به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، سیماسادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت در جمع فعالان نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دانشجویان فعال در نهادهای دانشجویی را سرمایههای دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی برشمرد.
وی اظهار داشت: در شرایطی که دانشگاههای علوم پزشکی به دلیل بیماری تعطیل بود، دانشجویان فعالیتهای خوبی در مسیر مقابله با ویروس کرونا انجام دادند که از جمله آن میتوان به تولید ماسک، شیلد و اقلام ضدعفونی و مشارکت در بیماریابی و ضدعفونی کردن خوابگاههای دانشجویی اشاره کرد. دانشجویان عضو بزرگی از خانواده نظام سلامت محسوب میشوند و در برهه حساس شیوع ویروس کرونا آبروی نظام سلامت را با پشتکار و همکاری جهادی خود خریدند.
لاری افزود: شما دانشجویان باید افتخار کنید که عضو نظام سلامت به شمار میروید چرا که شما سرمایه گرانبهای اجتماعی کشور هستید و باید همواره قدردان تلاش و مجاهدتهای شما باشیم. باید سعی کنیم همواره رفتار و منشمان مطابق با اصول ارزشهای اسلامی باشد. نه تنها در دوران شیوع کرونا بلکه همواره شما آیندهسازان نظام سلامت باید در خدمت بهداشت و سلامت جامعه باشید.
وی خطاب به فعالان نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر اینکه باید همواره رشد همسان و متناسبی در فعالیتهای دانشگاهی وجود داشته باشد و از رشد کاریکاتوری در زمینه فعالیتهای دانشگاهی جلوگیری کرد، اظهار داشت: باید طوری عمل کنیم که همه نهادهای دانشجویی از جمله کانونهای فرهنگی، تشکلهای اسلامی، شوراهای صنفی، انجمنهای علمی، نشریات دانشجویی انجمنهای ورزشی و... متناسب با هم رشد کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اضافه کرد: نباید یک نهاد دانشجویی چنان رشدی کند و دیگر نهادها از فعالیت و تحرک بازبمانند. به هر حال علاوه بر فعالیت نهادهای دانشجویی قدیمی در دانشگاه، یکسری نهادهای دانشجویی جدید و تازه تأسیس نیز وجود دارند که برای رشد و تکامل نیاز به حمایت بیشتری دارند.
باید باور کنیم دانشجویان ما بلوغ کافی دارند تا در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند
لاری گفت: ۴۱ طرح نیمه کاره خوابگاهی از زمان آمدن ما به معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت وجود داشت که سالیان سال این طرحها به دلیل مشکلات مالی به حالت رکود در آمده بودند که خوشبختانه این طرحها در حال انجام و تکمیل است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: این ۴۱ طرح نیمه تمام خوابگاهی با تزریق منابع از طریق عقد تفاهمنامه بین صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و بانکهای کشور در مسیر تکمیل قرار گرفته است و صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برای تامین این وامها برای دانشگاههای علوم پزشکی کشور تلاش زیادی کرده است.
وی به خوابگاه ۴۰۰ نفره در دست ساخت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: بسیار خوشحالم که فاز یک احداث این خوابگاه با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است. شاید حدود شش الی هفت سال این طرح عمرانی به دلیل شرایط اقتصادی، تحریمها و شیوع بیماری کرونا به حالت تعلیق درآمده بود، اما با همت مسئولان دانشگاه و پیگیری آنها، شاهد هستیم ظرف ماه آینده فاز نخست احداث این خوابگاه دانشجویی به پایان میرسد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: خیلی از خوابگاههای دانشجویی این دانشگاه فرسوده و قدیمی است، اما خوشبختانه به همت معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در یک سال اخیر اقدامات موثری در راستای تعمیر و بازسازی فضاهای خوابگاهی و مرمت تاسیسات زیربنایی این خوابگاهها انجام شده است.
وی همچنین، تشکیل شوراهای مشورتی را اتفاقی مهم عنوان کرد و افزود: از روزی که به معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت آمدم، بر اهمیت دخالت دادن دانشجویان در سرنوشت خود تاکید کردهام؛ ما باید باور کنیم دانشجویان ما بلوغ کافی دارند تا در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند و نه تنها کار را سختتر نمیکنند بلکه به سهولت کار نیز کمک میکنند؛ از این رو سپردن مسئولیت به دانشجویان در عرصههای مختلف و تعامل با مسئولان دانشگاه میتواند حرکت رو به رشدی باشد.
لاری همچنین ایجاد بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی برای دانشجویان دستیاری و دکتری تخصصی را جزو اهداف خود تا پایان دولت برشمرد و اظهار داشت: ما در کنار دانشجویان رزیدنتی و تحصیلات تکمیلی تلاش کردهایم منابع لازم برای این گروه را ببینیم و به لطف خدا در این مسیر تا حدودی موفق عمل کردهایم.
