کد خبر:۹۱۱۹۴۴
در همایش پلاک دیپلمات؛

ظهره‌وند: ایران کمترین آسیب را از تحریم‌های برجامی دیده است

سفیر سابق ایران در افغانستان و ایتالیا گفت: از زمان برجام ۸۰۰ تحریم وضع شده، اما کشورمان برخلاف انتظار طبق نظرسنجی‌ها کمترین آسیب را در دوران کنونی دیده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل ظهره وند سفیر سابق ایران در افغانستان و ایتالیا در همایش پلاک دیپلمات که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: در این ۴۰ سال نتوانستیم برای خیلی از آرمان‌های انقلاب پشتوانه تئوریک فراهم کنیم. به طور مثال مردم سالاری یک پارادایم فکری ست در صورتی که در عمل و در بدنه حاکمیت، نگاه حاکم نیست و نظام سکولاری حاکم است.

وی با بیان اینکه اگر وزارت امور خارجه انقلاب را یک واقعه می‌داند و فکر می‌کند که باید در نظام بین المللی هضم شویم، تصریح کرد: سفیر در واقع رئیس جمهور است. در متن معارفه هم به عنوان یک عنصر تام الاختیار معرفی می‌شود؛ پس در اصل سفیر عصاره دولت در سفارت خانه است.

ظهره وند بیان کرد: وزارت خارجه در شکل دهی به راهبرد‌ها نقش کلیدی دارد. به خاطر اینکه وضعیت را وزارت خارجه گزارش می‌کند. فرصت‌ها را وزارت خارجه بیان می‌کند. وزارت خارجه هم مجری است و هم در راهبرد‌های کلی نقش دارد.

وی با اشاره به اینکه تا تحریم‌ها علیه کشورمان وضع نشده بود، توجه ما فقط به سمت اروپا بود و کشور‌هایی مثل افغانستان را فراموش کردیم، افزود: از زمان برجام ۸۰۰ مورد تحریم اتفاق افتاد؛ و کشورمان برخلاف انتظار طبق نظرسنجی‌ها کمترین آسیب را در دوران کنونی داشته و این در حالی است که آمار خوبی در خصوص وضعیت اقتصادی آمریکا و اروپا وجود ندارد.

ظهره وند با بیان اینکه ایران در ژئوپلیتیکی‌ترین نقطه جهان است به گونه‌ای که ۴۰ درصد نفت دنیا از این منطقه تامین می‌شود؛ پس غرب وابسته به ماست، اضافه کرد: چین و روسیه هم تحت تحریم اند؛ اما آیا ناله می‌کنند؟ مشکل ما از داخل است، چون نوع نگاه ایراد دارد و اگر تفکر عوض بشود، ماجرا حل است.

وی افزود: سوال این است که چرا هپکو و هفت تپه و دیگر واگذاری‌ها با مشکل مواجه شدند؟ آیا مشکل تحریم بود؟! معتقدم اگر این سرمایه‌ها را به جای اینکه به چند نفر بدهند که آن‌ها را حرام کنند اگر به کارگران می‌دادند می‌دیدیم چه رشدی را رقم می‌زدند. پس نباید در خصوص ناکارآمدی‌ها آدرس غلط داد.

ظهره وند بیان کرد: اگر مسئله ما قسط و عدل باشد و اگر علوی وار حکومت داری کنیم و علوی وار ساده زیست باشیم، مسائل حل است.

وی افزود: در دنیا این استاندارد وجود دارد که رجل سیاسی به محض اینکه مرتکب اشتباه می‌شود نیمه عمرش خط می‌خورد، ولی در ایران اینگونه نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار