آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۵۰۶۹
نشست ویدئوکنفرانسی بایدن و ترودو؛

آمریکا هیچ دوستی نزدیکتر از کانادا ندارد/ توافق واشنگتن - اتاوا علیه چین

رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر کانادا طی نشست ویدئوکنفرانسی، ضمن تاکید بر لزوم بهبود روابط این کشور در دولت جدید واشنگتن، برای مقابله با چین توافق کردند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد امروز (چهارشنبه به وقت تهران) به‌صورت مجازی با یکدیگر دیدار و رایزنی کردند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بایدن و ترودو در این تماس تصویری، خواستار بهبود روابط واشنگتن و اُتاوا بعد از دوران «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا، تعمیق روابط و همکاری برای مقابله با نفوذ روزافزون چین در مجامع بین‌المللی شدند.

بایدن خطاب به نخست‌وزیر کانادا گفت: «آمریکا هیچ دوستی نزدیکتر از کانادا ندارد. به همین دلیل بود که شما اولین شخص برای تماس تلفنی و اولین دیدار دوجانبه من به عنوان رئیس‌جمهور بودید».

بر این اساس، در نشست ویدئوکنفرانسی بایدن و ترودو که حدود دو ساعت طول کشید، دو طرف از برنامه‌ریزی خود برای همکاری نزدیک جهت مقابله با همه‌گیری ویروس «کووید۱۹» و تغییرات آب‌وهوایی خبر دادند.

به نوشته رویترز، ترودو با قدردانی از تاکید بایدن بر حمایت از آزادی دو کانادایی محبوس در چین، گفت: «انسان‌ها، برگه‌های چانه‌زنی نیستند. ما با یکدیگر همکاری می‌کنیم تا آن‌ها را سالم برگردانیم».

نمایندگان پارلمان کانادا روز دوشنبه طرحی را تصویب کردند که در آن چین را به «نسل کشی در منطقه سین‌کیانگ» متهم کرده‌اند.

رایزنی ضد چینی بایدن و ترودو در حالی است که «کوی تیان‌کای» سفیر چین در با لازم دانستن تعیین حد و مرز‌هایی در تعاملات دو کشور، گفت مسائلی مانند تایوان و سین‌کیانگ برای چین خط قرمز هستند.

اظهارات اخیر تعدادی از مقام‌های دولت جدید آمریکا به ریاست بایدن درخصوص چین و روسیه نشان داد آن‌ها نیز همان سیاست‌های سرکوبگرانه دولت پیشین به ریاست ترامپ را دنبال می‌کنند.

پیش از آن نیز رئیس‌جمهور آمریکا با تاکید بر لزوم مقابله با تهدید‌های چین، از تشکیل کارگروه ویژه در پنتاگون برای ارزیابی سیاست‌های در قبال چین و ارائه پیشنهادات جهت مقابله با آن خبر داد.

منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار