به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد سبحانی سفیر سابق ایران در ونزوئلا در همایش پلاک دیپلمات که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت شریف، با بیان اینکه ماموریت وزارت خارجه، آوردن قدرت و ثروت برای کشور است، گفت: کارکردهای سفارت خانهها آوردن یا بردن پیام نیست. امروز نقش اقتصادی سفارت خانهها برایمان خیلی پررنگ است. یکی دیگر از وظایف سفارت خانهها امور کنسولی است که الکترونیکی شده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت خارجه نقطه پرگار و سفارت خانهها نخ تسبیح هستند، تصریح کرد: در حال حاظر وزارت خارجه وظیفه اقتصادی برای خود تعریف نکرده و البته گفته میشود آقای روحانی هم چنین اعتقادی ندارد.
سبحانی با اشاره به اینکه دیپلماتها صرفا برای این تربیت شدند که امور بین الملل را بگذرانند، اضافه کرد: سوال این است که آقای ظریف از اقتصاد چه میداند؟ آیا امور اقتصادی را درک میکند؟ و آیا میداند چطور باید کار اقتصادی کنیم؟ متاسفانه در تربیت دیپلمات ها، به طور کلی به اقتصاد توجه نمیشود.
وی افزود: برای کار اقتصادی باید به سراغ تاجرها برویم. به سراغ کارآفرین ها. آنها کار اقتصادی بلدند نه کسی که تئوری کار کرده. باید از این افراد برای آموزش دیپلمات هایمان استفاده کنیم.
سبحانی بیان کرد: دیپلمات هایمان باید در طول خدمت آموزشهای اقتصادی را فرا بگیرند تا از نزدیک با فرصتها آشنا بشوند. به طور مثال بنده زمان آقای هاشمی رفسنجانی با تراکتور سازی تبریز آشنا شدم.
سفیر سابق ایران در ونزوئلا و ارمنستان گفت: یکی از مهمترین تحریمها که آمریکا دنبال آن بود، تحریم بنزین بود. اما این تحریم با بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس خنثی شد. در مسائل نظامی هم همین طور. اینها نمونههای خنثی سازی تحریم هستند. تعیبری که برای اولین بار توسط رهبر معظم انقلاب به شیوه خاصی بیان شد.
سبحانی تحریمها را بستری برای رشد کشور دانست و اضافه کرد: اگر به دوران نبود تحریم برگردیم، در بسیاری از صنایع به خارجیها احتیاج نداریم.
وی اظهار داشت: مهمترین انتقاد من به اتاق بازرگانی است، چون اتاق بازرگانی نشسته تا وزارت خارجه کار کند و این در حالی است که باید در عرصه اقتصادی هم دل شویم و همه زیر بارش برویم.
سبحانی افزود: در دولت آقای روحانی، اشتباهی که شد این بود که همه توجهها به سمت برجام بود. کاری به خود برجام ندارم. برجام را انجام دادید، خیلی هم خوب، چرا از بقیه قسمتها غافل شدید؟
سفیر سابق ایران در ونزوئلا گفت: متاسفانه آقای ظریف فردی بین المللی است تا دو جانبه؛ البته اخیرا نظرشان به این سمت جلب شده. آقای روحانی هم که اهل سفر و جابجا شدن نیستند. سوال این است آقای روحانی چندبار به آمریکای لاتین رفته و یا خود آقای ظریف چند سفر دوجانبه داشته است؟
سبحانی اضافه کرد: اشتباه استراتژیک آقای ظریف در تغییر ساختار وزارت خارجه بود؛ البته اصلاحات خوبی هم داشته است.