کد خبر:۹۱۲۰۶۴
در همایش پلاک دیپلمات؛

انصاری: صادرات ایران با تهاتر افزایش یافت / تحریم‌ها باعث توجه به دیپلماسی اقتصادی شد

معاون سابق دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: ما در تهاتر توانستیم هم صادرات ایران را گسترش دهیم و هم نیاز‌های ایران را در حوزه‌های تولید پاسخگو باشیم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامرضا انصاری، معاون سابق دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ششمین شب از ویژه برنامه «پلاک دیپلمات» بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به وظایف این معاونت گفت: یکی از وظایف معاونت دیپلماسی اقتصادی، دیدبانی است و ما باید از محیط‌مان در خارج از کشور دیدبانی کنیم و تحولاتی که اتفاق می‌افتد را در اسرع وقت منتقل کنیم.

وی افزود: یک نقش بسیار خوب معاونت دیپلماسی اقتصادی همین انتقال تجربه‌های کشور‌های دیگر در از بین بردن سوبسید‌ها و ... و انتقال این تجربه به داخل کشور است.

انصاری تاکید کرد: موضوع دوم، انعکاس ظرفیت‌های داخل کشور به کشور میزبان و کشور‌های خارجی برای جلب سرمایه گذاری خارجی و ایرانیان خارج از کشور و گردشگری است و اینکه در دوران تحریم‌ها بتوانیم هشدار بدهیم به داخل که چه اتفاقاتی دارد می‌افتد و چه تحریم‌هایی با چه ویژگی‌هایی دارد تحمیل می‌شود.

وی تاکید کرد: بخش سوم، این است که وزارت امور خارجه از نظر قانون موظف است در بعضی کمیته‌ها و مجموعه‌های بانکی عضو حاضر باشد. مثلا ستاد تدابیر ویژه در اینجا معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه نقش دارد.

معاون سابق دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: یکی از نعمات این تحریم‌ها توجه به بحث اقتصادی در حوزه دیپلماسی بود و طبیعی است که وزارت خارجه به عنوان یک سازمان در کشور خودش را با این نیاز‌ها تطبیق می‌دهد.

وی تاکید کرد: امروز اقتصادی بودن وزارت خارجه یک ارزش است، چون نیاز کشور است. امروز وقتی مقام معظم رهبری دو سال پشت سر هم بحث تولید را مطرح می‌کنند، برای این است که تولید نیاز جامعه است و ما می‌خواهیم به جای اقتصاد نفتی یک اقتصاد پویا داشته باشیم. باید عناصر وزارت امور خارجه را بر اساس این نیاز تربیت کنیم و آموزش بدهیم.

انصاری تصریح کرد: در وزارت امور خارجه ما وابستگان بازرگانی داریم که از وزارت صمت وارد می‌شوند که تخصص آن‌ها بازرگانی است و یکی از نقش‌های مهم شان توسعه صادرات کشور است. ما از چند کشور الان وابستگان بازرگانی داریم، اما این کم است. ضمن اینکه ما خودمان بخش اقتصاد و آموزش داریم و فکر می‌کنم در این سه سال خیلی جلو رفتیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه درباره تشکیل جلسات ستاد هماهنگی اقتصادی افزود: ستاد هماهنگی اقتصادی الان مرتب هر دو هفته یک بار تشکیل می‌شود و همه وزارت خانه‌های مختلف حضور فعال دارند.

وی افزود: تحریم‌ها یک آثار وضعی در اقتصاد کشور و وزارت خارجه داشته است. ضمن بسیار ظالمانه بودن و خسارت‌های سنگین آن ما را متوجه چندین راز کرده است. در همین چند سال که ما درگیر تحریم‌ها بودیم تحول بزرگی اتفاق افتاد. امروز ۴۷ درصد از تجارت خارجی ما با کشور‌های همسایه است. ما توانستیم تنوع ایجاد کنیم در بازار‌های اقتصادی مان. مزیت مطلق ما در تجارت با این کشور هاست، چون با فاصله یک ساعته به بازار طرف مقابل دسترس پیدا می‌کنید.

انصاری گفت: کشور‌هایی بودند که به ما گفتند شما هر جنسی دارید ما آماده ایم بپذیریم. در کشور ما فرهنگ این است که هرچه تولید می‌کنیم خودمان بخوریم. این یک اقتصاد پویا نیست. باید در کشور همه کمک کنند که فرهنگ صادرات را ایجاد کنیم. شما باید نگرشت جهانی باشد تا تولیدت اقتصادی شود.

وی ادامه داد: ما الان بزرگترین تولید کننده گاز در منطقه هستیم. به محضی که گاز در کشور کم می‌شد اولین جایی که قطع می‌کنیم کارخانه‌ها و صنعت است. دومین اقدام هم صادرات را قطع می‌کنیم! هیچ کشوری کارخانه هایش را تعطیل نمی‌کند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اظهار داشت: الان دارو‌های ما به همه جای دنیا می‌تواند برود، ولی در صادراتش مشکل داریم، چون ذهن ما سمت صادرات نیست. محورمان صادرات نیست. ۳.۵ میلیارد دلار صادرات ایران به افغانستان است. ولی این کافی نیست. ما باید در بازار چین و روسیه و هند حضور پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه دو سال است که دارد تلاش می‌شود بودجه کشور مستقل از نفت شود، ادامه داد: اینگونه اگر نفت ما تحریم شد می‌توانیم با خیال راحت بگوییم که صادرات داریم. الان روستایی ما خودش از طریق اینترنت تولیداتش را می‌فروشد. خیلی مهم است که روستاییان ما در صنایع مختلف وارد حوزه صادرات شدند.

انصاری با بیان اینکه قوانین، مقررات و گمرکات ما آمادگی و کشش صادرات را ندارند و پاسخگوی صادرات نیستند، افزود: تحریم‌ها باعث شد که اصلا توجه به دیپلماسی اقتصادی در کشور جدی‌تر شود. گاهی اوقات به ما اعتماد نمی‌شد. در جلسه‌ای ما پیش بینی کردیم که بانک مرکزی تحریم می‌شود، ولی برخی مقامات می‌گفتند بر اساس قوانین بین المللی امکان ندارد.

وی خاطرنشان کرد: ما در تهاتر توانستیم هم صادرات ایران را گسترش دهیم هم نیاز‌های ایران را در حوزه‌های تولید پاسخگو باشیم. فکر می‌کنم وزارت خارجه نقش بسیار خوبی داشت و وزارت خانه‌های دیگر هم همکاری بسیار خوبی داشتند.

معاون سابق دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: اساسا بعد این ده دوازده سال تحریم بودن، برداشت من این است که تحریم ممنوعیت نیست هزینه است. ما هیچ چیزی نبود که در داخل کشور نیاز داشته باشیم و نشود تولید کرد. هیچ چیزی نبود که نیاز باشد صادر کنیم و نتوانیم صادر کنیم. هدف آن‌ها از تحریم هزینه بر کردن این است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار