کد خبر:۹۱۲۸۴۳
در همایش پلاک دیپلمات

دانایی‌فر: کارگزاران دولتی به جای حرف زدن موانع صادرات را رفع کنند / غفلت‌هایی در توسعه روابط اقتصادی با شرق داشته‌ایم

سفیر سابق ایران در عراق نبود فرهنگ صادراتی و صادرات نوسانی را به عنوان بخشی از موانع صادراتی در کشور برشمرد و گفت: کارگزاران دولتی به جای حرف زدن در خصوص موانع صادراتی باید این موانع را رفع کنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن دانایی‌فر سفیر سابق ایران در عراق در همایش پلاک دیپلمات که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با بیان اینکه اساس روابط بین‌الملل بر منافع کشور‌ها استوار هست و نه مسافت و نه هیچ چیز دیگر، گفت: این یک اصل است که باید با تمام همسایگان روابط مناسب داشته باشیم و پیرامون آن در راستای برقراری امنیت و انعقاد پیمان‌های اقتصادی گام برداریم.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بسیاری در منطقه و دنیا وجود دارد که به سمت استفاده از تمام این ظرفیت‌ها حرکت نکردیم، افزود: به طور مثال ۱۵ کشور در همسایگی ما قرار دارند که در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات داشتند، اما کل صادرات ما به این کشور‌ها ۲۴ میلیارد دلار بوده است.

دانایی‌فر نبود فرهنگ صادراتی و صادرات نوسانی را به عنوان بخشی از موانع صادراتی در کشور برشمرد و تصریح کرد: کارگزاران دولتی به جای حرف زدن در خصوص موانع صادراتی باید این موانع را رفع کنند.

سفیر سابق ایران در عراق با تاکید بر اینکه ارتباط با دنیا یک اصل اساسی است و ما باید متناسب با شرایط خود با هر یک از قدرت‌ها و نیرو‌ها در دنیا ارتباط برقرار کنیم، افزود: ایجاد معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در راستای توسعه فعالیت‌های اقتصادی اقدام خوبی بوده، ولی کافی نیست. از طرفی سفرای ما امروز باید از جهت اقتصادی و حقوق بین الملل از ویژگی‌های بهتری برخوردار باشند.

دانایی‌فر با بیان اینکه روابط با عراق در حوزه‌های مختلف متنوع، متوازن و متعادل است و ما امروز با این کشور در حوزه فرهنگی و اقتصادی ارتباط داریم، افزود: ما غفلت‌هایی برای توسعه روابط اقتصادی با شرق داریم و باید آن را به تعادل برسانیم و نه اینکه جهت ما صرفا به سمت آمریکایی باشد که سال‌ها منابع کشورمان را چپاول کرده است.

وی با اشاره به اینکه امروز سطح روابط اقتصادی ما با روابط سیاسی و فرهنگی عراق فاصله چندانی ندارد، اضافه کرد: در حال حاضر بازار عراق بازار خوبی است، ولی ما نباید به طور کامل روی بازار این کشور متمرکز شویم چرا که ضرورت دارد صادرات ما به کل دنیا به شکل متوازن گسترش یابد.

دانایی‌فر با بیان اینکه در حال حاضر حجم صادرات ایران به عراق ۳۰ درصد از کل صادرات‌مان را تشکیل می‌دهد با این وجود نباید درصد صادرات به بازار این کشور بیشتر شود، افزود: صادرات ما به عراق ذاتا باید حدی داشته باشد یعنی اگر بازار عراق ۱۰۰ درصد صادرات ما را بپذیرد من می‌گویم این به نفع ما نیست؛ چون ما نمی‌توانیم دیگر بازار‌ها را رها کنیم. ما نیازمند افزایش ظرفیت‌های صادراتی خود هستیم.

وی با اشاره به اینکه ما با روسیه ارتباطات سیاسی خوبی داریم، اما ما تا بهبود ارتباطات اقتصادی با این کشور فاصله زیادی داریم، اضافه کرد: بازار روسیه برای ایران بازار بزرگی است با این وجود ما باید در آن بخش حضور پیدا کنیم.

سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه رسما واردات هر کالایی از ترکیه به سوریه ممنوع شده و بخشنامه این تصمیم دولت سوریه نیز اخیرا از سوی سفیر سوریه در تهران به دست بنده رسیده، تصریح کرد: در صورت عرضه کالای ساخت ترکیه در سوریه این کالا توقیف خواهند شد؛ اما عرضه محصولات سعودی به طور رسمی و موکد در این کشور ممنوع نیست؛ ولی حداقل همکاری دولت سوریه برای واردات کالای سعودی وجود دارد.

دانایی‌فر بیان کرد: نمی‌توان در مورد حجم صادرات ترکیه به سوریه گمانه زنی کرد، چون ارتباط اقتصادی بین دو کشور وجود ندارد و کالا‌ها به صورت غیررسمی و قاچاق وارد این کشور می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تنها ۱.۵ سال از زمان تاسیس اتاق بازرگانی ایران و سوریه می‌گذرد، افزود: ما طی این مدت بخش خصوصی را در سوریه متمرکز کردیم و در این راستا مرکز تجارت ایرانیان در دمشق راه اندازی و ۳۵ شرکت در این مرکز مستقر شده تا نسبت به برگزاری نمایشگاه دائمی اقدام کنند. همچنین ما در سوریه به شرکت‌های دانش بنیان اصالت دادیم به گونه‌ای که بزودی با حضور معاون اول رئیس جمهور ساختمانی که برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان در این کشور تعیین شده راه اندازی می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار