دو مجموعه شعر فارسی و عربی با نامهای «خاتم سلیمانی و سلیمان السماء» در مدح سردار دلها به مناسبت سالگرد شهادت شهید قاسم سلیمانی از سوی دانشگاه شیراز رونمایی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی از دو مجموعه شعر فارسی و عربی با نامهای خاتم سلیمانی و سلیمان السماء، در اولین سالروز شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی، بههمت معاونت فرهنگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه و با حضور هیئت رئیسه دانشکده ادبیات وعلوم انسانی و مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز برگزار شد.
کتابهای نامبرده، دربردارنده مجموعه اشعاری در وصف، مدح و رثای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است که در سال ۱۳۹۸ به چاپ رسید و امسال در اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی رونمایی شد.
در این مراسم که بهدلیل شیوع بیماری کرونا در کشور بهصورت مجازی ترتیب یافت، ابتدا محمد مرادی شاعر و عضو هیأتعلمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و از گردآورندگان مجموعه مرادی گفت: کتاب خاتم سلیمانی، گزیدهی اشعار شاعران فارسیزبان را با موضوع ستایش مجاهدتها و شهادت حاج قاسم سلیمانی و یارانش در برمیگیرد.
عضو هیأتعلمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز ادامه داد: در انتخاب و تالیف این مجموعه، صدها شعر از شاعران فارسیزبان ایران، افغانستان و پاکستان که در روزهای حیات و عمدتا پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی سروده شده، جمعآوری و به انتخاب خانمها معصومه مرادی و مرضیه مرادی (دانشجویان دکتری بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز) گردآوری شده و با نظارت و مقدمهای ازسوی انتشارات رخشید منتشر شده است.
وی افزود: این مجموعه ۲۰۰ شعر را از ۱۵۰ شاعر شناخته شده و جوان انقلاب اسلامی در برگرفته که از نامهای شناخته شده این کتاب میتوان به علیرضا قزوه، حسین اسرافیلی، غلامرضا کافی، افشین علا، محمدمهدی سیار، میلاد عرفانپور، رضا اسماعیلی، محمدحسین انصارینژاد، قاسم کاکایی، پروانه نجاتی و غیره اشاره کرد.
در این مراسم موسی عربی معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و از گردآورندگان مجموعه ادبی سلیمان السماء به نقش شعرا و ادبا در طول تاریخ اسلام و تاثیر آن در رویارویی جبههی حق علیه کفر اشاره و بر ضرورت حمایت از جنبشهای ادبی جهان اسلام و محور مقاومت تاکید کرد.
عربی در توضیح گردآوری و چاپ مجموعه ادبی سلیمان السماء که حاوی اشعار و قطعات ادبی شاعران وادبای جهان عرب است، گفت: بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی با شناختی که از ظرفیتهای جهان عرب بهویژه کشورهای محور مقاومت داشتیم، با ارتباط با شعرا و ادبای این کشورها و تشکیل کمپینی در فضای مجازی، از شعرایی که در وصف و مدح و رثای شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس دعوت به همکاری کردیم.
عضوهیأتعلمی بخش زبان و ادبیات عرب دانشگاه شیراز اظهار داشت: بعد از دریافت این اشعار، با تشکیل تیمی از دانشجویان دکتری بخش زبان و ادبیات عربی دانشگاه شیراز خانمها اشراقپور، قیاسی و جعفری، آثار دریافتی ازمنظر شکلی و محتوایی تحلیل و بررسی شد و با حمایت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس، این مجموعه کمتر از دو ماه بعد از شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی به چاپ رسید.
عربی با اظهار اینکه این مجموعه نزدیک به ۱۰۰ قطعهی ادبی دارد که به بخشهای شعر کلاسیک، آزاد و اشعاری با لهجه و چند دلنوشته تقسیم میشود، گفت: اشعار دریافتی از کشورهای لبنان، یمن، سوریه، عراق، الجزائر است و البته اشعار عربی چندتن از شاعران ایرانی هم در این مجموعه وجود دارد.
در این مراسم دو تن از اعضای هیأتعلمی دانشگاه شیراز، سیدفضل الله میرقادری و غلامرضا کافی نیز به خواندن اشعاری به عربی و فارسی، در مدح و وصف شهید سلیمانی پرداختند.
لازم به ذکر است، این برنامه که در مجموعه فرهنگی حکمت دانشگاه برگزار و بهصورت زنده پخش شد، میزبان مخاطبانی از کشورهای عربی نیز بود.