کد خبر:۹۰۶۹۵۹
در وبینار تخصصی؛

ابوالقاسمی: فایزر با هدف سرپوش گذاشتن به تحریم‌های ‌دارویی آمریکا می‌خواست به ایران واکسن کرونا بدهد

رئیس دانشگاه بقیه الله گفت: شرکت فایزر برای اینکه به تحریم دارویی آمریکا علیه کشورمان سرپوش بگذارد، پیشنهاد داد تا ۱۶۰ هزار دوز واکسن به ایران اختصاص یابد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالقاسمی رئیس دانشگاه بقیه الله در وبینار تخصصی که با عنوان «دوگانه تحریم دارویی و تقدیم واکسن» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: ما واکسن را از هرجایی که بخواهیم می‌توانیم تهیه کنیم و قطعا نگاه ما هم برای تامین واکسن نمی‌تواند یک نگاه صرفا فنی باشد.

 
وی افزود: ما باید برای خرید و یا تولید واکسن مجموعه‌ای از معادلات سیاسی و رفتار‌های کشور‌های متخاصم و صلاح مردم را در نظر بگیریم و این اختیاری است که کشور ما دارد و اگر در این زمینه انتقاداتی هست آن شخص یا آگاهی ندارد یا واقعا سابقه کشور ما در گذشته را نمی‌داند.

ابوالقاسمی با تشبیه تحریم ایران در سال‌های اول و دوم جنگ به دوران شعب ابی طالب خاطرنشان کرد: کشور‌های غربی همواره تلاش می‌کنند تا تجهیزات پزشکی و دارو به ما نفروشند، اما ما در این ۴۰ سال روش دور زدن آن‌ها را برای تامین نیاز‌های خود به خوبی یاد گرفته ایم.

رئیس دانشگاه بقیه الله با اشاره به اینکه فایزر برای اینکه به تحریم دارویی آمریکا علیه کشورمان سرپوش بگذارد، پیشنهاد داد تا ۱۶۰ هزار دوز واکسن به ایران اختصاص یابد، گفت: آمریکایی‌ها می‌گویند ایران تحریم دارویی نیست، ولی واقعیت این است که، چون ما از پولمان نمی‌توانیم استفاده کنیم انگار تحریم دارویی هستیم. با این وجود سوالی که مطرح است این است که آیا ما برای تامین واکسن صرفا باید بحث فنی کنیم و یا عملکرد کشور‌هایی را که هم در تامین دارو و تجهیزات پزشکی به ما جفا کرده اند مد نظر قرار دهیم؟

ابوالقاسمی با بیان اینکه وقتی که ما برای تامین واکسن به ۹۰ منبع دسترسی داریم آیا عاقلانه است که نیاز خود را از طریق کشوری تامین کنیم که با ما دشمنی دارد، افزود: اینگونه نیست که دشمنی آمریکا با دولت یا نظام ایران باشد آن‌ها دقیقا مردم کشورمان را هدف گرفته اند و در این تردیدی نیست.

وی با اشاره به اینکه غربی‌ها حتی به ما اجازه نمی‌دهند تا به داروی مورد نیاز کودکان سرطانی دسترسی پیدا کنیم، اظهار کرد: ما همواره برای تامین دارو‌های مورد نیاز خود که آن‌ها را از کشور‌های غربی وارد می‌کنیم با کمبود مواجه می‌شویم به همین دلیل تاکنون مجبور شده ایم تا نیاز خود را از طریق هند و دیگر منابع تامین کنیم.

رئیس دانشگاه بقیه الله (عج) با بیان اینکه اروپایی‌ها نیز اجازه واردات دارو به ما نمی‌دهند و ما از این حیث صد در صد تحریم هستیم؛ اما آنها با فریب افکار عمومی به دروغ می‌گویند داروی ایران تحریم نیست، گفت: وقتی پول‌های ایران بلوکه می‌شود و اجازه‌ی خرید دارو با این پول‌ها داده نمی‌شود، این موضوع خود دلیلی بر تحریم دارویی کشورمان است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار