آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۸۲۷۲
ساجدی در گفتگو با دانشجو :

ارسال بنزین زیر موج تحریم‌ها در کنار مهار کرونابه ونزوئلا از مهمترین اقدامات ایران در سال گذشته بود

یک کارشناس مسائل بین الملل یکی از اقدامات مهم جمهوری اسلامی در سال ۹۹ را ارسال بنزین در زیر موج تحریم‌های آمریکا به ونزوئلا دانست و تصریح کرد: این اتفاق اقدامی بسیار عالی بود و آمریکا در اوج تحریم‌های ایران در عمل انجام شده قرار گرفت.  

محمد ساجدی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اتفاقات و تحولات سال گذشته (۹۹) گفت: اصلی‌ترین موضوع در سال ۹۹ شاید بحران کرونا بود، اما در سایه آن می‌توان به اتفاقات مهم دیگری نیز اشاره کرد مثلا همان طور که در سال ۱۹۷۹ انقلاب ایران مانع انتخاب مجدد کارتر در انتخابات ریاست جمهوری شد سال گذشته نیز ماجرای سردار سلیمانی مانع از انتخاب مجدد ترامپ در آمریکا شد.

وی ادامه داد: اساسا جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با کرونا نیز عملکرد قابل قبولی داشت کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه با توجه به میزان تلفات اعلام شده در پس کرونا در قبال تلفاتی که در ایران به چشم می‌خورد در حقیقت حکایت از نوعی فداکاری بهداشتی در کشورمان دارد که قابل ارج نهادن است.

ساجدی عامل مهم دیگر در سال ۹۹ را برگزاری مانور‌های دفاعی دانست و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی در زمینه برگزاری این مانور‌ها به خوبی عمل کرد، اما متاسفانه در زمینه تبلیغات و معرفی این اقدامات ضعیف عمل کردیم.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: مانور‌های دریایی، زمینی و هوایی که جمهوری اسلامی برگزار می‌کند بسیار پیشرفته است، اما تصاویری که از آن به بیرون مخابره می‌شود شاید شبیه دستاورد کشوری مثل بورکینافاسو در آفریقا باشد که این نشان دهنده ضعف تبلیغاتی رسانه‌ها در کشور است در حالی که شما اگر مانور‌های نظامی آمریکا، اسرائیل و شوروی سابق را ببینید مبحوط خواهید شد.

وی اقدام دیگر مهم جمهوری اسلامی در سال ۹۹ را ارسال بنزین در زیر موج تحریم‌های آمریکا به ونزوئلا دانست و تصریح کرد: این اتفاق اقدامی بسیار عالی بود و آمریکا در اوج تحریم‌های ایران در عمل انجام شده قرار گرفت. 

ساجدی دیپلماسی امداد را از دیگر دستاورد‌های مثبت جمهوری اسلامی در سال ۹۹ دانست و یادآور شد: ایران در زمینه دیپلماسی امداد و خاموش کردن آتش در گمرک افغانستان به خوبی ظاهر شد و خود افغان‌ها نیز به این موضوع معترف هستند.

این کارشناس مسائل بین الملل موضوع بعدی را بحث قره باغ دانست و تاکید کرد: در موضوع قره باغ حضور ایران نتیجه بخش بود و البته این موضوع هنوز آتش زیر خاکستر است و ارمنی‌ها نیز تا حدی از ما دل آزرده شدند، اما در مجموع می‌توان گفت جمهوری اسلامی عملکرد قابل قبولی داشت.

وی ادامه داد: در مسائل اقتصادی و نظارتی نیز در سال ۹۹ ضعیف عمل کردیم متاسفانه ایران به عنوان کشوری که با ۱۴ کشور جهان هم مرز است نباید در مقوله‌ای مانند تحریم با مشکل مواجه شود البته ما در دور زدن تحریم‌ها خوب عمل کردیم این در حالی است که کشوری مانند ایران که سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت این درآمد به ۵ میلیارد دلار در سال رسیده است، اما در زمینه توجه و تعامل با کشور‌های همسایه ضعیف عمل کردیم.

ساجدی عملکرد جمهوری اسلامی در خصوص توجه به کشور‌های مسلمان را نیز مثبت ارزیابی کرد و گفت: مطابق آنچه خود آن‌ها اذعان کردند عملکرد ایران موجب ترس عربستان شده که این نشان دهنده اقدامات قابل دفاع ایران است.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: موارد فوق اتفاقات و عملکرد مثبت و منفی جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل و سیاست خارجی به حساب می‌رود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار