به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روحالله ایزدخواه امروز در نشست ملی مطالبهگران حوزه معدن با بیان اینکه مطالبهگری خمیرمایه سیاستگذاری است، اظهار کرد: قانونگذاری و حکمرانی در دچار کشور عقبماندگی زیادی است و قطعاً نمیتوان بدون درک این عقبماندگی ریلگذاری کرد و قانونگذاری بدون مطالبهگری معنا ندارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: مطالبهگری باید از طریق صریح و روشن صورت بگیرد و پس از آن قانونگذار، قانونگذاری و سیاستگذار، سیاستگذاری کند.
وی با اشاره به سرفصلهای مهم در عرصه معدن تصریح کرد:در حوزه معدن ۵ سرفصل داریم، فصل اول مربوط به توسعه معدن و صنایع معدنی است، احیاء و استخراج معادن، فناوری حوزه معادن، ارزش افزوده در معادن و اشتغال در سرفصل توسعه قرار میگیرد، معدن در حوزه توسعه عقب مانده است، ما حتی استخراج سنگ معدن را نداریم. در واقع سنگ را کنده و روی تریلی میگذاریم. در حقیقت مزیت ماشینسازی معدن را فراموش کردهایم در حالیکه ظرفیت ماشینسازی سنگین وجود دارد و در انبوه معادن نیاز به ماشینهای معدنی داریم.
ایزدخواه ادامه داد: سرفصل دوم آمایش حوزه معدن است، وقتی آمایش صورت بگیرد به حوزه پرتاب پروژه میرسیم، لذا باید استراتژی توسعه مناطق خود را اصلاح کنیم. مفاسد و ناکارآمدیها سوم سرفصل در حوزه معدن است، که این موارد در حوزه واگذاریها، پیمانکاریها و غیره در معدن به چشم میآید. بنابراین قانوندانانِ قانونگریز باید در معادن کشف شوند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی مردمی سازی اقتصاد معدن را سرفصل دیگری در حوزه معدن عنوان کرد و اظهار کرد: حکمرانی معدن شامل حقوق، انفال، سازمان توسعهای معدن و غیره است. سازمانی نظیر ایمیدرو خود معدندار، سیاستگذار ، مجری و ناظر معدن است که این منطقی نیست.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: شبکه اندیشهورز جهادی باید به نهادهای حاکمیتی و مجلس وصل شود، ضرورت دارد مرکز مطالبهگری مانند مرکز پژوهشها در کنار مجلس احداث شود. در این راستا باید کارکرد تحلیلگری مشخص شود چرا که از تحلیل تئوری، قانون و سیاست استخراج میشود.
ایزدخواه در پایان یادآور شد: پیشرانی و بهمرسانی عوامل هم از جمله موضوعات مهم دیگر در عرصه معدن است که در نتیجه آن عواملی نظیر سرمایهگذار، بهرهبردار، کارگر و بنگاه صنعتی را به هم متصل میشوند و میانجیگری میدانی شکل میگیرد.