند.
به گزارش خبرنگار حوزه قضایی و انتظامی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ نحوه برخورد با متهمان و بزهکاران با هر جرم و تخلفی که مرتکب شدهاند باید مطابق قانون و مقررات باشد.
بدون تردید برخوردهای غیر انسانی و غیر اصولی نه تنها تاثیری در عدم تکرار جرم و جرائم نخواهد داشت بلکه متهمان را برای ارتکاب جرائم به شکل و شمایل خشنتر بیشتر تحریک میکند و پیامدهای ناگواری را به دنبال خواهد داشت و آمار جرائم خشن را نیز افزایش میدهد.
بازپروری اجتماعی افرادی که به جرائم مختلف دست میزنند و بازگرداندن آنها به زندگی عادی از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است و نباید با رفتارها و دستورات عجولانه و تصمیمات نادرست شرایط آنها را تشدید و به ارتکاب جرم دوباره ترغیب کرد.
مخافت جامعه شناسان با گرداندن مجرمان در سطح شهر!
طی ماههای اخیر موضوع گرداندن اراذل و اوباش و مجرمانی که سابقه ارتکاب جرائمی، چون زورگیری، شرارت و رفتارهای این چنینی داشتند در سطح شهر و در انظار عمومی از جمله مواردی بود که با مخالفت شدید جامعه شناسان و کارشناسان حوزه اصلاح و تربیت مواجه شد.
ظاهرا پلیس این کار را با هدف عبرت آموزی برای سایر شهروندان و همچنین برای تادیب و عدم تکرار جرم فرد مجرم انجام داده است، اما متاسفانه همانگونه که پیش بینی میشد نه تنها نقش بازدارندهای نداشته است بلکه متهم با فاصله کمی از دستگیری قبلی مجددا جرم تازه و خشنتری مرتکب و توسط نیروی انتظامی دستگیر شده است.
در ادامه اجرای طرح صاعقه نیروی انتظامی خبرنگار خبرگزاری دانشجو با یکی از متهمان جوانی گفتگو کرده است که به گفته افسر پرونده وی، هنوز ۳ ماه هم از آزادی او نمیگذرد و این فرد جزو همان متهمانی است که جزو افرادی بوده است که چندی پیش به عنوان ازاذل و اوباش در سطح شهر چرخانده شدند.
مجرم گردانی در شهر، مجازاتی بیتاثیر!
سعید ۴۵ ساله متهمی است که در کنار دیگر متهمان دستگیر شده در اجرای طرح صاعقه نیروی انتظامی و درست روبروی ابزارهای ارتکاب جرمی که جلوی آنها چیده شده، ایستاده است.
به گفته افسر مربوط به پرونده سعید و همدستش که با دستبندی در کنار یکدیگر ایستادهاند، جزو همان متهمانی هستند که چندی پیش پایگاه هفتم آگاهی دستگیر و به همراه تعدادی از اراذل و اوباش در سطح شهر تهران و جلوی چشم مردم چرخانده شدهاند.
سعید منکر ماجرا میشود و میگوید: من کاری نکردهام و مرا بیخودی به اینجا آوردهاند و میگویند که من شاکی خود را با چاقو زدهام در حالی که این موضوع صحت ندارد و من چنین جرمی را مرتکب نشدهام.
این متهم نسبتا جوان معتقد است اگر فردی مرتکب جرمی شده باشد باید مطابق قانون با او برخورد کنند، اما گرداندن متهمان در سطح شهر را راه درستی برای ترک بزهکاری مجرمان نمیداند.
نقش بازگرداندن سابقهدارها در کاهش آسیبهای اجتماعی!
جمع ۶۶۲ نفری متهمان و اراذل و اوباش دستگیر شده در طرح صاعقه جمع است و حدود ۱۰۰ نفر از این مجرمین برای حضور در بازتاب رسانهای این رویداد که در پلیس پیشگیری برگزار شد، حاضر بودند و بنا بر شواهد در این میان کمتر متهمی بود که سابقه قبلی در جرم و جرائم مختلف نداشت.
قریب به اتفاق متهمان علت گرایش مجدد خود به جرم را بیکاری و حضور و سکونت در محلههای جرم خیز پایتخت و استمرار ارتباط با مجرمان سابقه دار عنوان کردند.
به عقیده جامعه شناسان تلاش اصولی برای بازگرداندن افرادی که سابقه کیفری دارند، در کاهش میزان آسیبهای اجتماعی تاثیر به سزایی دارد و در این میان از گرایش افراد دیگر به جرائم مختلف هم جلوگیری میشود.