تلاش برای تکمیل ۵۰ پروژه خوابگاهی، رفاهی و ورزشی تا پایان دولت
وی با اشاره به اینکه ۵۰ پروژه خوابگاهی، سلف سرویس و ورزشی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی در حال انجام و عملیاتی شدن است، گفت: تأمین خوابگاههای متأهلی، اولویت مهمی برای ما به شمار میرود که از اهمیت زیادی نیز برخوردار است. تهیه و تأمین خوابگاه متاهلی در عین حال که ضرورتی انکار نشدنی است، اما به دلیل محدودیت منابع مالی امری دشوار است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: توزیع خوابگاهها در دانشگاههای علوم پزشکی کشور متوازن نیست. اگر چه خوابگاه متاهلی رشد ۲۰ درصدی داشته است، اما این تعداد هنوز قابل قبول نیست. ما همچنین در کنار تامین خوابگاه به دنبال تامین وام ودیعه مسکن هستیم تا با تصویب مجلس از طریق صندوق رفاه دانشجویان این کار را به سرانجام برسانیم.
وی افزود: حدود ۲۲ هزار دانشجوی دستیاری و تحصیلات تکمیلی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تابعه وزارت بهداشت در کشور تحصیل میکنند که تأمین امور رفاهی و معیشت آنها از جمله اولویتهای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت است، وزیر بهداشت نیز بر بیمه تامین اجتماعی آنها تاکید دارد. برقراری بیمه تأمین اجتماعی دستیاران و دانشجویان PhD که عموماً با مشکلات معیشتی بیشتری مواجه هستند نیز از جمله برنامههای در دست اقدام ما است.
لاری ضمن تاکید بر این مهم که همواره سعی ما بر ارتقای سرانه وامهای پرداختی به دانشجویان از لحاظ کمیت و کیفیت بوده است، گفت: خوشبختانه امسال با پیگیریها و کوشش مستمر، مجموع تسهیلات اعطایی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به دانشجویان نسبت به میزان آن در سال گذشته رشد قابل توجهای داشته است و این مبلغ در ردیف بودجه سال آینده چند برابر افزایش پیدا میکند.
وی درباره فعالیتها و برنامهریزیهای مالی، معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، گفت: در چند ماه گذشته به طور جدی درگیر مسائل مربوط به بودجه و افزایش ۴۰ درصدی بودجه در ردیف تعمیر، تجهیز و افزایش سرانه غذایی دانشجویان بودیم و برای سال آینده درخواست دو هزار میلیارد ریال جهت اختصاص به وام دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی دادهایم که مورد تصویب کمیسیون بهداشت قرار گرفت و پیگیر تحقق آن در بودجه سال آینده هستیم.
اجرای طرح «همقدم» برای همقدم بودن با دانشجویان در شرایط شیوع کرونا
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بر اهمیت الکترونیکی شدن فرآیندها و فعالیتهای اجرایی در تمام سطوح معاونت فرهنگی و دانشجویی تأکید کرد، گفت: یکی دیگر از برنامههای مورد توجه در معاونت فرهنگی و دانشجویی، استفاده از سامانههای مختلف برای الکترونیکی کردن برنامههای و فعالیتها است که باعث انسجام فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی میشود. این اقدامات در راستای ارتقاء سطح خدمات رفاهی در حوزه دانشجویی صورت گرفته است.
وی درباره اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: طرح «هم قدم» و «غربالگری سلامت روان» دو تدبیری بود که توانست تهدید کرونا را به یک فرصت بدل کند و به ارائه خدمات مشاورهای و روانشناختی اداره مشاوره پویایی ببخشد.
لاری گفت: در این زمینه با تکتک دانشجویات تماس گرفته میشود تا از ابتلا به کویید ۱۹ و مسائل روانی آنها اطلاع حاصل شود. هدف اصلی طرح «هم قدم» این است که ذهن دانشجو به این سو گرایش پیدا کند که «من تنها نیستم» و همقدمی در کنار من وجود دارد. همقدم بودن این طرح از این جهت است که دانشجو بداند تنها نیست و ادارات مشاوره و سلامتروان دانشجویی گام به گام با آنان در حرکت هستند و در صورت نیاز میتوانند از خدمات این ادارات استفاده کنند.
اختصاص فضا به نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
لاری همچین به اختصاص فضاهای فیزیکی لازم برای فعالیت نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: اتفاق خوب این دانشگاه خریداری اختصاصی دانشگاه برای فعالیت نهادهای دانشجویی از جمله نشریات دانشجویی، کانونهای فرهنگی، شوراهای صنفی، انجمنهای علمی و... بود.
وی تصریح کرد: به هر حال یکی از دغدغههای مهم شما نبود فضای فیزیکی برای فعالیت نهادهای مختلف در این دانشگاه بود که خوشبختانه با همت ریاست و معاونان دانشگاه، بخشی از این مشکلات مرتفع شد و امیدوارم با ترزیق منابع مالی لازم، این فضاها به وسایل و تجهیزات لازم نیز مجهز شوند. ما برای تجهیز فضاهای فرهنگی ۵۰ میلیون تومان کمک کردهایم و انشاءالله ۱۰۰ میلیون تومان دیگر نیز برای این کار به دانشگاه تزریق مالی خواهد شد.